Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική σφαλιάρα στα Σκόπια - Αλλάζει το κλίμα;

  • Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το “FYROM” σε επίσημα έγγραφα!!!
  • Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ

H μια σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη για τους Σκοπιανούς. Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηillary Clinton που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Σλάβων της FYROM, οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα με την μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να είναι ανένδοτοι. .

Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες είχαμε την ακροαματική διαδικασία (H.R. 2583) του λεγόμενου Foreign Relations Authorization Act, Fiscal Year 2012. Στο κείμενο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, τα Σκόπια αναφέρονται σκέτα ως FYROM (oυτέ καν Fοrmer Yugoslav Republic of Macedonia) τουλάχιστον 9 φορές!!!!

Στο κείμενο το οποίο, οι Αμερικανοί τους τα… χώνουν κανονικότατα μπορείτε να το διαβάσετε στις σελίδες 52-54, εδώ:

H μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά από το History-of-Macedonia.com:

SEC. 807. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(α) Πόρισμα

Η Ελλάδα έχει επιδείξει μια τεράστια θέληση με το να συμφωνήσει ότι το “Μακεδονία” μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος κάνει καταφανές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις από την μεριά της FYROM όσον αφορά τα ιστορικά σύνορα της Ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.
(2) Η FYROM συνεχίζει να χρησιμοποιεί υλικό που παραβιάζει ρήτρες της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ της FYROM και της Ελλάδος, σχετικά με εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάνδα, και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ FYROM και Ελλάδος δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, να βρεθεί ένα κοινά αποδεχτό νέο επίσημο όνομα για την FYROM.

(β) ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ.— Η αντίληψη του Κογκρέσου είναι ό,τι η αμερικανική βοήθεια στην FYROM πρέπει να καθοριστεί από την επιθυμία της FYROM να δεσμευτεί σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, σύμφωνα με το ψήφισμα 817 του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

(γ) ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ.— Η Γραμματέας του κράτους δύναται να μην χρησιμοποιήσει εξουσιοδοτημένα κονδύλια, τα οποία θα προοριστούν για αυτήν την πράξη, για προγράμματα και δραστηριότητες που άμεσα ή έμεσα προωθούν εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάδα από κυβερνητικά ελεγχόμενες υπηρεσίες προσκείμενες στην FYROM ή να ενθαρύνουν πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανότατα να υποκινήσουν βία, μίσος, ή εχθρότητα, συμπεριλαμβανόμενου εκτύπωσης και δημοσίευσης βιβλίων, χαρτών και διδακτικού υλικού που μπορεί να περιέχουν ανακρίβιες στην διαμόρφωση της Ιστορίας και Γεωγραφίας της Ελλάδος και της FYROM.

Μπορείτε να δείτε και την κλάψα των Σκοπιανών εδώ, καθότι όπως αντιλαμβάνεστε -ειδικά από την τελευταία παράγραφο – τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου, μα καθόλου καλά, για κάποιες “οργανώσεις” των Σκοπιανών της Διασποράς!!!

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τώρα που "έδεσε" για τα καλά το "σιρόπι" με την πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων (εθνική κυριαρχία) της πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής Ελλάδας και τα δανεικά που παίρναμε "έπιασαν τόπο", η ματσεντόνια δεν τους χρειάζεται. Ας πάει αλλού "να γυρευτεί", ας πάει πρός τη μεριά του βοριά όπου και τη σπρώχνουν.

    Έχουν τους λόγους τους και είναι σίγουροι ότι ο βρόχος, το γνωστό "λάσο" του Φαρ Ουέστ, θα πιάσει από το κεφάλι το θήραμα. Η μέγγενη σφίγγει αργά και σταθερά από κάτω (νότια) προς τα πάνω (βοριάς).

    Μένει να δούμε πώς θα τα καταφέρουν ανατολικά και δυτικά. Δεν βιαζόμαστε, περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυπριανε,εχω μια ενσταση ως προς το οτι δεν χρειαζονται πλεον τη ματσεντονια.Επι 130 τοσα χρονια εκκολαπτουν το εκτρωμα,τωρα γιατι να το αποκηρυξουν;
    Μηπως απλως θα αλλαξει ο αναδοχος;
    Την υποθεση την ξεκινησαν (εμφανως) οι Ρωσσοι,εβαλαν μπροστα στην αρχη τους Βουλγαρους,μετα ανελαβαν οι Γιουγκοσλαβοι,θωπευομενοι απο ολον ουσιαστικα τον πλανητη,μετα ηρθε και η ωρα τους να αποσυρθουν και αυτοι,και να προβαλλει σκετη και αυτοτελης η ματσεντονια.
    Μηπως σημανε παλι η ωρα της Ρωσσιας,τωρα που οι ΗΠΑ αισθανονται καπως αδιαθετες;
    Μηπως οι νεκρολογιες των ελληνορωσσικων σχεσεων,που εχουν πυκνωσει τελευταια,ειναι το πρελουδιο μιας προσεγγισεως Σκοπιων-Ρωσσιας,ως δηθεν παραπλευρη απωλεια της ελληνορωσσικης ψυχρανσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αχέρων,

    Αφ΄ ης στιγμής αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γινόμαστε μάρτυρες των παιγχνιδιών που παίζονται μεταξύ τους στα Βαλκάνια, βλέπουμε όμως και τη φαγωμάρα τους.

    Δεν σταμάτησε και ούτε πρόκειται να σταματήσει. Το μακεδονικό το ξεκίνησαν οι Ρώσσοι, μετά οι Γιουγκοσλάβοι, που έπαιζαν περίεργα (τριτοκοσμικά) παιχνίδια, τέλος δε οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

    Σημείωσε την ηλιθιότητα των Βαλκανίων, που δεν μπόρεσαν ποτέ να τα βρούν μεταξύ τους και άγονται φερόμενοι πότε από τον ένα και πότε από τον άλλο.

    Στρατηγικός παίκτης η Τουρκία που καθορίζει τις πολιτικές συμπεριφορές των μεγάλων.

    Τώρα οι Αμερικανοί φαίνεται να δείχνουν άλλες διαθέσεις. Μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση των Ευρωπαίων και των Ρώσσων, τώρα που άρχισαν να αγριεύουν τα πράγματα. Η Κούρδοι ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους - η φήμη διεδόθη από ασήμαντη εφημερίδα και δεν γνωρίζω αν ευσταθεί - και η Περσία άρχισε να πωλεί το πετρέλαιο χωρίς αντίκρυσμα το δολλάριο.

    Πρόσθεσε τώρα σ΄ αυτά την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και βάλε το μυαλό σου να σκεφθεί. Ο πόλεμος μαγειρεύεται διότι ο θρόνος της πλανηταρχίας άρχισε να τρίζει. Όπως δε έγραφε ένας μέντορας του Κεφαλαίου, ο δημιουργικός καπιταλισμός αναγεννάται από τον καταστροφικό καπιταλισμό. Είδαμε και ζήσαμε την αναγέννησή του μετά το παγκόσμιο κραχ του 1929. Περιμένουμε να δούμε κι αυτή που μας έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]