Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόκκινος συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα!


Στα όριά του και πέρα από αυτά κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός με άμεση συνέπεια να απειλούνται ακόμα και οι πληρωμές μισθών και συντάξεων λόγω της διαφαινόμενης καθυστέρησης της 6ης δόσης για Νοέμβριο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ίσα που καλύπτουν τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων στις 13 Οκτωβρίου. Στις 14 του μηνός το δημόσιο θα επιχειρήσει να δανειστεί με έντοκα γραμμάτια έως 2 δισ. ευρώ. Από αυτά, αν και εφόσον τα μαζέψει, πρέπει στις 22 του μηνός να καταβάλει τα 0,5 δισ. για συντάξεις του δημοσίου και να είναι σε ετοιμότητα να καλύψει τυχόν ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων που θα πληρώνουν περί τα 2 δισ. στους συνταξιούχους άλλων ταμείων.

Με τα δεδομένα αυτά στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί συσκέψεις, ενόψει και των ανακοινώσεων Βενιζέλου στη 1 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η ιδέα για να ενεργοποιηθεί ακόμα και το τακτικό αποθεματικό του προϋπολογισμού (περί τα 250 εκατ), είτε και το έκτακτο που υπολογίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις πως ανέρχεται σε περισσότερο από 1 δισ. αλλά το προορίζεται αποκλειστικά για θεομηνίες, απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν με κανένα άλλο τρόπο ή περικοπή.

Στην τελευταία περίπτωση πάντως, πιθανότερο από το να μπει χέρι στο έκακτο αποθεματικό, θεωρείται το ενδεχόμενο να μετατεθεί κατά 15-45 μέρες ο χρόνος καταβολής των μισθών στο δημόσιο ή/και κατά 10-30 μέρες ο χρόνος πληρωμής των συντάξεων.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]