Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενθουσιασμός στις τράπεζες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα σύντομα θα είναι συλλεκτικά», τραπεζικά στελέχη που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους -επειδή δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα- δήλωσαν πως χιλιάδες μικροκαταθέτες επιστρέφουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, αν και οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πάντα αξιόπιστο τραπεζικό ρεπορτάζ -που δεν επηρεάζεται καθόλου από τις διαφημίσεις των τραπεζών στα ΜΜΕ και τους «φυτευτούς» δημοσιογράφους που έχουν οι τράπεζες σε αυτά-, οι Έλληνες σκάβουν στους κήπους τους για να ξεθάψουν τα σεντούκια με τα εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σταμάτησαν τις διακοπές τους και επέστρεψαν άρον-άρον στην Αθήνα για να βγάλουν τα ευρώ από το στρώμα και να τα καταθέσουν ξανά στις τράπεζες.

Επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος στις τράπεζες για τα δισεκατομμύρια των καταθέσεων, οι τράπεζες ανοίγουν συνεχώς νέα υποκαταστήματα, ενώ θα ανοίξουν και είκοσι νέες τράπεζες.

Οι μικροκαταθέτες έπαψαν να νιώθουν ανασφάλεια και άρχισαν να έχουν ξανά εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες, όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης άρχισαν -ο ένας μετά τον άλλον- να θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτή η είδηση σκόρπισε ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες και έδιωξε όλους τους φόβους τους.

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος έπαιξε και η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προέτρεψε τους Έλληνες να φέρουν τα χρήματα πίσω στις τράπεζες και τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι οι πιο ασφαλείς της Ευρώπης.

Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ασφάλεια και από ένα πυρηνικό καταφύγιο. Σε έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο, θα επιβιώσουν οι κατσαρίδες και οι ελληνικές τράπεζες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα και οι πολίτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που -επηρεασμένοι από τη δήλωση Βενιζέλου για την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών- βγάζουν τα χρήματά τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και έρχονται να τα καταθέσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο τραπεζίτη, οι Ευρωπαίοι σηκώνουν μαζικά τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες των χωρών τους και τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Αυτό αναμένεται να κλονίσει συθέμελα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα -και να οδηγήσει στην πτώχευση όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες-, αλλά η Ελλάδα θα γίνει Ελβετία.

Εγραψε o Pitsirikos
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Και ζησαν αυτοι καλα και εμεις στους ταφους μας!
    Ο Θεος να βοηθηση γιατι ερχονται κατοχικες μερες πεινας και ολοι ξερωμε τι σημαινει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Έγραψε ο Πιτσιρίκος" δεν λες τίποτα. Μα για τόσο κρετίνους μας περνάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτο ειναι πολυ ευστοχη!!
    Φανταζομαι μαλιστα πως ο "τραπεζιτης" κραταει νεροπιστολο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]