Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα... βατράχια


  • Στα ύψη η κόντρα των δυο οίκων: Λευκός εναντίον αξιολόγησης. Βέβαια, κάποιοι ίσως θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τους εν λόγω οίκους και ως οίκους ανοχής, αλλά σίγουρα κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να τους αναφέρει ως οίκους ενοχής, αφού καμία απολύτως ενοχή δεν νιώθουν -οι κατοικούντες και οι περί αυτών εκτρεφόμενοι- για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να πράττουν σε βάρος των λαών ολόκληρου του πλανήτη. Και όπως ήταν αναπόφευκτο, κάποια στιγμή αυτοί οι "ισχυροί" θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι. Η στιγμή αυτή ήρθε και η μεταξύ τους "μάχη" είναι σκληρή και κυρίως, υπόγεια και αδυσώπητη. Και όπως συμβαίνει σε κάθε μάχη των "ισχυρών", ο λογαριασμός και τα εν γένει θύματα είναι οι ανίσχυροι...

Έρευνες στις ΗΠΑ για ύποπτες (;) διαρροές από την Standard and Poor’s!

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση της S&P να υποβαθμίσει την περασμένη Παρασκευή τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο οίκων (Λευκού και αξιολόγησης) έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν υποψίες για διαρροή της πληροφορίας για υποβάθμιση, πριν την επίσημη ανακοίνωση!

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εκτίναξη του όγκου συναλλαγών και οι μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών που καταγράφηκαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της S&P, κινούν υποψίες.

Το πρακτορείο Marketwatch αναφέρει πως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ζητείται να εφαρμόσει έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2006, βάσει του οποίου έχει τη δυνατότητα ανάκλησης της άδειας ενός οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης σε περίπτωση διαρροής κινήσεων υποβάθμισης ή αναβάθμισης πριν από την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης.

Η SEC, παράλληλα, εξετάζει πρόταση 517 σελίδων για την επιβολή νέων κανόνων στους οίκους αξιολόγησης, βάσει των οποίων θα αναγκάζονται να δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο, περιπτώσεις εντοπισμού “σημαντικού λάθους” στις εκθέσεις.

Η S&P, από την πλευρά της, εκφράζει ανησυχίες για την εφαρμογή αυτών των κανόνων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι πολιτικαντηδες ειναι υπαλληλοι των αγορων!!
    Κι οι δυο "οικοι" συνεργαζονται περιφημα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]