Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ο πιό ανίκανος ή μήπως ο πιό ικανός...


...που μας οδηγεί μεθοδικά στην πλήρη καταστροφή;

Ακούω το τελευταίο διάστημα και διαβάζω κυρίως στις εφημερίδες, τις...δραματικές προειδοποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι η κατάσταση είναι χάλια, είμαστε σε κίνδυνο να χρεοκοπήσουμε αν δεν πάρουμε την 5η δόση και λεφτά υπάρχουν μέχρι τις 18 Ιουλίου και πολλά άλλα.

Και βέβαια όσο καλλιεργείται αυτό το κλίμα, τόσο ο κόσμος ζει μέσα στην ανασφάλεια και νιώθει αβέβαιο το μέλλον του.

Εκείνο δε που σκέφτεται, είναι που είναι πιο ασφαλείς οι όποιες οικονομίες του.

Να πάει στην τράπεζα να τις πάρει; Κι αν τα πάρει τα λεφτά, να τα βάλει πού; Κι αν τον κλέψουν στο σπίτι; Δεν βλέπουμε τι γίνεται κάθε μέρα με την εγκληματικότητα;

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, δεν είναι λαμόγια. Είναι άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι που σε όλα τα χρόνια, τραβούν το κουπί της λάθος διαχείρισης των δημοσιονομικών αυτής της χώρας από ανίκανους κυβερνώντες.

Αυτό το μέρος του ελληνικού λαού, λοιπόν, αναρωτιέται γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μας έχουν φέρει σε αυτό το τραγικό σημείο, δεν παραιτούνται. Απλά.

Τι να τις κάνει ο λαός τις συναινέσεις, τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών και τις ανακοινώσεις ή διαρροές για νέα μέτρα, αύξηση του ΦΠΑ, τα χαράτσια στα ακίνητα κτλ.

Ο λαός, ρωτά, γιατί αφού είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε αυτή την κρίση δεν παραιτείστε;

Οι ίδιοι που κυβερνούν σήμερα δεν ήταν εκείνοι που έλεγαν όταν μας έβαζαν στο μνημόνιο, ότι θα βγούμε σύντομα από την κρίση και παρουσίαζαν μάλιστα και χρονοδιαγράμματα; Ότι θα πάρουμε αυτά τα μέτρα και αναγνωρίζουμε τις θυσίες του λαού, όμως θα βγούμε πιο δυνατοί και θα πάμε στις αγορές να πάρουμε πάλι δανεικά πριν το 2012;

Πώς φτάσαμε από το σημείο εκείνο στην...δραματική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Σαμαρά και στο... "Αντώνη, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα".

Στις άλλες χώρες της κρίσης, δεν βλέπω να συμβαίνουν τα ίδια. Υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και... αίμα (βλέπε Πορτογαλία), δεν έκαναν οριζόντιες και κάθετες περικοπές, δεν έκοψαν με μιας μισθούς, συντάξεις και δώρα και δεν αύξησαν τον ΦΠΑ.

Αλλού δε, όπου έβλεπαν οι δημοσιογράφοι πολιτικό και πρωθυπουργό, τον "χτυπούσαν" σαν χταπόδι με ερωτήσεις του στυλ: "γιατί μας κοροϊδέψατε, γιατί μας είπατε ψέματα".

Όλα αυτά αλλού. Εδώ, πώς φτάσαμε από το "λεφτά υπάρχουν", στο είμαστε έτοιμοι για χρεωκοπία;

Είναι λοιπόν ανίκανοι αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν αυτόν τον τόπο και δεν μπορούν; Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν μπορεί το μέσο μυαλό να καταλάβει;

Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Και βλέπουμε και ακούμε καθημερινά από καθηγητές πανεπιστημίου και μάλιστα οικονομολόγους, ανθρώπους δηλαδή που το έχουν σπουδάσει το πράγμα, λύσεις και προτάσεις για διέξοδο.

Αντίθετα οι περαστικοί της πολιτικής, επιμένουν σε μια μέθοδο που όπως αποδεικνύεται δεν βγάζει πουθενά.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απλό το ερώτημα. Κι αφού δεν το ρωτάει κανείς δημοσιογράφος απ όσο βλέπω στην τηλεόραση, να ρωτήσω εγώ τον πρωθυπουργό: Γιατί κύριε πρωθυπουργέ, δεν μπορείτε;;;

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη από newstoday μοντάζ Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. τα πολλα δις ειναι στην παραδωση του Αιγαιου στους τουρκους αλλα δεν προλαβαινει θα αρκεστει στις μιζες απο τους σορτακιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί συναναγνωστες μην μασάτε. Το σχέδιο αποδόμησης και υλοποίησης των τελικών σχεδίων που δεν τα ξέρουμε εμεί αλλά αυτοί που τα οργανώσαν είναι συγκεκριμένο. Ολα προχωρούν βάσει σχεδίου. Υπάρχουν σίγουρα εταιρείας δημοσιων σχέσεων που οργανωσαν και ο ργανώνουν το επικοινωνιακό πλάνο με λεπτομέρειες. Εμείς βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα καθε φορά που αυτό επιτυγχάνεται. Δεν ξέρουμε τον τελικό στόχο αλλά κατα επιμέρους βήματα που απαιτοήθηκαν για να βγεί το συγκεκριμλένο καθε φορά αποτέλεσμα.

    Και επίσης υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια. Ειμαι σίγουρος οτι ολα είναι μελετημένα στη τελέυταία λεπτομερειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίναι ο πιο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Ακόμα δεν το καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]