Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία

  • Προκαλεί ευθέως η Τουρκία, την ώρα που η κυβέρνηση λογοκρίνει την ιστορία για να κρύψει την πραγματική εικόνα…
Οι ευθείες απειλές, που εκτοξεύει τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την προγραμματισμένη έναρξη των υποθαλασσίων γεωτρήσεων, την 1η Οκτωβρίου, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αποτελούν βάναυση πρόκληση σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς εννόμου τάξεως.

Με τις ενέργειές της αυτές, η κυβέρνηση της Τουρκίας θέτει θέμα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι γράφει στα παλαιά της υποδήματα τους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου και ότι διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική της με βάση τα κοντόφθαλμα σχέδια των στρατοκρατικών κύκλων της Άγκυρας.

Είτε το θέλει, είτε όχι η Τουρκία, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του Κυπριακού κράτους και ασκεί πλήρως και προς κάθε κατεύθυνση τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους αυτού, σε πλήρη συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Γι’ αυτό και καλά θα κάνει η Τουρκία, αντί να προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη με προκλητικές δηλώσεις, να αποδεχθεί αμέσως την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία –ας σημειωθεί- έχει ενσωματωθεί στο νομικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου.

Ειδ’ άλλως, κάθε κίνηση “φιλίας” προς ένα κράτος – βρυκόλακα, θα θυμίζει ανακωχή μεταξύ αμνών και λύκων κύριοι της κυβέρνησης. Εκτός από την ανήθικη φύση της διαστρέβλωσης ιστορικών γεγονότων, οι ενέργειες σας είναι και εθνικά επικίνδυνες, αν όχι μειοδοτικές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]