Πώς θα είναι η Ευρώπη δίχως την Ελλάδα;
Υποθέτουμε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα αναπολούν την εποχή που δεν ήταν απαραίτητο το διαβατήριο για να επισκεφτούν την Αθήνα.
Φοβόμαστε ότι θα θυμούνται ότι πολλές φορές χρειάστηκαν την άδεια του... ΠΑΜΕ για να επισκεφτούν την Ακρόπολη, αλλά στην νέα εποχή τα ευρώ τους θα είναι πιο πολύτιμα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Το ερώτημα, όμως, δεν είναι αν η Ευρώπη αντέχει δίχως την Ελλάδα. Αλλά αν θα αντέξει η αβάστακτη ελληνική ελαφρότητα έξω από την Ευρώπη...
Μόλις προχτές ο κ. Λοβέρδος έσπευσε να αναγνωρίσει το «νόμιμο» της «συμβολικής πράξης» της διακοπής του ρεύματος σε κτίριο του υπουργείου του από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Κάνει λάθος το μεταρρυθμιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ αν σκοπεύει στις ψήφους των συνδικαλιστών στις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες. Το θέατρο του παραλόγου θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, αν και εφόσον επιθυμούμε να συνεχίσουμε ως Έθνος την πορεία μας στα μονοπάτια της Ιστορίας.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν νομιμοποιείται να κόβει το ρεύμα από δημόσια κτίρια. Θα ρωτήσει κάποιος αν η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα από ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ακίνητης περιουσίας. Κατά την άποψή μας, αυτό είναι ανάλγητο. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν επιτρέπεται σε μία ευνοούμενη κοινωνία να αναλαμβάνουν κάποιες συντεχνίες δράση σαν να πρόκειται για κρατική αρχή.
Όποιος αποδέχεται αυτή την πρακτική, την επόμενη φορά θα πρέπει να αποδεχτεί και την εφαρμογή του νόμου από την Χρυσή Αυγή σε περιοχές που η αστυνομία αδυνατεί να το πράξει. Ποιος είναι αυτός, δηλαδή, που θα ορίσει ότι ο κ. Φωτόπουλος νομιμοποιείται (από ποιόν;) να αντικαθιστά το κράτος και όχι κάποιος άλλος;
Το μεγάλο έλλειμμα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικό. Λείπει η κοινή λογική και ένας αξιόπιστος κρατικός μηχανισμός. Εκατό μνημόνια να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν, το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να είναι απογοητευτικό όσο το κράτος είναι ανύπαρκτο και ο καθένας κάνει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι.
Η Ευρώπη έχει μέχρι σήμερα ανεχτεί το ελληνικό φαινόμενο. Όσοι κατηγορούν σήμερα την τρόικα για τον «εκβιασμό» της έκτης δόσης, καλό είναι να αναρωτηθούν αν θα έπρεπε να είχε εκταμιευτεί η πρώτη δόση. Ή αλλιώς, ποιο θα ήταν το πραγματικό όφελος για την χώρα αν η Ευρώπη είχε κόψει αρχής εξαρχής τον βήχα σε όσους θρασύδειλους θέλουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.
Τα ψέματα τελείωσαν. Οι μέρες που μας περιμένουν θα είναι δύσκολες, όσο αρνιόμαστε την προσαρμογή σε αρχές και κανόνες μιας οργανωμένης κοινωνίας. Όσο εξακολουθούμε να λειτουργούμε με το δίκαιο της ζούγκλας, τόσο ποιο κοντά θα φτάνουμε στον τρίτο κόσμο...
Θ. Μαυρίδης
Δηλαδη το ΔΝΤ το καλεσαμε για να μας κανει ανθρωπους?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλοι αυτοι οι συνδικαλιστες δεν αποτελουν μερος του πολιτικου συστηματος αφου προερχονται απο τα ιδια τα κομματα?
Το πολιτικο συστημα δεν δημιουργησε αυτη την κατασταση για να την εκμεταλλευεται?
Υποτιθεται οτι καποιοι προσπαθουν με μνημονια να μας κανουν κρατος,ενω στην πραγματικοτητα το κρατος αποδομειται!
Χρειαζοταν το ΔΝΤ για να βαλουν ταξη καποιοι στα οικονομικα τη χωρας?
Παλι δεν την πληρωνουν οι μισθωτοι,οι συνταξιουχοι και οι ανεργοι?
Ας μας πουν γιατι το ΔΝΤ εχει φυγει κλωτδηδον απ'οπου και αν περασε!!
Και ας μας πουν που πανε πραγματικα οι αυξησεις σε φορους και οι περικοπες συνταξεων και μισθων!
ΓΜ
Τι κακό έχει ο τρίτος κόσμος, αν σκεφτείς τον απόλυτο έλεγχο, την χειραγώγηση, την αυθαιρεσία του κράτους, την προπαγάνδα των ΜΜΕ; Αν δεν κάνω λάθος την κρίση δεν την προκάλεσε ο Τρίτος κόσμος, αλλά ο Πρώτος...
ΑπάντησηΔιαγραφή