Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραγική ομολογία Παπανδρέου: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα»


Με τις λέξεις «πονάω», «θλίβομαι» και «αγανακτώ», ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την κρίση. «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας», προσθέτει ο πρωθυπουργός, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος.

Οι απαντήσεις του στο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ». «Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως είναι ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδιαίτερα η Ν.Δ., που έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά επέλεξε να παρακολουθεί από την εξέδρα. Σε ό,τι αφορά στις δικές του προθέσεις, είναι σαφής: «Ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω». Απαντά και στα σενάρια για συγκυβέρνηση: «Εμείς κάναμε τη δική μας επιλογή, να συνεχίσουμε τη μάχη για τη σωτηρία και αλλαγή της χώρας, να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, για όσο χρειαστεί»…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Θλίβεται και αγανακτεί για ποιο πράγμα; Για το ότι δεν μπόρεσε να εφαρμόσει την ατζέντα που είχε εντολές να εφαρμόσει από πέρυσι; Την ατζέντα της εξόντωσης αυτού του λαού, της μετατροπής της χώρας σε τριτοκοσμική μέσα σε λίγους μήνες; Για τι από όλα αυτά θλίβεται;

    Να το πάρουμε χαμπάρι και να το χωνέψουμε, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ξένοι που μας πονάνε και συμπάσχουν με εμάς, την ίδια στιγμή που οι "Έλληνες" πολιτικοί έχουν συγκαταθέσει στην εξαθλίωσή μας. Πονάει αυτό, αλλά όσο πιο γρήγορα το δεχθούμε μέσα μας, τόσο το καλύτερο. Η απομυθοποίηση είναι οδυνηρό, αλλά και συνάμα λυτρωτικό πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του καθεστώτος που μας κυβερνάει είναι το μέγεθος της βιτρίνας και του ψέματος που έχει καταφέρει (ως ένα σημείο) να περάσει προς τα έξω, κάνοντας δυνατό να έχουν καταληθεί 100 χρόνια κατακτήσεων του λαού μέσα σε 2 χρόνια, χωρίς ουσιαστικά σοβαρή αντίσταση. Το μέγεθος του ψέματος είναι πραγματικά εξωπραγματικό και σε άλλες εποχές, που οι άνθρωποι δεν είχαν τόση άρνηση της πραγματικότητας, δεν θα είχε περάσει ούτε σε μικρό ποσοστό. Τους είχαν εκτελέσει για λιγότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, για Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και Γενοκτονία κατά του Ελληνικού έθνους.
    http://wp.me/pbW97-pnn


    Την Δευτέρα 17η Οκτωβρίου 2011, ώρα 22:00 – 24:00, στον Τ/Σ BLUE SKY και στην εκπομπή του Νίκου Αργυρόπουλου “Η ώρα των Βετεράνων”, οι προσκεκλημένες του Κυρίες
    Όλγα Γεριτσίδου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και η κόρη της
    Τάνυα - Μαρία Γεριτσίδου, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας,
    θα παρουσιάσουν τους λόγους και το ιστορικό της προσφυγής, την οποίαν κατέθεσαν την 11η Οκτωβρίου 2011 στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, κατά του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και των κυβερνήσεων του, καταγγέλλοντάς τους για:
    Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και
    Γενοκτονία κατά του Ελληνικού έθνους.

    Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω του διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
    www.blueskytv.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χρεος ειναι δεδομενο. Τοσα και τοσα χρονια οι ελληνες καταναλωναμε περισσοτερα απο οσα παραγαμε. Εαν καποιος μπορουσε με μαγικο τροπο να σβησει το χρεος, θα σωζωταν η πατριδα; Θα αρχιζαν ξαφνικα ολοι να ειναι ενσυνειδητοι και ειλικρινεις;Η θα συνεχιζοταν το Παρτυ; Ναι,ναι, καλα το καταλαβες!Κανενας εφοριακος δεν θα τα επερνε πλεον, κανενας που δουλευει στην αμαρτωλη πολεοδομια δεν θα λαδονωταν!Τοσοι και τοσοι διεφθαρμενοι υπαληλοι θα γινονταν απο την μια μερα στην αλλη υπερετες του αλπου πολιτη.Για τους πολιτικους κανενας λογος δεν αξιζει! Ναι, ναι ολα θα γινονταν δια μαγειας!Η μηπως δεν πηγες ποτε σε Νοσοκομειο για να δεις το εσχος; Εκει που εφτασε η κατασταση δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις! Χρειαζονται Πατριωτες, που το καθεστως τους διεφθειρε και παραγκωνισε συστηματικα! Ελπιδα υπαρχει, αρκει να μην εχουμε επεμβασεις απο εξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα καλα τα εκανε το πιονι!
    Διαλυσε και εφερε το χαος.Γι αυτο τον πληρωσαν.
    Τωρα ειναι ωρα να φευγη(ετσι νομιζει)και οι κατακτητες θα αναλαβουν τα υπολοιπα.
    Εχουν και αλλους ,οπως Σαμαρα,Καρατζαφερη,Τσιπρα,κτλ αλλα μαντρια,για να συνεχισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χρεος ειναι δεδομενο! Τοσα και τοσα χρονια καταναλωναμε περισσοτερα απο οσα παραγαμε, βουτιγμενοι στην διαφθορα! Εαν καποιος μπορουσε να διαγραψει το χρεος με μαγικο τροπο, θα σωζωταν η πατριδα; Η μηπως θα συνεχιζονταν το παρτυ; Ναι, ναι κατα το καταλαβες! Θα αρχιζαν ξαφνικα οι εφοριακοι να μην τα περνουν, οι υπαληλοι της αμαρτωλης πολεοδομιας δεν θα λαδονωνταν πλεον! Η μηπως δεν πηγες ποτε σε νοσοκομειο να δεις το εσχος; Θα γινονταν ξαφνικα ολοι ευσυνειδητοι και ειλικρινεις; Για τους πολιτικους δεν αξιζει ο λογος! Ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν. Οι αγνοι πατριωτες βολευτηκαν και αυτοι! Τωρα ειναι ωρα ευθυνης για ολους. Ελπιδα υπαρχει, αρκει να μην υπαρχουν επεμβασεις απο εξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνώνυμε 1:11 μ.μ.

    Είναι πράγματι σημαντική η προσφυγή και παγκόσμια πρώτη, δεδομένου ότι πρόκειται για εν ενεργεία πρωθυπουργό μιας δυτικής χώρας. Το κείμενό τους, μπορεί να είναι σχετικά περιληπτικό, αλλά καθρεφτίζει την εγκληματική διαδικασία που συντελείται σε όλα τα επίπεδα σε αυτή τη χώρα. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να δουν αυτό το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε δεν πας στο Διάολο , που θές να κυβερνήσεις κιόλας για άλλα δυο χρόνια, όταν το κόμμα σου δεν υποστηρίζεται ούτε από το 16 % του κόσμου! Ουστ απ δω ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψάχνει τρόπους να φύγει το μούλικο? Αμ δεν θα φύγει έτσι? Πρώτα θα αφήσει το δέρμα του σε εμάς για να το κάνουμε πατάκι στο Σύνταγμα και μετά ας τον πάρει η Άντα να τον πάει όπου θέλει. 2 χρόνια οτιδήποτε και αν λεγόταν για να αποφύγουμε την καταστροφή τα θεωρούσε συνωμοσίες.Τώρα μας το παίζει θύμα και στεναχωρημένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τον Ανώνυμο 16 Οκτωβρίου 2011 1:40 μ.μ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Δε δέχομαι να ακούω ότι καταναλώναΜΕ περισσότερα από όσα παράγαΜΕ. Υπάρχουν κι άνθρωποι σαν εμένα που ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΖΙΠΑΡΕΣ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ.
    Δεν είμαστε προνομιούχοι, δεν είμαστε υψηλόμισθοι, αλλά από μας κόβουν και σήμερα. Απ' του φτωχού τ΄αρνί τρώνε όλοι, όπως λέει κι λαός μας.
    Εμείς γιατί να πληρώσουμε το φαγοπότι των Ολυμπιακών; Γιατί να πληρώσουμε τις μίζες της Ziemens, C4I, Βατοπαίδια, μίζες υπουργών, περιφερειαρχών, νομαρχών, δημάρχων σε κάθε εργολάβο; Γιατί να συμμετέχω στη διάσωση των τραπεζών που με έκλεβαν και θα με κλέβουν πάντα; Γιατί ΕΚΛΕΨΑΝ ακόμα και τα αποθεματικά των ταμείων για να τα μοιραστούν δικαστές, βουλευτές και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες;
    Μας έκλεψαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον! Και μετέφεραν τα κλοπιμαία σε "ασφαλές περιβάλλον" στην Ελβετία. Σήμερα παραδίδουν και την ελπίδα για ανάκαμψη με ανίερες συμφωνίες στα χρεοκοπημένα αφεντικά τους.
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΜΕ;;; ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]