Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη, με την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας!


Υπό την προστασία περίπου 100 αστυνομικών διεξήχθη τελικά στην Ξάνθη το μνημόσυνο των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη "εκδήλωση" σηματοδοτεί το "άνοιγμα" του τούρκου προξένου (δηλαδή της Άγκυρας) προς την Ξάνθη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και περίτρανη απόδειξη κλιμάκωσης των προκλήσεων της Άγκυρας επί της Ελληνικής Θράκης.

Στην εκδήλωση αυτή, που φυσιολογικά έπρεπε να γίνει στην Τουρκία και στην πόλη ή στο χωριό κάποιου νεκρού τούρκου στρατιώτη, παραβρέθηκαν όλοι οι «αρχηγοί» - υποπρακτορίσκοι και τουρκόφρονες της Θράκης και φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής. Ομάδα Κούρδων και Ελλήνων που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το τουρκικό «μνημόσυνο» δεν μπόρεσε να πλησιάσει καν στην αποκλεισμένη από την Ελληνική Αστυνομία περιοχή που βρίσκεται το τζαμί όπου έγινε το μνημόσυνο…! Έτσι, η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την απόλυτη πρωτοφανή προστασία των αρμοδίων Ελληνικών αρχών… οι υπεύθυνοι των οποίων θα πρέπει να ξέρουν πως άνοιξαν «το κουτί της Πανδώρας», αφού η στάση τους οριοθετεί και την γενικότερη υποχωρητικότητα της Αθήνας.

Σε συζήτησή μας με τουρκόφρονα μουσουλμάνο και στην ερώτησή μας γιατί γίνεται το «μεβλήτ» (μνημόσυνο) των τούρκων στρατιωτών στην Ελλάδα, πήραμε την εξωφρενική απάντηση:
«Γιατί, να μην γίνει; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν την Παναγία στον Πόντο»;

Δυστυχώς, η πρόκληση έχει ξεπεράσει τα όρια, αφού τολμούν οι τουρκόφρονες να εξισώνουν το Χριστιανικό Πάσχα και την Παναγία, με τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν Κούρδους πολεμιστές που μάχονται για τις οικογένειές τους και την ανεξαρτησία των Κούρδων…!

Απορίας άξιο, φυσικά, είναι το γεγονός πως η τουρκική αυτή πρόκληση έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Αθηνών (και φυσικά με την κάλυψη των αρμοδίων υπηρεσιών), οι εκρόσωποι της οποίας προφανέστατα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε την σοβαρότητα, αλλά ούτε την "επόμενη ημέρα" αυτής της απολύτως αδικαιολόγητης υποχωρητικότητάς τους.

Κλείνοντας, νομίζουμε ότι πρέπει να καταγράψουμε πως ενώ έγινε το μνημόσυνο τούρκων στρατιωτών, στην πραγματικότητα έγινε η κηδεία τόσο της αλήθειας, όσο και της Ελληνικότητας της Θράκης, αφού η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την προστασία του υποτιθέμενου Ελληνικού κράτους στην περιοχή.

Επίσης, αναρωτιόμαστε, μήπως θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει να μνημονεύονται οι Έλληνες νεκροί στρατιώτες και οι Έλληνες που δολοφονήθηκαν στην Μικρά Ασία το 1920-22, με ένα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους που θα γίνεται στην Σμύρνη; Κακή ερώτηση, θα σκεφτείτε, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούν να τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν καν οι τουρκοτσολιάδες των Αθηνών…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Tα πράγματα έχουν ΕΝΤΕΛΩΣ ξεφύγει. Μιλάμε για μνημόσυνο Τούρκων στρατιωτών που έπεσαν σε μάχες με Κούρδους σε ελληνικό έδαφος, και με τι σκεπτικό τόλμησαν να επιτρέψουν τέτοια εκδήλωση; Έχει Τούρκους κατοίκους η Θράκη και δεν το ξέραμε; Είναι Έλληνες οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ναι ή όχι;

    Όχι μόνο το επέτρεψαν, αλλά φρόντισαν να περιφρουρείται η εκδήλωση με έξοδα του ελληνικού κράτους! Του ίδιου αυτού κράτους που, ενώ μαζεύει από τους πολίτες φόρους και έκτακτα χαράτσια, παράνομα και μη, ποτέ δεν έχει αρκετούς αστυνομικούς να διαθέσει για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών από επιθέσεις επίδοξων ληστών. Και τώρα παραχωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη αστυνομικούς να φυλάνε αυτά τα στοιχεία. Το χωράει ανθρώπινος νους αυτό; Και πώς το ανεχόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι Τούρκοι το ένα, οι Τούρκοι το άλλο, οι Τούρκοι το δείνα κλπ..όλο κινδυνολογία είστε, κόβετε τα μη αρεστά σχόλια και συνεχίζετε το ίδιο βιολί.

    Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και στα χάλια που είμαστε, οι Τούρκοι δεν μπορούν να μας κλάσουν μια μάντρα αρχίδια. Το 70% είναι φουκαράδες κι αναλφάβητοι και το υπόλοιπο 30% το παίζουν υπερδύναμη και τσαμπουκάδες αλλά μόνο μέχρι εκεί που τους πέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω αν δεν υπήρχε αστυνομία θα πήγαιναν όλα ρολόϊ..σε μια τόσο ευαίσθητη ζώνη κι απ΄τη στιγμή που το κράτος ανέχεται να γίνει μνημόσυνο,η παρουσία της αστυνομίας είναι επιβεβλημένη.Φανταστείτε να μην υπήρχε και να ξεσπούσαν βίαια επισόδεια..τότε τί θα κάναμε;Eυχαριστώ και ας μη βλέπουμε παντού εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον Manguard: Όχι φίλε μου. Καλώς ήταν η Αστυνομία. Πολύ καλώς. Όμως, η αστυνομία έχει κατασταλτικό ρόλο. Και η ύπαρξή της αποδεικνύει πως άλλοι πριν από αυτήν, που έχουν προληπτικό έργο, δεν εργάστηκαν, απουσίαζαν, αδυνατούσαν... πολλά, πάρα πολλά. Εξάλλου, οι κάτοικοι της Θράκης γνωρίζουν την ευαισθησία αυτών των θεμάτων πολύ καλύτερα από όλους. Δυστυχώς, όμως και κυριολεκτώ, από όλους, ακόμη και από τους καθ΄ύλην και θεσμικά υπεύθυνους... Όμως σήμερα Σάββατο, θα υπάρξει άρθρο αναλυτικό για το πριν, αλλά και το μετά αυτής της "εκδήλωσης". Κυρίως για τους ανεύθυνους των Αθηνών και για τους γελοίους της Θράκης που λόγω ανικανότητας έχουν αποδυναμώσει τις άμυνες. Αλήθεια, δεν σε πείραξε η εκδήλωση, αλλά ενοχλήθηκες για την Αστυνομία!!! Να υποθέσω κάτι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια περιγραφή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της προκλητικής στάσης της ΕΛ.ΑΣ. μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

    http://antiparakmi.blogspot.com/2011/11/11112011.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντὶνε,κρατὰω αυτὸ το ''τουρκοτσολιὰδες''.
    Με πληγὼνει,αλλὰ...εκεὶ μας ὲφτασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να επιτρέψει να γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πχ απέναντι από το τζαμί, σε μία απόσταση ασφαλείας.
    Εδώ αφήνουν διαμαρτυρομένους να στέκονται δίπλα στην μαθητική/στρατιωτική παρέλαση και τελικά να τη διαλύουν και δεν μπορούσαν να επιτρέψουν την πρόσβαση σε ένα πιο κοντινό σημείο;

    Αυτό που ήθελαν να κάνουν ήταν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο στο Προξενείο.
    Τέτοια υψηλή προστασία δεν παρέχεται στην Ελλάδα ούτε στον Πρωθυπουργό.
    Έκαναν την Θράκη μας κράτος εν κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]