Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως ο Γιώργος ξανάγινε… Γιωργάκης


«Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ».

M’ αυτά τα λόγια στο “Πρώτο Θέμα” όπου έδωσε συνέντευξη, ο Γιώργος Παπανδρέου ουσιαστικά ομολόγησε την αποτυχία του και ταυτόχρονα την αδυναμία του να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Και απέδειξε πόσο λάθος έκανε ο ελληνικός λαός να τον εμπιστευτεί πριν από δύο χρόνια.

Ο Γιωργάκης, που έγινε Γιώργος λίγους μήνες πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας, ομολογεί ότι όχι μόνο χαρισματικός δεν είναι, όχι μόνο απλός διαχειριστής δεν είναι αλλά κι ότι είναι επικίνδυνος.

Το θέλει ο κόσμος; Έναν ηγέτη να τον οδηγήσει μακριά από το αδιέξοδο. Όταν λοιπόν ο υποτιθέμενος ηγέτης λέει μόνος του ότι «δεν μπορεί» τότε η κατάσταση της χώρας είναι σοβαρή. Ακόμη κι όταν δεν μπορεί ο αρχηγός δεν το λέει και δεν το δείχνει. Για φανταστείτε τον στρατηγό την ώρα της μάχης να στρέφεται στους στρατιώτες του και να τους λέει ότι έκανε ότι μπορούσε, δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει.

Με τι θάρρος θα προχωρήσει ο λαός; Ποιο είναι το όραμα που του δίνει ο πρωθυπουργός ο οποίος χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες για να γίνει από Γιώργος ξανά Γιωργάκης;

Τη λέξη ΥΠΕΡΒΑΣΗ δεν την γνωρίζει στα αγγλικά;

Από την άλλη, όταν λέει ότι θα ήθελε να δώσει λύση, ότι «πονάει», «θλίβεται», αγανακτεί» αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπάνω, ουσιαστικά παραδίδει την όποια λύση για την Ελλάδα στα χέρια των ξένων. Αυτοί θα αποφασίσουν και απλά εμείς θα ακούσουμε την ετυμηγορία. Μοιάζει με το γιατρό που λέει στους συγγενείς του ασθενή «έκανα ότι μπορούσα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, τώρα ο ασθενής είναι στα χέρια του θεού».

Ποιου Θεού βρε αθεόφοβοι που περιμένετε ένα θαύμα για να σώσετε τον άρρωστο;

Έτσι και ο Γιωργάκης ελπίζει πλέον στο θεό, στη Μέρκελ, στον Σαρκοζί αλλά αυτός ότι ήταν να κάνει το έκανε.

Μα καλά, αφού δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει στην Ελλάδα γιατί δεν παραιτείται; Και δεν ντρέπεται να λέει αφενός ότι δεν μπορεί και αφετέρου να τονίζει ότι «Ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω»;

Μα ο κόσμος σου ζητά να φυγομαχήσεις κ. πρωθυπουργέ, να πας σπίτι σου μπας και σωθεί η χώρα. Να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για τη σωτηρία του, ή την καταστροφή του.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει πλέον Γιωργάκης.

    Εκείνο το κουτορνίθι, που γνωρίζαμε ως γιο της Μαργαρίτας, "πέθανε".
    O Forest ΓΑμΠ μάς άφησε χρόνους.
    Σήμερα υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο.
    Διορισμένος τύραννος από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας.
    Ένας προδότης, ο οποίος συνειδητά —και προφανώς λαμβάνοντας προμήθεια— ξεπουλάει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων, για να θησαυρίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
    Ο πρώην Γιωργάκης δικαιούται πλέον να ονομάζεται Γιώργος, εφόσον κατόρθωσε και ξεπέρασε ένα ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν αξεπέραστο.

    Είναι πιο ψεύτης και πιο υποταγμένος στα ξένα αφεντικά του ακόμα και από τον παππού του.

    Πιο καραγκιόζης από τον ίδιο τον "Γέρο".
    Τον δοτό πρωθυπουργό των Εγγλέζων. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας βύθισε στον εμφύλιο.
    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος "ίδρυσε" τις "Μακρόνησους".
    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε κρυφές συμφωνίες ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να επιλεγεί από τους Εγγλέζους για τη θέση του πρωθυπουργού.
    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος υπέγραφε κρυφές διαβεβαιώσεις στον Βασιλιά για την επάνοδό του στον θρόνο και την ίδια στιγμή μιλούσε στον κόσμο για "λαοκρατία".
    Τον μόνο πρωθυπουργό, ο οποίος μοιάζει με τον πρώην Γιωργάκη και νυν Γιώργο.

    Απλά πράγματα.
    Για μια ακόμα φορά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά.
    Ο εγγονός είναι όμοιος με τον παππού του.
    Το DNA των πολιτικών απατεώνων και προδοτών επιβιώνει μέσα στο χρόνο.
    Όπως ο Γέρος, θέλοντας να ξεγελάσει τον κόσμο, μιλούσε για "λαοκρατία", ενώ είχε κάνει κρυφές συμφωνίες με φασίστες, "ρίχνοντάς" μας στον εμφύλιο έτσι και ο εγγονός του για τους ίδιους λόγους "έβλεπε λεφτά", ενώ είχε κάνει κρυφές συμφωνίες με τοκογλύφους, για να μας ρίξει στη χρεοκοπία.
    Γι' αυτόν τον λόγο μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν πραγματικό και άξιο Γεώργιο Παπανδρέου Β’ …

    Έναν νέο "παπατζή".

    ----------------------------------------------
    Η συμμορια ΠΙΣΩ από τον Παπανδρεου
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατα ποσο δεν ισχυουν οι αποψεις του πρωτου σχολιαστη θα το αποδειξω παρακατω:

    (λογω του ευρους του σχολιου το χωριζω σε επιμερους σχολια)

    Το ποσο ελεεινος μισελλην και ψευτης ηταν ο Τσωρτσιλλ,σε σχεση με ολα αυτα που μας εταζε, εχει ηδη αποδειχθει απο το το τηλεγραφημα του προς τον τοτε Βρετανο Πρεσβη Λυπερ της 5ης Δεκ.1944 και αναφερε:
    "Δεν ειναι τωρα καιρος για τσαλαβουτηματα στην ελληνικη πολιτικη ή για φαντασιωσεις,οτι ταχα οι Ελληνες πολιτικοι των διαφορων αποχρωσεων μπορουν να επηρεασουν την κατασταση.Δεν πρεπει να ανησυχειτε δια την συνθεση της ελληνικης κυβερνησης.Αυτη την στιγμη προκειται δια ζητημα ζωης ή θανατου.
    Πρεπει να υποχρεωσετε τον Παπανδρεου να κανει το καθηκον του και να τον διαβεβαιωσετε,οτι αν το κανει θα υποστηριχθει με ολες μας τις δυναμεις.ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ,ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ,εως οτου συνελθει,οταν πια θα εχουν τελειωσει οι μαχες.θα μπορουσατε το ιδιο καλα να αρρωστησει και να μην μπορει να τον πλησιασει κανεις.
    Εχει περασει ο καιρος που η οποιαδηποτε ομαδα Ελληνων πολιτικων θα μπορουσε να επηρεασει αυτη την εξεγερση του οχλου.Η μονη του ελπιδα ειναι να βγει απο αυτη την κατασταση,τασσομενος ανεπιφυλακτα στο πλευρο μας.Θα δειτε στο αμεσως επομενο τηλεγραφημα μου οτι ανεθεσα το ολο θεμα της Αμυνας των Αθηνων και της διατηρησεως του νομου στα χερια του Στρατηγου Σκομπυ και οτι τον διαβεβαιωσα πως θα υποστηριχθει εστω κι αν κρινει αναγκαιο να χρησιμοποιησει οσηδηποτε βια.Απο 'δω και στο εξης εσεις και ο Παπανδρεου θα συμμορφωνεστε στα παντα με τις οδηγιες για ο,τι αφορα σε θεματα δημοσιας ταξης και ασφαλειας.Πρεπει και οι δυο με καθε δυνατο τροπο να υποστηριξετε τον Σκομπυ και οφειλετε να του υποδεικνυετε καθε μεσο που κρινετε καταλληλο για να κανει την δραση του πιο σθεναρη και αποφασιστικη".

    Το τελευταιο πραγμα που θα μπορουσε να ισχυριστει ενας νοημων ανθρωπος θα ηταν οτι ο Γεωργιος Παναδρεου ο γηραιοτερος ηταν οτι ηταν "ο ανθρωπος των Αγγλων"!!

    Ο ισχυρισμος οτι ο Γερος ηταν υπευθυνος για τον εμφυλιο ειναι εξισου ατοπος.
    Ο αντισυμμοριακος αγωνας -και οχι "εμφυλιος"- αποτελουσε τον τριτο γυρο (και τελευταιο) συμφωνα με το ΚΚΕ για τα σχεδια του Σταλιν και του Πανσλαβισμου κατα της Μακεδονιας.Η Συμφωνία της Βάρκιζας(12 /2/1945) είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του κινήματος του Δεκεμβρίου του 1944.
    Σκοπός του Δεκεμβριανού κινήματος ηταν η κατάληψη της εξουσίας υπό του ΚΚΕ και η εγκαθίδρυση στην Ελλάδα "Λαϊκής Δημοκρατίας" δια του ΕΝΟΠΛΟΥ ΕΛΑΣ κατά τους κλασσικούς κανόνες των κοινωνικών επαναστάσεων.
    Οι παλαιοι ΕΑΜιτες/ΕΛΑΣιτες κατεφευγαν προς τα ομορα κρατη και εν τελει συγκεντρωθηκαν στην 14η γιουγκοσλαβικη μεραρχια μαζι με τα στρατευματα του Γκοτσεφ στα τελη Μαϊου του 1945 και ιδου και η σχετικη διαταγη:
    "Αγαπητα μας αδελφια,δια πολιτικους λογους και να μην δωσουμε λαβην στην μοναρχοφασιστικη Ελλαδα πρεπει η Ταξιαρχια να διαλυθει και να συγχωνευθει με τον δικο μας στρατο και γι'αυτο δεν πρεπει να απογοητευθειτε και να μας λετε γιατι μας σκορπατε και δεν μας πατε στα μερη μας.
    Στον Στρατο μας οι Αξιωματικοι σας θα ειναι παλι Αξιωματικοι,θα ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΣΘΕ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και θα εκπαιδευτειτε καλυτερα για να πολεμησετε οταν ερθει η ωρα για τον απελευθερωτικο αγωνα του τοπου σας."

    Οι περιφημοι "Σλαβομακεδονες" του Τιτο δεν ομιλουσαν τοτε "μακεδονικα" αλλα ελληνικα!!Και οι ΕΛΑΣιτες ηταν συμμαχοι των μισελληνων Σλαβων!!
    Σκοπος του Πανσλαβισμου ηταν η η καθοδος σε "θερμη θαλασσα"!Και για να γινει αυτο επρεπε να αποκοπει η Βορεια Ελλαδα-συγκεκριμενα η Μακεδονια- απο τον εθνικο κορμο!!
    Αυτος ηταν ο ρολος των συμμοριτων διοτι αυτες τις εντολες ειχαν απο τον Σταλιν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνεχεια σχολιου)

    Οφειλουμε να υπενθυμισουμε οτι οι αποφασεις του 7ου συμβουλιου του ΚΚΕ αντετιθεντο σε αντιληψεις Αμερικανων δημοσιογραφων(Φρεϊντιν,Μπιγκαρτ,Συνδεσμου Δημοσιογραφων Ν.Υορκης) που θεωρουσαν αρχικως οτι "οι ανθρωποι αυτοι(οι συμμοριτες) υποχρεουνται να πολεμουν προς αυτοαμυνα".Ο σκοπος τους εγινε πολυ γρηγορα φανερος,αλλα δεν υπηρχε στην αρχη του αντισυμμοριακου αγωνα καμια εξωτερικη υποστηριξη!
    Οι Αγγλοι αντιτασσονταν σε ποσοτικη αυξηση των εθνικοφρονων μεχρι τον Οκτωβριο του 1948 για να μην καταστουμε επικινδυνοι για την ησυχια της Βαλκανικης Χερσονησου αλλα και επειδη επεδιωκετο η καταπαυση του αγωνα δια κατευνασμου υπο "συμφιλιωσης" και οχι δια της κατασυντριβης,οποτε θα επικρατουσε η δεξια τοτε παραταξη ,γεγονος που αντετιθετο στα συμφεροντα των Αγγλων!!
    Οι πολιτικες σκοπιμοτητες ειναι ακομα περισσοτερες αν σκεφτει κανεις οτι ενας ισχυρος ελληνικος στρατος θα αποτελουσε προκληση για του βορειους γειτονες και θα ωθουσε τους Ελληνες σε πραξικοπημα για την προσαρτηση της Βορειας Ηπειρου!Μαλιστα το γερμανικο υλικο απο την Κρητη αντι να το δωσουν στον Ελληνικο Στρατο το πεταξαν στη θαλασσα!!
    Τετοια ηταν η βοηθεια των Αγγλων!!

    Τελος θα αναφερθω και στην Μακρονησο.
    Καποιοι νομιζουν οτι το κρατος θα επρεπε να μεινει με σταυρωμενα τα χερια εμπρος στην εγκληματικη κομμουνιστικη δραστηριοτητα που εδινε τα πρωτα δειγματα της!
    Ενω ειχε ηδη προηγηθει η ανασυνταξη του ΚΚΕ και η επιθεση κατα του Λιτοχωρου καθως και η αποσυμφορηση των φυλακων απο κομμουνιστες,οι οποιοι ομως ενισχυαν τον ενοπλο συμμοριτισμο!
    Εν τουτοις ομως ψηφιστηκε νομος "περι αμνηστειας" απο την κυβερνηση Σοφουλη των παραδιδομενων στασιαστων.Μαλιστα παρολο που μονο 3.883 συμμοριτες παραδοθηκαν μεχρι την 30η Οκτωβριου 1947,διαπιστωθηκε η ειλικρινεια της κυβερνητικης χειρονομιας και αποδειξη τουτου ηταν οτι δεν παραδοθηκαν μονο οι βιαια στρατολογουμενοι απο τους συμμοριτες,αλλα και ηγετικα στελεχη και μαλιστα τροφιμοι του Μπουλκες!
    Μαλιστα οι συγκεκριμενοι δεν περιοριστηκαν μονο στην παραδοση,αλλα ηγηθησαν και τμηματων Στρατου κατα της "ανταρσιας" και μετεδωσαν τις μεθοδους του ανταρτικου πολεμου!
    Υπαρχει και συνεχεια αλλα σταματω εδω!
    ΑΝ υπαρξει συνεχεια σε αυτη την προπαγανδα ,νομιζω οτι η καλυτερη αποδειξη για τον εξευτελισμο του ΕΑΜ θα ηταν να αναφερω διακηρυξεις του ,οι οποιες αποδεικνυουν οχι μονο την υποκρισια του αλλα και την ελλειψη πατριωτισμου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]