Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τα τανκς του Πάγκαλου, ήρθε η "Αργεντινή" του Βενιζέλου

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο κόσμος – και δικαίως – νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά». Και διευκρίνισε ότι αυτή δεν είναι η κρίση … Η κρίση «θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

«Αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά», πρόσθεσε

Μας είπε δηλαδή, μετά τα τανκς του Πάγκαλου, ότι θα γίνουμε “Αργεντινή” αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα της κυβέρνησής του.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στην Βουλή χαρακτήρισε την κυβέρνηση αδίστακτη, κυνική και επικίνδυνη, υποστηρίζοντας πως ο κ. Βενιζέλος «προέβη σε μήνυμα και σαφή απειλή εκτροπής, γιατί σε ολονών των Ελλήνων τη συνείδηση, η λέξη Αργεντινή οδηγεί σε εκτροπή και τανκς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε από την Ουάσιγκτον ατυχείς τις συγκρίσεις με την Αργεντινή, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της άτακτης χρεοκοπίας, ως μέλος μιας ένωσης, καθώς η κοινή μοίρα των κρατών της Ευρωζώνης τα ενώνει αποφασιστικά για να δεσμευθούν για την στήριξη των αδύναμων κρατών.

Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αυτός που είπε χθες να μην γίνοται δηλώσεις επιβλαβείς για την Ελλάδα; Ο εαυτός του και ο κ. Πάγκαλος που μίλησε για 70.000 απολύσεις εξαιρούνται;

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]