Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραπανάκια για την... όρεξη


  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Xθες το μεσημέρι, η εταιρία ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζεται η κομμώτριά μου, έφερε στο κομμωτήριο καινούρια μπικουτί απο την Αμερική.

Για μένα ήταν.

Να χτενιστώ την βραδυά που θα εκταμιευθεί η 6η δόση και να λάμπω.

Την νύχτα που θα βγουν ο νέος πρωθυπουργός και οι αρχηγοί που τον στηρίζουν να κομπάζουν στα κανάλια, την ώρα που η Όλγα Τρέμη με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο θα παραληρούν, πρέπει κι εγώ κάτι να κάνω.

Λίγο νέο λουκ.

Λίγο πιο ακριβή κολώνια.

Λίγο weekend στα Ηλύσια πεδία για σαμπάνιες και τα μυαλά στα κάγκελα.

Αυτό ήταν.

Τί ζητάει ο άνθρωπος, εξάλλου, και μάλιστα ο Έλληνας αυτή την εποχή;

Ραπανάκια για την όρεξη.

Όπως πάντα.

Αυτό που δεν κατάλαβαν οι "βάρβαροι" ποτέ, είναι ό,τι οι Έλληνες, παραδοσιακά, δεν μπορούν χωρίς ραπανάκια για την όρεξη.

Εξ άλλου δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι.

Εμείς που έχουμε σημαία την Γιάννα Αγγελοπούλου και αιώνιο σύμβολο την λιποθυμία της μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε... να πέσει στην αγκαλιά του Θόδωρου και της Χαλυβουργικής, έχουμε να λέμε.

Όχι παίζουμε.

Την βραδυά εκείνη το λοιπόν, όταν θα ανακοινωθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, θα συμβούν στη χώρα μεγάλα γεγονότα.

Θα φωταγωγηθούν πλατείες, Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημόσια κτίρια, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, Δημαρχεία, Νομαρχίες, βουνά, θάλασσες και πελάγη.

Ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ, θα τραπεζώσει στα λιγνιτορυχεία της Πτολεμαΐδας την Τρόϊκα, την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

Θα βραβευθούν στην Αθήνα, στα Εξάρχεια οι 17 χώρες - μέλη της ευρωζώνης, με το χρυσό μπλοκ λευκών επιταγών. Κάτι ξέρουν οι άνθρωποι, που θέλουν να μας πάρουν και τα σώβρακα.

Στην Μύκονο, η αφρόκρεμα της σώου - μπιζ πυρετωδώς προετοιμάζει την υποδοχή της προέδρου του Δ.Ν.Τ. της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ήταν μια... Μυκονοαναθρεμένη - Μυκονοπερπατημένη στα νειάτα της, εκείνη η Λαγκάρντ, που δεύτερη δεν υπήρχε.

Στην Αράχωβα ο Αλέξης Κούγιας θα φιλοξενήσει τους: Στρός - Καν, Ρομπάϊ, Γιούνκερ.
Έ, ρε γλέντια στο χωριό του Καραϊσκάκη.

Θα αντηλαλεί η Ρούμελη.

Στο Κουμάνοβο των Σκοπίων ο Μάκης Ψωμιάδης θα δεξιωθεί τον "πατριάρχη" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί.

Απ ότι διέρρευσε, θα συζητήσουν στη θέση του σεντονιού που...τινάζουν πριν την σέντρα, να... τινάζουν ανθισμένες μανώλιες.

Στην Ξάνθη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsce Bank και επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Γιόζεφ Άκερμαν θα παρατάξει στις θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεοφορείων, τρία γερμανικά άρματα μάχης.

Δύο πάντσερς και ένα λέοπαρντ.

Οι ερπύστριες ως γνωστόν δεν έχουν πρόβλημα από τους κώνους, ή τις πυραμίδες. Ισοπεδώνουν τα πάντα όλα (για να μην ξεχνάμε και τον Αλέφαντο).

Τα άρματα θα ανηφορίσουν στη συνέχεια προς την παλιά πόλη για να σταθμεύσουν έξω από το Δημαρχείο.

Βολές δεν θα γίνουν.

Σαφέστατα όλα αυτά, από το δικό μου χτένισμα μέχρι τα πάντσερς, θα μεταδίδονται ζωντανά σ όλο τον κόσμο, από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, με πρώτο το CNN.

Αυτά κάνουν τα ραπανάκια για την όρεξη.

"Πρέπει να ξέρεις μηχανή, να κόψεις μαύρα μάτια" το έλεγαν αλλοιώς οι ρεμπέτες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Eιμαι Zωή-Eιμαι το Nόημα !!! “Οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, τη δημιουργούν όμως όχι όπως τους αρέσει, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι διαλέγουν, μα μέσα σε συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν. Η παράδοση όλων των νεκρών γενεών βαραίνει σαν βραχνάς στο μυαλό των ζωντανών”. (Κ. Μαρξ !!!)“Οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία. !!!!! Η παράδοση όλων των νεκρών γενεών βαραίνει σαν βραχνάς στο μυαλό των ζωντανών”. (Κ. Μαρξ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο θα ηταν καποιοι να μην αντιγραφουν τις μαρξιστικες ουτοπιες του Μαρξ,διοτι ειναι απλουστατα....ουτοπιες!!!

    Οι "συνθηκες που υπαρχουν αμεσα", που "κληροδοτηθηκαν" και που δεν ειναι "δοσμενες,αλλα δημιουργημενες εχουν δημιουργηθει απο τους ιδιους τους ανθρωπους!!
    Το ατομο οπως το διαπλασσει η κοινωνια προωθειται ταυτοχρονως προς δυο εκ διαμετρου αντιθετες κατευθυνσεις.Απο το ενα μερος καλειται να αποδεχθει ενα καθιερωμενο συστημα αξιων,εθιμων και εθιμοτυπιων και απο το αλλο μερος το ατομο φερεται προς την διαρκη ανακατασκευη του εαυτου του και αυτη η ανακατασκευη σημαινει επισης την ανακατασκευη της κοινωνιας που τον περιβαλλει.

    "Η Κομμουνιστικη ουτοπια"-Παν. Παπαγαρυφαλλου

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]