Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα παραχωρείται στη Γερμανία!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011: είναι μια αποφράδα μέρα, που θα γραφτεί στην Ιστορία. Ο Γ. Παπανδρέου, επίσημος και νόμιμος, αν και μη νομιμοποιημένος, πρωθυπουργός της Ελλάδος, μεταβαίνει στο Βερολίνο, ως ικέτης, για να παραδώσει την Διοίκηση της χώρας του και τυπικά στην Καγκελαρία.

Για την Ελλάδα από την Τετάρτη αρχίζει η τρίτη κατά σειρά κατοχή από τη Γερμανία.

Η πρώτη υπήρξε στον 19ο αιώνα, λίγο μετά την ίδρυση του νέου μας κράτους, με τη Βαυαροκρατία και την περίοδο Αντιβασιλείας του ανήλικου πρίγκιπα και πρώτου Βασιλέα της Ελλάδος Όθωνα.

Η δεύτερη στον 20ο αιώνα, με τη ναζιστική κατοχή, στο πρώτο ήμισυ της δεκαετίας 1940-1950.

Η Τρίτη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα αρχίζει από αύριο.

Η πρώτη ήταν πολιτική – πολιτειακή.

Η δεύτερη στρατιωτική-οικονομική.

Η νέα περίοδος θα είναι οικονομική- πολιτική.

Και οι τρεις περίοδοι, όπως μέχρι σήμερα οι δύο θα είναι «ζωντανοί εφιάλτες» για τον ελληνισμό και δεν συσχετίζονται σε βαρβαρότητα, υπανάπτυξη, βιαιότητα παρά με ελάχιστες άλλες περιόδους κατοχής και αποικιοκρατίας για την πορεία των Ελλήνων στην Ιστορία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο γερμανικός παράγοντας κατόρθωσε και αξιοποίησε το «αμερικανάκι» Παπανδρέου, όπως χαρακτηρίζεται στους ανά την επικράτεια καφενέδες, για να παραδώσει τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό πέτυχε να καλύψει το περιώνυμο «γερμανικό κόμμα» της διαπλοκής, αποτελούμενο από τραπεζίτες, πανεπιστημιακούς, εκδότες, επιχειρηματικούς ομίλους, χρηματοπιστωτικές εταιρείες, αναλυτές. Φυσικά πολιτικούς από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, που χρηματοδοτούμενοι για δεκαετίες από τη Siemens ή τη Γερμανική πολεμική βιομηχανία και τις ελληνικές παραφυάδες της, δεν ήταν και είναι μόνον εξαρτημένοι, αλλά και εκβιαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπανδρέου υπό την πίεση του «χρήσιμου ηλίθιου» (κατά τον ορισμό του Λένιν) Βενιζέλου, έχασε την ευχέρεια να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον είτε με αφορμή την Γ.Σ. του ΟΗΕ , είτε την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μόνος προορισμός του και τελευταίος σταθμός της δωσίλογης πρωθυπουργίας του, όπως όλα δείχνουν, το Βερολίνο. Θλιβερός και έρμαιο των εξελίξεων θα παραδώσει τους Έλληνες, ως «πρώτο αίμα» στην Γερμανική Ένωση της Ευρώπης, που ανατέλλει την επόμενη διετία.

Η περιουσία των Ελλήνων θα δημευθεί , δημόσια και ιδιωτική, το εισόδημα θα καταρρεύσει , οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας θα ελεγχθούν, οι γεωπολιτικές δυνατότητες θα αποτελέσουν ένα ακόμη επιχείρημα για τη Μεγάλη Γερμανία , να προελάσει στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, διαπραγματευόμενη με τους Αμερικανούς, τους Ρώσους ή τους Κινέζους το μέλλον, οι θαλάσσιες είσοδοι στην Ευρώπη θα βρεθούν υπό Γερμανική Διοίκηση, με δεδομένο ότι οι Βόρειες είναι μέσω Αμβούργου και οι Νότιες μέσω Ελλάδος.

Πολλοί «πρόθυμοι» Ευρωπαϊστές στην Ελλάδα θεωρούν ότι θα υπάρξουν κέρδη κατεξοχήν ιδιωτικά γι’ αυτούς από τη Γερμανική Διοίκηση. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ανήκουν στην ιδιότυπη τάξη της Κλεπτοκρατίας και των χρηματοπιστωτικών «σκοτεινών» διαδρομών της τελευταίας 10ετιας. Εκτιμούν λοιπόν ότι ακόμη και αν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βρεθεί σε επίπεδο μισθών- συντάξεων- περιουσιακών στοιχείων μεταξύ Βουλγαρίας και Σλοβενίας, αυτοί θα ανήκουν στην «ολιγαρχία του πλούτου», κάτι σαν Κοτζαμπάσηδες της Γερμανοκρατίας.

Κάνουν ένα στοιχειώδες και αδικαιολόγητο λάθος. Οι Γερμανοί δεν θα τους σεβαστούν, γιατί πολύ απλά λειτουργούν με πλάνα και όχι με ανθρώπους. Άλλωστε τη διοίκηση θα την ασκούν αυτοί, άρα οι υπόλοιποι, οι εγχώριοι συνεργάτες τους, θα είναι μεταξύ μεταφραστών και επιστατών. Τίποτα παραπάνω. Οι Γερμανοί έχουν ένα καλό. Δεν αγαπούν τους δωσίλογους Τους αξιοποιούν, αλλά τους μισούν ταυτόχρονα. Και η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι γεμάτη ταπεινωμένους πολίτες και δωσίλογες, θλιβερές «ελίτ». Καμία τύχη δηλαδή.

Υ.Γ. : Σημειωτέον αυτή τη φορά δεν πολεμήσαμε. Παραδιδόμαστε αμαχητί. Άρα δεν δικαιούμαστε αποζημιώσεων, ούτε σεβασμού από τους νικητές του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν οψέποτε αλλάξουν τα διεθνή και ευρωπαϊκά δεδομένα η Γερμανία θα μας παραδώσει στον επόμενο δυνάστη μας, ως προτεκτοράτο. Ο ηγέτης μας αυτή τη φορά δεν θα πει ηρωικό «όχι» εκ μέρους όλων. Αλλά πρόθυμο «ναι». Έτσι η λευτεριά θα αργήσει πολύ να ξημερώσει για μας…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. TO ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ
    (copy-paste)
    Ανώνυμος είπε...
    Το τελευταίο γεύμα των γενιτσάρων
    Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν κρατήσει πολύ.

    Παράλληλα μεγάλη ανυπομονησία έχει απλωθεί στους συνεργάτες των Γερμανών στην Αθήνα και όλη την χώρα. Τι θα απογίνουν εκείνοι; Οι Γερμανοί φαίνονται καθησυχαστικοί. Υπόσχονται για όσους το επιθυμούν να τους πάρουν μαζί τους στην Γερμανία όταν επιστρέψουν. Οι Γερμανοί τελικά θα εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, πριν όμως από αυτό διοργάνωσαν μια αποχαιρετιστήρια φιέστα...

    Με κάθε επισημότητα, οι Γερμανοί αποστέλλουν προσκλήσεις σε όλον τον "καλό" κόσμο της Αθήνας και των προαστίων. Καλούν κάθε είδους συνεργάτες τους, ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες, δοσιλόγους και μαυραγορίτες. Η γιορτή λαμβάνει χώρα στο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος πάνω από 100 καλεσμένοι και υψηλά ιστάμενοι της γερμανικής διοίκησης. Οι δοσίλογοι Γκόβερης, Κωστούλας, Φαρδούλης, Κούκας, Λιάσκας Χαμουρτζόγλου, Γιαννόπουλος, οι μαυραγορίτες Σταματόπουλος, Δενδρινός, Λιναρδάκης, Άρνης και Έξαρχος, ο Πέππας, προμηθευτής των Γερμανών, ο Μιχαηλίδης, γνωστός μαυραγορίτης λαδιού, ο Κωσταντόπουλος, ταγματάρχης των ταγμάτων ασφαλείας, ο Γεώργιος και η Αλεξάνδρα Λακιώτη καταδότες των Γερμανών, οι δοσίλογοι Χατζηδημητρίου και Σιάκος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι πολλοί.
    Η φιέστα θα ξεκινήσει με χορό, αργότερα ένα πλούσιο τραπέζι θα στρωθεί για να αποχαιρετισθούν οι συνδαιτυμόνες. Κρέας και φαγητά που σπάνιζαν ακόμα και από τα πιό εύπορα σπίτια και μπύρα άφθονη γερμανική μπύρα. Το γεύμα θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα και τέλος θα έλθει το γκραν φινάλε. Με τις πρώτες αχτίδες του ηλίου οι Γερμανοί αποχωρούν χαιρετώντας ευγενικά τους καλεσμένους τους. Αμέσως μετά μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών θα μπουν οπλισμένοι στο κτίριο και θα εκτελέσουν εν ψυχρώ τους καλεσμένους. Δεν θα επιβιώσει ούτε ένας.

    Αυτό ήταν το μεφιστοφελικό τέλος πολλών από τους δοσίλογος της κατοχής που μας φέρνει στο νου το αρχαίο ρητό περί προδοσίας και προδοτών: "την προδοσία αγάπησαν πολλοί, τον προδότη κανένας"...
    27 Μαρτίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]