Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" η Ελλάδα από την Fitch

  • Fitch will place Greek sovereign (issuer) rating into restricted default ...
  • Η πρώτη αντίδραση από την FITCH που θεωρεί όχι "Selective Default" αλλά RESTRICTED DEFAULT την Απόφαση για την Ελλάδα...
Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα μετά το πέρας της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5 και μισή το απόγευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος της ανταλλαγής ομολόγων θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού έθνους ως ομολογιακού εκδότη σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) και θα επιθέσει αξιολογήσεις «χρεοκοπίας» (deafault) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που επηρεάζονται.

Ο οίκος θα επαναθέσει νέες αξιολογήσεις στην Ελλάδα και τα πιστωτικά εργαλεία μετά τη χρεοκοπία (post default), όταν το γεγονός της χρεοκοπίας (default) πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων αξιογράφων για τους ομολογιούχους που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή.

Η απόφαση της Fitch είναι ευρύτατα αναμενόμενη, μετά την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ελληνικής διάσωσης, που συμφωνήθηκε χθες στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]