Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν γελάς όταν δανείζεσαι, θα κλαις όταν ξεπληρώνεις


O tempora! Ο mores! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο μας, όπου τα επίπλαστα χαμόγελα «ευτυχίας και επιτυχίας» προσπαθούν να υποθηκεύσουν το καινοφανές, μέσα στη βαβυλωνία των διακοσμητών της πρόσοψης.

Και το καινοφανές είναι αυτό που γράφουν σήμερα οι «Financial Times»: Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει τα τελευταία 60 χρόνια ….

Αυτό δεν αλλάζει, όσες προσπάθειες λεξιπλασίας και αν χρησιμοποιηθούν από τους νεκροθάφτες του παρόντος και τους ταριχευτές του μέλλοντος.

Η κυβέρνηση μπορεί να χαμογελά και να χαίρεται από την επίσημη πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της (κάτι που επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΕ, όπου ομιλεί για … «ειδική περίπτωση» και που αποτελεί μια προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού, που δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί και να καταδείξει το ακριβώς αντίθετο!)

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ξεκάθαρα ότι η βούλησή τους είναι η υπεράσπιση της νομισματικής σταθερότητας της ευρωζώνης. Αναμφίβολα λοιπόν, το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε από τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά μια σημαντική θετική εξέλιξη για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Σίγουρα όχι το ιδανικότερο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αφου οι οριστικές λύσεις, όπως το (γνήσιο) ευρωομόλογο, παρακάμφθηκαν εντέχνως.

Ο χρόνος θα δείξει επίσης αν η επιμονή της Γερμανίας στη συμμετοχή ιδιωτών ήταν ορθή ή λανθασμένη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά ευρύτερα για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Είναι φανερό ότι το αντίτιμο για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας είναι ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια – όση δηλαδή είναι η παράταση που μας δόθηκε για την αποπληρωμή του χρέους.

Εάν όμως αυτό ακολουθήσει τα βήματα του πρώτου μνημονίου και η διάσωση της οικονομίας δεν συνοδευθεί από τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι θα γίνει η ταφόπλακα της Ελλάδας.

Μιας Ελλάδας, που στο βωμό της ευημερίας των αριθμών, οι πολίτες της θα είναι καταδικασμένοι στην φτώχεια και την δυστυχία.

Μιας Ελλάδας που η Εθνική της κυριαρχία θα είναι χαμένη, αν όχι δια παντός, τουλάχιστον για αρκετές δεκαετίες.

Μιας Ελλάδας από εικόνες της εποχής του μεσοπολέμου…

*Ο τίτλος του άρθρου είναι μια Εβραίικη παροιμία και ως γνωστόν οι Εβραίοι είναι ιδιαίτερα σοφοί σε ότι έχει να κάνει με το χρήμα.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν όπως δεν έβγαιναν και πέρυσι. Έως και 30 χρόνια μας είπαν, αλλά με αριθμούς που δεν βγαίνουν δεν θα ξεχρώσουν ούτε τα εγγόνια μας. Μας δουλεύουν κανονικά και στο βάθος λιγουρεύονται τα ορυκτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο βαθοσ εχουν πιασει δουλεια ειδη!!! τωρα περημενουμε στοικα τον αργο θανατο μασ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε ξαναδεί ηγέτη κράτους στο χείλος του γκρεμού (υποτίθεται) να πανηγυρίζει έτσι, επειδή παρατείνεται το μαρτύριο του λαού που κυβερνά;

    Αυτοί σίγουρα θα γελάνε ενώ εμείς θα κλαίμε. Πόσα χρόνια πριν τα σχεδίαζαν όλα αυτά; Και πώς βρέθηκε ο Ρομπέι στην πανίσχυρη αυτή θέση χωρίς αρχαιρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]