Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλες 72 ώρες έντασης και αγωνίας έπονται για την Ελληνική οικονομία

Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα, μετατίθενται πλέον οι όποιες σημαντικές εξελίξεις από το μέτωπο της αναζήτησης λύσης για το γρίφο του ελληνικού χρέους και της αντιμετώπισης του.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, τη Φραφγφκούρτη και το Βερολίνο, δεν επιτρέπουν και ιδιαίτερη αισιοδοξία για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε περίπου 72 ώρες από τώρα. Κι αυτό γιατί οι προτάσεις που γίνονται και οι εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της «επιλεκτικής πτώχευσης». Υποστηρίζεται από ορισμένες πλευρές στις Βρυξέλλες, αλλά βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διαφωνεί με τη λογική του roll over, που εισάγει το "γαλλικό μοντέλο" και τάσσεται υπέρ μιας λύσης που δεν θα ανακατεύει σε καμία περίπτωση τον ιδιωτικό τομέα.

Οι εθνικές κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, όμως, έχουν με τη σειρά τους διαφορετική άποψη επί του θέματος και το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν αυτή τη στιγμή στη γερμανική αλλά και την αυστριακή καγκελαρία, είναι ότι τα κράτη θα βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν εξολοκλήρου τη δεύτερη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Γι αυτό και αναζητούνται εναλλακτικές προτάσεις και γι αυτό επαναδιατυπώνονται προτάσεις όπως η παλαιότερη της έκδοσης ευρωομολόγου ή η νεότερη του pay back και μια σειρά από άλλες, που εξετάζονται λιγότερο ή περισσότερο. Προς το παρόν, όμως, καμία δεν φαίνεται να συγκινεί το σύνολο των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση κι όσο αυτή η ρευστότητα διαρκεί, τόσο η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας θα διαγράφεται ζοφερότερη.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]