Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ… μονοψήφιο!


Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι, δημοσκόπηση που ξεκίνησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, και ολοκληρώνεται αύριο, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει υποχωρήσει σε… μονοψήφια ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου.

Μια τέτοια εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η πρωτοφανής πολιτική φθορά που έχει υποστεί τον τελευταίο χρόνο το κυβερνών κόμμα, συνεχίζεται και διευρύνεται, καθώς μια αποτύπωση πρόθεσης ψήφου κάτω από το 10%, συνεπάγεται ότι ακόμη και με την τακτική της στάθμισης που ακολουθούν οι εταιρείες, προσμετρώντας μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια, το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά σε συνθήκες εκλογών το 20%!

Η δημοσκόπηση «τρέχει» σε δυο κύματα από τις αρχές της εβδομάδας, καθώς επιχειρεί να αποτυπώσει τις εκτιμήσεις των πολιτών για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα των μέτρων που προέκυψαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης καταγράφουν σημαντική μείωση εμπιστοσύνης για τον Γιώργο Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη, καθώς και περαιτέρω αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που ενισχύει τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ παρατηρούνται και απευθείας μετακινήσεις προς τη Νέα Δημοκρατία.

Θυμίζουμε ότι και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ, χωρίς στάθμιση, να έχει υποχωρήσει στην πρόθεση ψήφου ακόμη και στο 15%, φαίνεται ωστόσο ότι τα δεδομένα έχουν πλέον επιβαρυνθεί για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτή η δημοσκόπηση, όμως, δεν σημαίνει πως θα πάει η χώρα σε εκλογές. Το αντίθετο θα αποπειραθεί να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα γαντζωθεί στην εξουσία ελπίζοντας πως θα περάσει η θύελλα και θα διασωθεί ο ίδιος... Κάτι τέτοιο, όμως, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, μοιάζει μάλλον αδύνατο. Γιατί όλα δείχνουν πως για ποικίλους λόγους η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι τελειωμένη... Το ζήτημα για την χώρα είναι να μην αποφασίσει ή τολμήσει να προχωρήσει σε άκρως επικίνδυνες εθνικά λύσεις, προκειμένου να κερδίσει κι άλλο χρόνο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Έτσι όπως το κατάντησε το "κίνημα" του πατέρα του, αν ήταν αλλιώς οι συνθήκες θα του αφιέρωνα αυτό:

    "Σου 'χει λάχει, σου 'χει λάχει να το φας απ' το σελάχι; Σου 'χει λάχει, σου 'χει λάχει να σε κυνηγούν οι βλάχοι;"

    http://www.youtube.com/watch?v=cMsq0GYasJs

    Αλλά οι συνθήκες έχουν γίνει επικίνδυνες και δεν είναι καιρός για άσματα. Τα μάτια μας δέκα, για να μην πω εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Χαρυ Ποτερ της πολιτικής θα εξαφανισει και την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ. Εσεις στο ΠΑΣΟΚ συνεχισατε να τον κυττατε σαν την αγελαδα το τραινο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά και τις χτεσινές δηλωσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Μιχελάκη στον Χατζηνικολάου, όποιος ξαναψηφίσει αυτήν ή το πασοκ σημαίνει:
    1. Είναι κομματική ρουφήχτρα.
    2. Διορισμένος από το 2005 μέχρι σήμερα.
    3. Ανεγκέφαλος
    4. Αυτοκτονικός αμετανόητος.
    5. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]