Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δίλημμα δεν είναι Φτώχια ή Λεφτά!


Να Υπογράψει ή να μην Υπογράψει;

“…fairness, justice and freedom are more than words – they are perspectives…”

Alan Oswald Moore (V for Ventetta)

Εχει μπει ένα διλλήμμα που, αν και το αναλύω θεωρητικά (1) με άξονα την Εθνική Ανεξαρτησία, στις αποφάσεις και τα μέτρα που θα πάρουμε αλλά και πως θα τα εφαρμόσουμε, αλλά είναι πολύ πολύ πρακτικό.(2)

Η ομίχλη της παραπληροφόρησης, εσκεμμένα, μας αποτρέπει από το να δούμε τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ) τους, που είναι οι Εκλογές.

Εχουν πέσει σε όλα τα μέτρα έξω, γιατί υπογράφαν ο,τι τους σέρβιραν και τώρα θα φταίει ο Σαμαράς αν χαθούν οι Συντάξεις, γιατί ακόμη κι ο πατριδέμπορας (ένας είναι) που έλεγε ΟΧΙ, τώρα λέει ΝΑΙ, “κόντρα στην συνείδηση του” (μαζί με την Βάσω, τον Βούρο, το Λοβέρδο κτλ) (3)

Αυτό που τρέμουν Τράπεζες, Εργολάβοι και οι λακέδες τους είναι οι Εκλογές! (4)

Το εχθρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γινόταν οι εκλογές της 4/12/2012 (την άλλη βδομάδα θα είχαμε εκλογές !), ήταν ήδη γνωστό από ανάλογες εμπειρίες του ΔΝΤ στο εξωτερικό. Άρα οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της Τρόικας είναι λίγο απίθανο “να την πάτησαν” με τις δημοσκοπήσεις, άρα το σχέδιο αναβολής τους, θα πρέπει να ήταν προσχεδιασμένο κι τα ανδρείκελα έτοιμα και σε αναμονή. Οι εκλογές είναι δεδομένο, σε τέτοιες καταστάσεις κοινωνικού τρόμου, ότι θα φέρουν τεράστιες ανατροπές στα τζακια και στην διαπλοκή.

Ειρρήσθω εν παρώδω, δεν ήταν περίεργο, επικοινωνιακά, που ΟΛΑ τα κανάλια έλεγαν, “Ηρθε ο Παπαδήμος από το Εξωτερικό”, “Περιμένουμε τον Παπαδήμο από το Εξωτερικό”, όταν ο Παπαδήμος είναι εδώ και δυο Χρόνια σύμβουλος του Παπανδρέου! Λες κι είναι Ελληνας του Εξωτερικού που ήρθε πριν 15 μέρες για να μας Σώσει! Ο Μεσσίας από τον Ουρανό!

Αρα κρατάμε το πρώτο δεδομένο ότι οι Εκλογές ή μάλλον η αναβολή τους, ήταν αποφασισμένες, άρα η “ξαφνική” απόφαση του Παπανδρέου, δεν δείχνει να ήταν και τόσο “εν θερμώ”.

Το δεύτερο δεδομένο που φοβούνται είναι η ανατροπή του μονοδρόμου. Η ψυχολογική συμμόρφωση λόγο φόβου, είναι εύθραυστη σαν πύργο με τραπουλόχαρτα. Αρκεί κάποιος να δείξει την έξοδο κινδύνου! Το είδαμε όλοι με το σχέδιο Ανάν! Όλη η προετοιμασία ετών, όλα τα άρθρα, οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου κατέρρευσαν με τέσσερις μόνο λέξεις “. . . Δεν θα παραδώσω κοινότητα . . .” του Τάσσου Παπαδοπούλου. Τέσσερις Λέξεις!

Ο Σαμαράς δεν είναι κανένας Μπολσεβίκος, ούτε άσχετος με την Οικονομία, αλλά προωθεί μια άλλη συνταγή από αυτή που αποτυχημένα εφαρμόζουν δυο χρόνια τώρα Τροικα, ΠΑΣΟΚ κι εξαπτέρυγα. Αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό από τις Τράπεζες. Οχι ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους με την ανάπτυξη, αλλά με το μνημόνιο θα πάρουν και τα λεφτά ταχύτερα αλλά και το οικόπεδο χωρίς να πληρώσουν!

Θα σβήνουν ένα ποσόν από τα βιβλία τους και θα αποκτούν ένα υποτιμημένο οικόπεδο! Χωρίς cent! (5)(6)

Το τρίτο δεδομένο είναι τα μέτρα που ζητούν να υπογράψει, δεν τα έχει δει κανείς, ακόμη! Αν είναι θετικά γιατί φοβούνται ότι δεν τηρήσει τον λόγο του ο Σαμαράς; Οσο δύσκολα και να είναι! Δηλαδή θα είχε αντίρρηση κανένας από εμάς, ακόμη κι αν μας έλεγαν πχ. “Δεν θα πληρωθείτε για δυο μήνες (σ.σ.λες και πληρώνομαι! χαχα!), αλλά θα μειωθεί πχ η ανεργία κτλ” Κάτι τόσο σκληρό, αλλά με αντίκρυσμα, δεν θα περνούσε; Εδώ πέρασαν, χειρότερα!

Αρα, σχεδιάζουν κάτι άλλο για να θέλουν λευκή επιταγή. Ειδατε ποια ήταν η πρώτη κίνηση του Παπαδήμου; Ενώ ψάχνουμε 12 δις σε 40 μέρες, ξεζουμίζοντας τον λαό, για να “κλείσουμε” την χρονιά στους “στόχους”, αύξησαν την “βοήθεια” στις Τράπεζες από τα 30 δις στα 60 δις ! ! ! Βρήκαν 30 δις σε μια νύχτα ! ! !

Το τέταρτο δεδομένο είναι ο έλεγχος της χώρας άπο την διαπλοκή. Ο,τι αναπνέει στην Ελλάδα το έχουν πέντε (!) άνθρωποι.κανάλια, πλοία, τράπεζες, βουλευτές, ξενοδοχεία, κατασκευαστικές, ηλεκτρονικά, τυπογραφία, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, ομάδες.

Η ανάπτυξη να είστε σίγουροι ότι θα έρθει, όπως ήρθε σε όλες τις χώρες όπου πέρασε το ΔΝΤ, δεν είναι άσχετοι, η Νιγηρία έχει ανάπτυξη 8.8% ! Αρα το ζήτημα είναι ποιος θα οφελειθεί! Θα πάρουμε 230 δις, πρέπει να κοπεί η πίττα, πριν τις εκλογές ωστε να μην έχουμε “παρατράγουδα” για το ποιος είναι ο Νταβατζής.

Άρα ο ΑΝΣΚ της “μπλόφας” των υπογραφών είναι να κατεβάσουν το Σαμαρά στο βούρκο τους.(7)(8)

Ούτε καταστροφή θα έρθει, ούτε η αποκάλυψη του Ιωάννου, αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, αλλά θα χάσουν την πρωτοβουλία του φόβου που ελέγχει μέχρι τώρα τις αντίδρασεις, σε κάθε επαχθές μέτρο.

Μέχρι σήμερα όποια κοινωνική ομάδα σήκωνε κεφάλι, φορτηγατζήδες, συνταξιούχοι, δημόσιοι, συμβασιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούσε εύκολα να απομονωθεί και να περιθωριοποιηθεί.

Αν το εκλογικό σώμα, από το κλειστό παραβάν, στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά του μνημονίου, θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα του φόβου, στα εξαπτέρυγα και τους διαπλεκομένους ντηντήδες της ΝΔ.

Όλοι αυτοί που κάθονται φοβισμένοι στους καναπέδες θα πάρουν το μήνυμα ότι υπάρχουν κι άλλοι δίπλα τους που αντιδρούν.

Θα δουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Η κοινωνική πίεση που ασκεί ο εκφοβισμός της Τροϊκας, το φασίστα Γιουνκερ, του Σακάτη, του gay Ολλανδού και της Βυζαρούς θα διαρραγεί.

Δεν υπάρχουν ούτε συνωμοσίες, ούτε Νεφελίμ.

Στόχος δεν είναι ο Σαμαράς, αλλά στο πρόσωπο του, οι Ελληνες.

Θα είμαστε φτωχοί και δέσμιοι ή φτωχοί κι ελεύθεροι;

Δεν είμαι κανένας κομμουνιστής, να θέλω την καταστροφή του καπιταλισμού, ή της ΕΕ, αλλά από πότε η Εθνική Ανεξαρτησία έγινε Τραπεζική Αποζημείωση;

Οι Τράπεζες κι οι Πρωθυπουργοί λακέδες τους, κοιτάνε το κέρδος τους, ας κοιτάξουμε κι εμείς το δικό μας!

Αλλιώς ακόμη κι αν σωθούμε, ακόμη κι αν πάρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου κτλ. αλλά έχουμε χάσει την Δημοκρατία, αλλά κι όλα όσα μας κάνουν Ελληνες, για έναν ψευδο Πρωθυπουργό, τι αξία θα έχει η “Σωτηρία” μας;

Ας έρθουν άλλα 11εκ. αλλοδαποί να πληρώνουν φόρους και να ενωθούμε ξανά με την Πύλη.

Το δικό μας λοιπόν όπλο στο τραπέζι, είναι η ψήφος μας.

Ας το χρησιμοποιήσουμε. Εκλογές ή Χαος!

Διατελώ Υμέτερος

netakias

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  1. Εμείς επιδιώκουμε την μάχη (Εκλογές) κι αυτοί την αποφεύγουν. Ποιος κέρδισε;
  2. Χάρρυ Κλύνν : “Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά : Στείλε τους στο διάολο…και πάμε…τώρα σε εκλογές…”
  3. Ο Καρατζαφέρης τώρα Υπογράφει ! Οι Γερμανοί πάντα εύρισκαν Συνεργάτες στην Ελλάδα, στον κωλοτούμπα θα κολλούσαν;
  4. To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου, άρθρα 13-14 : “Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές … ή άλλα έσοδα..”
  5. To Εγγραφο Υποταγής της Συνόδου. Γιατί μετέφρασαν τις “εγγυήσεις” στο ηπιότερο “ασφάλεια”
  6. Οταν αποκαλούσαμε τον ΣΚΑΙ ανθελληνικό σκουπίδι, μας έλεγαν Εθνικοπαράφρωνες !
  7. Η Εφημερίς ΤΑ ΝΕΑ κι η νοοτροπία της Ιερόδουλης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]