Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FED: «Μηδενικά» επιτόκια για άλλα δύο χρόνια

  • Τη δέσμευσή της για χαμηλά επιτόκια έως τα μέσα του 2013, μια δέσμευση ασυνήθιστη για τις ως σήμερα πρακτικές της Κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στον τομέα διαμόρφωσης της επιτοκιακής πολιτικής, κοινοποίησε η FED. Σήμερα το βασικό δανειστικό της επιτόκιο κυμαίνεται στο εύρος 0%-0,25% (πρωτοΐσχυσε τον Δεκέμβριο 2008).

Δεσμεύτηκε επίσης, χωρίς όμως κανένα χρονοδιάγραμμα, για συνέχιση της "διαδικασίας επανεπένδυσης" των ώριμων κρατικών χρεογράφων, που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της, "παρέχοντας την αναγκαία στήριξη στην αμερικανική οικονομία".

Συμφώνησε ακόμα να "βοηθήσει" την αμερικανική ανάπτυξη "με απτά αναπτυξιακά μέτρα, πολιτικής στόχευσης, που θα αποδώσουν καλύτερα σε ένα πλαίσιο τιμαριθμικής σταθερότητας".

Φέτος, η Fed προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ μεταξύ 2,7%-2,9%, ένας ρυθμός όμως που, αν συνυπολογιστούν πολύ πρόσφατα οικονομικά συμβάντα, σύμφωνα με σημαντική μερίδα οικονομολόγων "μοιάζει, ήδη, μη-ρεαλιστικός".

Ολο το πρώτο εξάμηνο, φέτος, ο αναπτυξιακός ρυθμός της αμερικανικής οικονομίας δεν ξεπέρασε το 1% και είναι απογοητευτικός, όσον αφορά την επίτευξη σχεδόν πλήρους απασχόλησης.

H Fed είχε εκφράσει προσδοκίες για δυναμικό ξεκίνημα της οικονομίας το τρέχον έτος, με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3% .

Σημειώνει η Fed, περαιτέρω, "με ικανοποίηση", την υποχώρηση τον Ιούλιο στο 9,1% του ποσοστού των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού, μη παραβλέποντας τον μετριασμό των καταναλωτικών δαπανών και τις λίγες συγκριτικά νέες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, δεν έγινε καμία αναφορά σήμερα απ την Fed στην αναταραχή στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, παρά μόνον στην "παρούσα αισθητή αύξηση της τιμής των πρώτων υλών" για τη βιομηχανία "η οποία λειτουργεί αντι-πληθωριστικά".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]