Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητείται θάρρος και… συνείδηση


Το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής δεν θα τους χωρέσει όλους. Αυτοί και την επόμενη ημέρα θα είναι στη χώρα. Άλλοι θα φροντίσουν να διαφύγουν…
Οι 154 βουλευτές που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα καλούνται για άλλη μια φορά να αποδείξουν αν θεωρούν την πολιτική ως… κοτέτσι που γεννά χρυσά αυγά, ή τη θεωρούν λειτούργημα υπέρ του πολίτη, υπέρ του ανθρώπου, υπέρ της Δημοκρατίας.

Να αποδείξουν δηλαδή επί της ουσίας, ότι δεν είναι όρνιθες και ότι αυτά που λένε στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στις… διαρροές που κάνουν τα πιστεύουν.

Γιατί αν συνεχίσουν αυτήν την τακτική του άλλα λέω άλλα ψηφίζω, οι πολίτες θα τους πάρουν στο ψιλό μια και κάνουν τους... τσάμπα μάγκες για να παίξουν έστω και λίγο στα media ή για να κάνουν εκβιασμό σε μια κυβέρνηση που καταρρέει και υπογράφει κάθε μέρα ότι της σερβίρουν οι δανειστές και «αφέντες» αυτής της χώρας. Η ακόμη χειρότερα παίζουν όλο αυτό το σκηνικό για να εξαπατήσουν τους πολίτες που τους ψήφισαν κάνοντας τους διαφωνούντες για να μπορούν να κυκλοφορούν στα χωριά τους και να αποφεύγουν τα παθήματα τύπου Οθωνα και άλλων.

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι μια απλή διαδικαστική υπόθεση, για το αν θα επιβάλλουν ένα ακόμη βαρύ χαράτσι σε όλες τις οικογένειες. Βαρύ και άδικο είναι και το ξέρουν. Αρα δεν συζητάμε γι΄αυτό.

Ιδιαίτερα μετά από όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με μια κυβέρνηση που λειτουργεί πλέον φανερά και χωρίς ντροπή ως υποκατάστημα των κερδοσκόπων και των «ραντιέρηδων» είναι θέμα ουσίας για την πορεία ενός ολόκληρου Έθνους, ενός ολόκληρου λαού, που σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση.

Καλούμε τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να αναρωτηθούν αν αυτή η κυβέρνηση που καλούνται για άλλη μια φορά να στηρίξουν, έχει ή όχι τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Αν αυτή η κυβέρνηση που εξελέγη το 2009, εφαρμόζει έστω και ένα από αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες.

Αν θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους, που σε πόλεις και σε χωριά υποφέρουν και δεν τα βγάζουν πέρα.

Η απόφαση σίγουρα είναι δική τους.

Κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει τι θα κάνουν, παρά μόνο η συνείδησή τους.

Αλλά αν ακούν τα άλογα (όχι τα πράσινα) αυτά της ιστορίας που είπε ο Μπίσμαρκ να χλιμιντρίζουν οφείλουν να πάψουν να συμπεριφέρονται ως …κότες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν για λίγο καιρό ακόμη τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα κριθούν από τους πολίτες. Το θέμα τους λοιπόν δεν είναι να μπουν σε πολιτική… εφεδρεία, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυσή τους από το λαό, αλλά να αδράξουν την ευκαιρία και να απευθυνθούν σε αυτούς που στις Δημοκρατίες κρίνουν, τους πολίτες.

Εξάλλου το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής δεν θα τους χωρέσει όλους. Αυτοί και την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ. Άλλοι θα φροντίσουν να διαφύγουν ως συνήθως…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Καλούμε τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να αναρωτηθούν αν αυτή η κυβέρνηση που καλούνται για άλλη μια φορά να στηρίξουν, έχει ή όχι τη λαϊκή νομιμοποίηση."

    Εχουν καρδια οι σκατοψυχοι???
    Εδω υπεγραψαν μνημονια υποδουλωσης της χωρας και τωρα θα τους πιασει ο "πατριωτισμος"??
    Ακομα κι αν καποιοι φιλοτιμηθουν ,το κανουν μονο για προσωπικα συμφεροντα ,δηλ.για την ατομικη και πολιτικη τους επιβιωση!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!!! ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ? 154 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΦΑΜΕ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ...
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 7Η!!!! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]