Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τί είναι τελικά; Ηλίθιοι, λαμόγια ή οικονομικοί δολοφόνοι;


  • Η ασύντακτη χρεοκοπία - παύση πληρωμών προς το εξωτερικό είναι μήπως η μοναδική λύση;
Κι όμως το «κούρεμα» κατά 50 ή 60% του χρέους και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται, μετά τη συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση τα αποτιμά θετικά!!!

Σύμφωνα με διαρροή που κάνει το Μαξίμου το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί, βοηθά (!!!) τη χώρα μας να διαπραγματευτεί με άνεση χρόνου το χρέος και τις απαιτήσεις της τρόικας.

Δύο τινά συμβαίνουν: είτε στο Μαξίμου είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας, είτε θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι η επερχόμενη χρεοκοπία είναι… επωφελής για την Ελλάδα!

Χθες Κυριακή, σε πρωϊνή εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, ακούσαμε εμβρόντητοι γνωστό οικονομικό αναλυτή να αναλύει τι θα κερδίσουμε σε περίπτωση που γίνει «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 50%. Καθίστε παρακαλούμε κάπου για να μην πέσετε.

Σε περίπτωση λοιπόν που η τρόϊκα αποφασίσει να «κουρέψει» το χρέος κατά 50%, τότε το έτος 2020 το χρέος θα μειωθεί μεν, αλλά σε απόλυτους αριθμούς θα είναι περί τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, θα είναι περίπου 130%. Αυτή την αλήθεια την κρύβει το πολιτικό σύστημα και δεν την λέει στο λαό για να μην ξεσηκωθεί. Αντίθετα του πουλάει ελπίδες για καλυτέρευση σε κάθε επόμενο έτος.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, το μεν δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς ήταν περί τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν περί τα 110%!!!

Ναι καλά ακούσατε. Δηλαδή θα υποφέρουμε για τα επόμενα δέκα χρόνια, θα εξαθλιωθούμε πλήρως, θα πουλήσουμε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, για να είμαστε τότε, το 2020, σε αυτά τα νούμερα, που είναι σαφώς μεγαλύτερα από… εκείνα που παρέδωσε ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2009!!!

Γι΄ αυτό, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι η Ελλάδα έπρεπε από χθες ήδη να πάει σε πλήρη στάση πληρωμών. Να επανεξετάσει το χρέος της και ότι δεν κριθεί απεχθές να εξοφληθεί πλήρως και με τους τόκους του, σε χρόνο που η ίδια η χώρα θα μπορεί.

Φίλοι μας, αν τώρα μηδενίσουμε το κοντέρ, θα υποφέρουμε, θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε, να ξαναβρούμε τη γη και τα εργοστάσια, που κλείσαμε και εγκαταλείψαμε, αλλά το 2020 θα είμαστε αφέντες στον τόπο μας και όχι εξαθλιωμένοι και σκλάβοι των ξένων συμφερόντων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Τι σημαινει το αρτικολεξο Π.Α.Σ,Ο,Κ Πατερα..Αναπαυσου..Συνεχιζω..Ολοκληρωτικη..Καταστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ
    ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ
    ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΜΕ ΜΙΑΣ. ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 10-15 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΘΩΟΥΣ' ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΟΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς 2:08
    Όταν λές να εξαφανίσουμε το Δημόσιο αλλά όχι την Δημόσια περιουσία ξέρεις τι λες η απλά πίνεις μονο για σενα και μας δεν μας δίνει Λοιπόν αν δεν ξέρεις μάθε ότι να εξαφανίσουμε το Δημόσιο σημαίνει να εξαφανίσουμε την Αστυνομία, τον Στρατό, την Πυροσβεστική, τα Δικαστήρια, τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία και φυσικά τις Εφορίες και να βάλουμε στην θέση τους τις εισπρακτικές εταιρείες των Τραπεζών! Αυτό θέλεις? Ε τότε πέστο ( πράκτορα του μεγάλου κεφαλαίου η χρήσιμε ηλίθιε ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]