Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Θράκη ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!


Ως ανεξάρτητοι Έλληνες πολίτες και πατριώτες, που αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνεργασία των λαών, καταγγέλλουμε την εις βάρος της Θράκης μας πολιτική των Κυβερνήσεων, και ιδιαίτερα της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που επιτρέπει στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να προχωράει συστηματικά τα σχέδια της Άγκυρας για γκριζοποίηση της περιοχής με προφανή στόχευση τη δημιουργία κράτους εν κράτει στην ελληνική επικράτεια.

Καταγγέλλουμε την ανεξέλεγκτη δράση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό κανένα λόγο ύπαρξης. Η Θράκη συγκροτείται πληθυσμιακά από Έλληνες πολίτες, χριστιανούς ή μουσουλμάνους, και όλοι προστατεύονται από το ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την κατεστημένη κομματοκρατία που λειτουργεί στη Θράκη σε απόλυτη συνέργεια με τους προξενικούς μηχανισμούς, χωρίς να τολμά να αρθρώσει μία λέξη για το γιγάντιο παρακράτος που αυτοί συγκροτούν, υπονομεύοντας την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή.

Ο αντιδημοκρατικός (ενίοτε και βίαιος) εκτουρκισμός των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών στη Θράκη που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, το εκπαιδευτικό Απαρτχάιντ της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη και τα χουντικά μορφωτικά πρωτόκολλα που συνεχίζουν να διέπουν τη λειτουργία του, η απουσία δημόσιων σχολείων στη θρακική ύπαιθρο παράλληλα με την καταστρατήγηση των βασικών αρχών της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, η συστηματική αποσιώπηση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας των μουσουλμάνων Πομάκων και Ρομά, είναι φαινόμενα που αναδεικνύουν την κατεύθυνση της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη και που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από καμμιά δημοκρατική χώρα που σέβεται τον εαυτό της.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ενώνει τη φωνή του με όσους ζητούν το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και στο ζήτημα αυτό, στη βάση των δημοκρατικών αρχών που έχει διακηρύξει ο ιδρυτής του Μίκης Θεοδωράκης. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την ιστορία μας και τα δίκαια του λαού μας. Δηλώνουμε απερίφραστα πώς ούτε η Θράκη, ούτε το Αιγαίο, ούτε σπιθαμή εδάφους, υπεδάφους, θάλασσας και ουρανού Ελληνικού είναι διαπραγματεύσιμο με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!

Ανακοίνωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «ΚΑΠ-Σπίθα» για τη Θράκη
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Είναι προς τιμή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών αυτή η ανακοίνωση που αφορά ειδικά τη Θράκη. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν βλέπουμε παρόμοιες συχνά. Καλό θα ήταν, όμως, ως πολίτες να προχωρήσουμε και σε δραστηριότητες και όχι να μείνουμε μόνο στα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Θράκη ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!

    Δεν πάμε καλά. Γιά να πρέπει να διαβάζουμε έστω και ένα άρθρο με τον τίτλο αυτό, τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα.

    Ο εχθρός είναι ήδη ανάμεσά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσοι αραγε εχουν υπογραψει μεσω διαδικτυου για να ξεκουμπιστει αυτη η φιδοφωλια απο την Ελλαδα??
    Απο αυτο και μονο αποδεικνυεται η καταντια μας!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]