Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή»!!!

Συνεχίσθηκαν και στο υπουργικό οι κόντρες ανάμεσα στους υπουργούς που πλέον δεν σταματούν ούτε μπροστά στον πρωθυπουργό.

Η σημαντικότερη και οξύτερη κόντρα υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτυπώνει την απογοήτευση που υπήρχε, καθώς σημειώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή». Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε αμέσως και δυναμικά είπε «δεν το δέχομαι αυτό». Και ο Βενιζέλος, αφού είχε πει την φράση που ήθελε και είχε στείλει το μήνυμα, έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερόταν στην γενικότερη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι και ο Χάρης Καστανίδης άφησε αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι του έχει κάνει πολλές προτάσεις, αλλά δεν τις παίρνει υπόψη του, ενώ σχολιάσθηκε από τον Ε. Βενιζέλο ακόμη και η αλαζονική του συμπεριφορά. Βέβαια ο πρωθυπουργός, συνεπικουρούμενος από τον Γιάννη Ραγκούση, κάλυψε το οικονομικό επιτελείο, λέγοντας ότι κάνει καλή δουλειά.

Αιχμές υπήρχαν και από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εμφανίζεται απογοητευμένος από την μικρή λίστα με τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν και την οποία έχει καταρτίσει ο Θόδωρος Πάγκαλος. Η ενόχληση του υπουργού Εσωτερικών αφορά κυρίως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά και τους υπουργούς που «έκρυψαν» του οργανισμούς που εποπτεύουν.

Πάντως το κύριο σημείο κριτικής των υπουργών ήταν η αδράνεια της κυβέρνησης. Ο Πάνος Μπεγλίτης τάχθηκε κατά της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε ενιαία έκφραση.

Πιο γρήγορους και δυναμικούς ρυθμούς ζήτησαν Άννα Διαμαντοπούλου (ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις) και Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε μέτρα για να πέσει χρήμα στην αγορά.

Τέλος, ο κ. Ρέππας και η κ. Διαμαντοπούλου, είπαν στον κ. Παπακωνσταντίνου να κάνει και κάποια αυτοκριτική και να μην αναγγέλλει μόνο νέα μέτρα.

Κ.Δ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπουργικές διαφωνίες εδώ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ, ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ, "ΚΥΡΙΕΣ" ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]