Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από πλευράς Ρωσίας και συγκεκριμένα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα, ο ρωσικός κολοσσός εξέφρασε ετοιμότητα να ξεκινήσει γεωλογικές έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Η Ρωσία, όπως μεταδίδεται, δείχνει έντονο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στα θετικά καταγράφεται η υπόσχεση της ότι μπορεί να αναλάβει αμέσως δράση, τουλάχιστον σε δύο οικόπεδα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Μόσχα έδειξε να ενδιαφέρεται έντονα να διασφαλίσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο με κατεύθυνση την Κύπρο το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, συνοδευόμενο από μεγάλο αντιτορπιλικό. Αυτή την ώρα υπάρχει έντονη κινητικότητα στις ναυτικές βάσεις της βόρειας θάλασσας όπου βρίσκεται η ρωσική αρμάδα. Ο ρωσικός στόλος και το αεροπλανοφόρο θα έχουν μαζί τους περίπου 25 αεροπλάνα καθώς και ελικόπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η ρωσική αρμάδα να ελλιμενιστεί σε κυπριακό λιμάνι για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στην Κύπρο λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]