Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αυστρία στο «πλευρό» της ΠΓΔΜ για το όνομα και την είσοδο στην Ε.Ε.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα.

Ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), είχε ζητήσει να μην αποτελεί πλέον προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι: “η Ε.Ε. θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.

Ο Β. Βάλντνερ, θεωρεί πως εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους και της κρίσης του ευρώ, δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς και υπογραμμίζοντας πως “οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης.”

Κατά την την άποψη του Αυστριακού υπουργού, η διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιλυθεί δικαστικά, γιατί “εδώ πρόκειται για ταυτότητα, ιστορία, αξίες και άλλα, που πρέπει να τα διευθετήσουν οι δύο χώρες από κοινού”. Σε δηλώσεις του εξάλλου, μετά τις συναντήσεις του στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη “Μακεδονία” στην ενταξιακή της πορεία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. τι να καταλαβει ο κωλοελληνας απο τα γραμματια του βαντσε μιχαηλωφ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυστρία κοίτα. Δεν θα γίνεις ποτέ μα ποτέ αυστροουγγαρία. Γιαυτό κοίτα μόνο εμάς. Αλλιώς θα μικρίνεις ακόμα πιό πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]