Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που θα περάσει Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος;

Στις αρχές της εβδομάδας αρκετοί φίλοι, που είτε άνηκαν ή συνεχίζουν ακόμα να ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ή τοποθετούνται στον χώρο της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να διατυπώσουν μία βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για τα τρέχοντα πολιτικά πράγματα συμφωνούσαν στο εξής: «Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη για τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ο Δευκαλίων τους άκουγε και στα πλαίσια μιας φυσιολογικής και δημοκρατικής ανταλλαγής απόψεων ρωτούσε: «Γιατί;». Οι απαντήσεις διέφεραν ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του ερωτούμενου και μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

1. Όσοι συνεχίζουν να είναι υποστηρικτές και οπαδοί του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούσαν φυσιολογικά ότι η αποτυχία της μέχρι αυτές τις ημέρες υλοποιούμενης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής θα υποχρέωνε τον Γιώργο Παπανδρέου ταυτόχρονα με την υιοθέτηση νέων και πιο σκληρών μέτρων να αλλάξει και τη σύνθεση της κυβέρνησης του. Τουλάχιστον όσον αφορά το πλήρως αποτυχημένο οικονομικό επιτελείο.

2. Όσοι υπήρξαν στο παρελθόν υποστηρικτές οι απλώς ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα έχουν αποχωρίσει από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, πίστευαν ότι η αποτυχία της εφαρμοσμένης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής θα είχε σαν αποτέλεσμα την διενέργεια πρόωρων Βουλευτικών εκλογών. Τι να κάνουνε οι άνθρωποι, όπως όλοι οι απατημένοι σύζυγοι, θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και βιάζονται. Πιστεύουν ότι οι μέχρι εχθές πολιτικοί τους ηγήτορες διακρίνονται για την πολιτική τους συνέπεια.

3. Τέλος, οι οπαδοί της αντιπολίτευσης και κυρίως αυτοί της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονταν ένα βήμα πιο μπροστά από την πολιτική κατηγορία των απατημένων συζύγων. Πίστευαν ότι η κυβερνητική αποτυχία θα προκαλούσε συνειδησιακά προβλήματα σε ένα έστω και ελάχιστο μέρος του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα μείζονος σημασίας διαφοροποιήσεις και τελικό φυσικό επακόλουθο την διενέργεια πρόωρων Βουλευτικών εκλογών...

Όλοι καταλαβαίνετε ότι ο Δευκαλίων διαφωνούσε με όλους αυτούς. Πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα ακολουθούν από την πρώτη στιγμή ένα σαφέστατο και ξεκάθαρο σχεδιασμό. Απόδειξη ότι συζητούσαν με τον Dominique Strauss-Kahn υπόγεια πως θα βάλουν την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ σε εμάς έλεγαν ότι αιφνιδιάσθηκαν από την κακή κατάσταση της οικονομίας.

Το σχέδιο μέχρι σήμερα πάει μία χαρά. Για όσο χρόνο ακόμα η εκάστοτε εκστρατεία σοκ και δέος πριν από την ανακοίνωση νέων μέτρων πετυχαίνει, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Όταν η κοινή γνώμη πάψει να υποκύπτει στην εκάστοτε εκστρατεία σοκ και δέος, τότε θα μπει σε εφαρμογή το νέο σχέδιο. Η κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας κλπ. ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία αντάμα, θα αναλάβουν να μας σώσουν. Να δούμε σ’ αυτήν την περίπτωση τους ΠΑΣΟΚ-ους να φωνάζουν “Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”…

Προς το παρόν αφού ακούσαμε τα νέα μέτρα και παρακολουθήσαμε μία ακόμα επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είδαμε τον Γιώργο Παπανδρέου να παίρνει μερικούς από τους υπουργούς τους και να πηγαίνει στο Παρίσι. Δηλαδή ο συναγερμός έληξε.

Απομένει να δούμε τώρα που ανεβαίνει και το θερμόμετρο σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα αποφασίσει να περάσει Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]