Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος μένει ή φεύγει; Ιδού η απορία...

  • Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Πράγματι δεν τον ενδιαφέρει τον Παπανδρέου μια δεύτερη θητεία.
Αρκεί όμως η πρώτη να είναι πλήρης.
Γιατί;
Γιατί μόνον με μια πλήρη θητεία εξασφαλίζει τα ποσοστά που του αντιστοιχούν. Τα ποσά, τα οποία εκταμιεύονται από το ΔΝΤ, είναι συνδεδεμένα με τις ημερομηνίες λήξεως των ομολόγων των τοκογλύφων και άρα δεν μπορούν να εκταμιευτούν νωρίτερα από αυτές. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο χάσει ο Γιώργος την εξουσία, τότε η συμφωνία δεν ισχύει, γιατί δεν μπορούν οι τοκογλύφοι να εισπράξουν το σύνολο του ποσού και άρα δεν μπορεί ο ΓΑΠας να απαιτήσει το σύνολο των ποσοστών του.
Αυτό είναι το πρόβλημά του.
Γνωρίζει από τώρα ότι το κόλπο του ΔΝΤ απαιτεί ένα "βάθος" χρόνου, για να έρθει εις πέρας.
Πρέπει να τελειώσουν οι προθεσμίες μιας αλυσίδας ομολόγων, ώστε να μετατραπούν σε ενυπόθηκα δάνεια και ο ΓΑΠας να πάρει τα ποσοστά του. Δεν μπορεί αυτό ν' αλλάξει.
Δεν μπορούν ν' αλλάξουν οι προθεσμίες, επειδή αυτός "βιάζεται". Το συνολικό ποσό της "βοήθειας" μπορεί να υπολογίστηκε εξ’ αρχής, αλλά απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος για την εκταμίευσή του. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Γνωρίζει ο ΓΑΠας ότι, αν δεν αντέξει ο ίδιος στον χρόνο που απαιτείται, για να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους, θα υπάρξει πρόβλημα. Θα υπάρξει πρόβλημα και για τον ίδιο, εφόσον θα πάθουν ζημιά αυτοί από τους οποίους περιμένει πληρωμή. Άλλος δεν υπάρχει να κάνει τη δουλειά και έτσι και τα δικά του μερίδια τίθενται σε αμφισβήτηση.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να λύσει και το πρόβλημα της "επόμενης" ημέρας. Βάζοντας τα θεμέλια της ολοκλήρωσης της αποστολής του στην Ελλάδα, μεριμνά και για τη μελλοντική του επιβίωση. Είναι ορατό και στον πλέον αδαή ότι έχει αρχίσει να ψάχνει τρόπο "διαφυγής" από τη χώρα. Γι' αυτόν τον λόγο πήγε το τελευταίο εικοσαήμερο στη Νέα Υόρκη. Πήγε να δώσει αναφορά στα αφεντικά του, που είναι το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα πήγε να ζητήσει την "προστασία" τους. Πώς γίνεται αυτή η προστασία; Με τη "μετακίνησή" του σε ένα αξίωμα της διεθνούς κοινωνίας. Ένα "προστατευμένο" αξίωμα, όπως είναι αυτό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Μπορεί να το διεκδικήσει, εφόσον γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει αυτό το αξίωμα. Για να προστατεύονται τα σκουπίδια του συστήματος. Όπως κάποτε ο εγκληματίας πολέμου Κούρτ Βάλτχαϊμ …Ή το κουμάσι από το Κουμάσι ο Κόφι Ανάν και σφουγγοκολάριος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Αυτά γνωρίζει ο Γιωργάκης και γι' αυτό ξέρει ότι τον "παίρνει" να τα διεκδικεί. Όμοιος με τους παραπάνω είναι και επιπλέον του "χρωστάνε" οι Εβραίοι.

Του "χρωστάνε" οι τοκογλύφοι, που "υποθήκευσε" μια χώρα, για να τους πληρώσει τα "πέτσινα" ομόλογα.
Πρέπει να τον "προστατεύσουν" οι τοκογλύφοι, για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
Πρέπει να του εξασφαλίσουν μόνιμη και νόμιμη φρουρά, για να μην κινδυνεύει, αλλά και να μην δίνει στόχο στα θύματά του. Ο Γιωργάκης γνωρίζει πως όταν εξαιτίας του ολοκληρωθεί η καταστροφή της Ελλάδας, θα του είναι αδύνατον να επιστρέψει σ' αυτήν. Θα του είναι αδύνατον να γυρίσει και να κατοικήσει ανάμεσά στα θύματά του στην εποχή μετά τη δωσιλογική του πρωθυπουργία.
Θα είναι αδύνατον στον δισεκατομμυριούχο Παπανδρέου να κατοικήσει σε μια Ελλάδα που λιμοκτονεί.

Για ένα πράγμα εμείς είμαστε σίγουροι.
Σ' αυτήν τη ζωή όλα πληρώνονται. Ειδικά στην Ελλάδα, η οποία δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της μέσα στους αιώνες. Εμείς θα θυμίσουμε στον Γιώργο δύο ονόματα, τα οποία, ως αγράμματος, είναι βέβαιον ότι δεν τα γνωρίζει.
Δύο ονόματα προδοτών, οι οποίοι συνεργάστηκαν με ξένους ιμπεριαλιστές και είχαν την ίδια σχεδόν τύχη.
Ο ένας είναι ο βουλευτής της Αρχαίας Αθήνας ο Λυκίδης, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Πέρσες και μόλις τον αντιλήφθηκαν οι Έλληνες τον έλιωσαν με τις πέτρες. Ο δεύτερος είναι πολύ πιο πρόσφατος και είναι ο Περρωτής.
Ποιος ήταν αυτός; Αυτός ήταν ο δωσίλογος κατοχικός νομάρχης Καλαμάτας. Εκείνος, ο οποίος λυντσαρίστηκε από τον λαό, όταν έφυγαν οι Ναζί προστάτες του.
Γιατί αναφερόμαστε σ' αυτά τα δύο παραδείγματα;
Για ν' αποδείξουμε ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν μέσα στους αιώνες.
Δεν αλλάζουν οι Έλληνες και δεν αλλάζουν οι απόψεις τους για την προδοσία και τους προδότες. Πρόσφατα είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες της επιβεβαίωσης αυτής της άποψης. Μια απλή γυναίκα της γειτονιάς —που δεν έχει πειράξει στη ζωή της ούτε κουνούπι— "αναρωτήθηκε" δημοσίως πώς και δεν βρίσκεται ένας "χριστιανός" να εκτελέσει τον δωσίλογο. Να σκοτώσει σαν το κτήνος αυτόν, ο οποίος ξεπουλά την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών της.
Αυτά δεν αλλάζουν ποτέ στην Ελλάδα και πρέπει να χαιρόμαστε γι' αυτό.
Ας γνωρίζει ο Γιώργος ότι αυτή είναι η τύχη, που έχουν συνήθως οι δωσίλογοι.
Πακιστανοί τον ψήφισαν ως αρχηγό και ας δει πακιστανικά βίντεο, για να καταλάβει πού φτάνουν οι όχλοι όταν οργίζονται.
Πάντα να έχει υπόψη του ότι δεν θα είναι μονίμως ελεγχόμενα τα πράγματα. Σε κάποια στιγμή θα ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο και ο κόσμος θα οχλοποιηθεί.
Ας προσέχει από τώρα, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ θυμωμένοι μαζί του.
Δεν είναι πλέον ο ΓΑΠας Γιωργάκης, που οι Έλληνες έσπαγαν πλάκα με την ύπαρξή του. Δεν είναι πλέον ο ΓΑΠας ο χασικλής, ο άβουλος γιος της Μαργαρίτας.

Είναι ο προδότης της Ελλάδας και πληρωμένος εισπράκτορας των διεθνών τοκογλύφων...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]