Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ο Νταβούτογλου απειλεί την Κύπρο αν προχωρήσει σε γεωτρήσεις

‘Ετοιμη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της εμφανίζεται η Αγκυρα,αν η Λευκωσία προχωρήσει στην πραγματοποίηση γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο το προσεχές φθινόπωρο. Συνδέει μάλιστα το θέμα των γεωτρήσεων με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε, με απειλητική γλώσσα, το απόγευμα, ότι «αν τεθεί θέμα περισσότερων προωθημένων βημάτων, θα επιδείξουμε την απαιτούμενη αντίδραση».

Στο παρελθόν, οι Τούρκοι δεν είχαν διστάσει να στείλουν ακόμη και πολεμικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για να παρενοχλήσουν ερευνητικά σκάφη και να εμποδίσουν τη διενέργεια ερευνών.

Κατασχέθηκε φορτίο όπλων που πήγαινε στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε χθες ότι οι αρχές αναχαίτισαν ένα φορτίο όπλων από το Ιράν με προορισμό τη Συρία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ερωτηθείς σχετικά με ένα δημοσίευμα ότι ένα φορτηγό που μετέφερε όπλα αναχαιτίσθηκε από τις τουρκικές αρχές, ο Νταβούτογλου είπε: "Έχουμε αυτή την πληροφορία και οι απαραίτητες έρευνες είναι σε εξέλιξη. . . θα δώσω πιο λεπτομερή στοιχεία όταν είναι αναγκαίο".

Δημοσίευμα σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη, που επικαλείτο "δυτικές διπλωματικές πηγές", ανέφερε ότι η Τουρκία απέτρεψε την παράδοση φορτίου όπλων.

Τον Μάρτιο η Τουρκία είχε αναφέρει σε μια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι κατέσχεσε φορτίο όπλων που το Ιράν αποπειράθηκε να εξαγάγει στη Συρία κατά παραβίαση του εμπάργκο όπλων του διεθνούς οργανισμού.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πλησιαζει η ωρα που θα πληρωσουμε τον αυτοαφοπλισμο και την αποστρατιωτικοποιηση(λελεδισμο)που επιβαλαμε στον εαυτο μας επι δεκαετια.
    Υπενθυμιζω οτι το 2001 ανελαβε το υπουργειο αμυνας ο ανεκδιηγητος Παπαντωνιου,αυτος παρεδωσε στον ακατονομαστο Σπηλιωτοπουλο,εκεινος στον ανυπαρκτο Με'ι'μαρακη,εκεινος στον Ι5 Βενιζελο και στον γιουσουφ-Μπεγλιτη επι των ημερων μας.
    Επι μια δεκαετια η μοναδικη φροντιδα της πολιτικιας''ηγεσιας''ηταν η μειωση της θητειας,προς μεγαλη βεβαιως ικανοποιηση του αλλαλαζοντος οχλου,συγγνωμη,του κυριαρχου λαου ηθελα να πω.
    Η μονη μου ισως παρηγορια θα ειναι να ακουω απο τους αντιστρατιωτικους νεοραγιαδες να τσιριζουν''που ειναι ο Στρατος;''
    Στα Ολυμπιακα Ακινητα κοιταξατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόσφατη εκρηξη στην Κύπρο μηπως είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της κεβερνησης της για να δημιουργηθούν εμπόδια στις γεωτρύσεις γι' αέριο.
    Μήπως λεω; Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]