Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

18 σχόλια :

  1. EINAI NA APOREI KANEIS POY O KOS PAPANDREOU DEN EXEI DIKASTEI AKOMI GIA ETHNIKH PRODOSIA. TETOIES EIDHSEIS EPREPE NA PAIZOYN STA KANALIA KATHIMERINA GIA NA ANAGASTHEI NA APANTHSEI TI SYMBAINEI TELOS PANTWN. ALLA KAI H DIKAIOSYNH DEN MPOREI NA KANEI AYTO POY PREPEI GIA TO SYMFAIRON TOY ELLINIKOY LAOY.
    PROTEINW NA TA DIADIDETAI ESEIS POY MPOREITE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το παν στην ζωη,δεν ειναι τα λεφτα..
    δεν θα μαθεις ποτε ,το πραγματικο νοημα των χριστουγεννων!

    ατακα απο κινουμενα σχεδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ "ΣΤΡΑΒΩΜΑ" ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!!
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ .... ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΗΘΕΛΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΛΙΘΙΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ?!?!?
    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ?!?!?
    ΤΟΣΟ ΔΟΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ...

    ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ 100ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΩΝ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ !!!!

    ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΤΑΝ Ο "ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ" ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΝΤ" !!!!!

    ........ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να θέλαμε να πάρουμε τα λεφτα δεν μπορούμε διοτι δεσμευομεθα απο την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ η οποία ορίζει σαφώς οτι δεν μπορούμε να παρουμε λεφτα απο τρίτους.
    ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΙ.

    ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΔ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο αναφέρεται σε προτάσεις που είχαν γίνει πριν τη δανειακή σύμβαση.
    Ίσως γι αυτό οι επί μισθώσει - όχι τζάμπα - μάγκες βιάζονταν να ξοδέψουν ότι υπήρχε και να εκτινάξουν τα CDS για να έρθει η τρόϊκα μια ώρα αρχύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο που το μνημόνιο 11:47 ήρθε μετά από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο και η δανειακή αν κατάλαβα καλά δεν έχει υπογραφεί από τη βουλή. Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος.
    Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να είναι κανείς τόσο πωρωμένος, όμως ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα κόμματα και στηρίζει τους τίμιους που αγωνίζονται για την πατρίδα και το λαό της, δεν ενδιαφερόμαστε πλέον για τα κόμματα, πέρασαν οι εποχές που μάλωναν οι Έλληνες για αυτά, το αντίπαλο δέος δεν είναι το άλλο κόμμα, αλλά η καταστροφή που συντελείται σε βάρος της χώρας μας, ούτε οι πιο μεγάλοι σε ηλικία δεν πείθονται από τα παλιά συνθήματα.
    Νομίζω σ΄ αυτή την περίπτωση ταιριάζει απόλυτα αυτό που ειπώθηκε κάποτε "Όποιος καθυστερεί πολύ, τον τιμωρεί η ζωή", οφείλουν οι πολιτικοί μας να το καταλάβουν δεν παραμυθιαζόμαστε, ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη το επιχείρημα πως ο άλλος μπορεί να είναι χειρότερος δεν μας αφορά, γιατί δεν έχουμε κομματικές παρωπίδες, όποιος δεν μας αξίζει πολύ απλά να φύγει (και ο χειρότερος και ο χειροτερότερος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MA TI LEEI H KYRIA KAPOIO LATHOS KANEI O GAP AYTOPROSOPWS TO EIPE XYNONTAS KAI THN MYTH TOU PETRELAIA DEN YPARXOUN EKTOS KATI LIGA!!!!!! KAPOIO LATHOS KANEI H KYRIA GIA ALLH XWRA MILAEI SIGOYRA.XYPNATE MWRE ELLHNES SAS KOROIDEYOUN OI OMBRIOI MWRE XYPNATE TWRA MAS PERNOYN KAI TA OPLA YSTERA KATI ALLO EXEI O THEOS,PARTE TOUS ME TIS PETRES GIATI META THA TOUS KYNHGAME SE OLO TON PLANHTH XYPNATE MWRE!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ .
    ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ,ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ Τ' @ΡΧΙΔΙ@...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπαρχει κανενας οργανισμος ,SCANDEC ORG ,ουτε καμια εταιρεια TGF-mor
    ΠΡΙΝ αναδημοσιευσουμε κατι ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ το πραγμα κ Δρ Ευαγγελια με τα πολλα πτυχια
    Το google δεν το μαθατε ακομα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και να δοθούν ατράνταχτα στοιχεία για το θέμα στη δημοσιότητα αν υπάρχουν.
    Για το google πάντως από όσα γνωρίζω πρέπει να έχεις κάποια επισκεψιμότητα για να σε εμφανίζει, δεν σημαίνει πως αν δεν σε αναφέρει το ΓΟΟΓΛΕ δεν υπάρχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαινετε οτι μερικοι ακομα πιστευουν οτι το κειμενο εχει επαφη με την πραγματικοτητα

    Δειτε εδω τις χωρες μελη της ΕΕ
    http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm
    ΟΛΕΣ οι χωρες εκτος της Νορβηγιας ,που ανηκουν στον υποτιθεμενο ανυπαρκτο οργανισμο SCANDEC ειναι ηδη μελη της ΕΕ !!!
    δηλαδη ανηκουν και στην ΕΕ .αλλα εχουν και μεταξυ τους τον υποτιθεμενο οργανισμο SCANDEC !!!!!
    Επιπλεον με μια αναζητηση στο Ιντερνετ απο τα αποτελεσματα θα καταλαβατε που υπαρχει αναφορα στα ονοματα SCANDEC και TGF-mor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με μια αναζήτηση που έκανα στο ιντερνετ όπου είδα αυτή την ανάρτηση είδα τα ίδια σχόλια (1:23, 9:04). Είστε πολλοί με την ίδια σκέψη ή ένας που γράφει παντού;
    Ωστόσο περιμένω κι εγώ να απαντήσει η αρθρογράφος.
    Και κάτι άλλο υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ που αποκλείει τέτοιου είδους εταιρίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμος 2 Ιουνίου 4:33 μμ

    Το κείμενο αυτο είναι Κομμάτι από κείμενο που έχει γίνει copy-paste με μικρές παραλλαγές από πάρα πολλά ελληνικά blogs
    Σε καποιo blog διάβασα ότι το κείμενο αυτό είναι ελεύθερη μετάφραση από κάποια Σουηδική εφημερίδα !!!!
    και ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα γίνονται γύρω στο 2008 και λίγο πιο πριν
    Έκτος από τις αναφορές σε ανύπαρκτους οργανισμούς και εταιρίες που όσο και να έψαξα εγώ άλλα και άλλοι δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο ,δεν υπάρχει καμιά παραπομπή για κανένα στοιχείο από αυτά που αναφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν είναι εύκολο 9:22 σε ποιο blog τo διαβάσατε και ποια είναι η σουηδική εφημερίδα;
    Οι άλλοι που λέτε πως το έψαξαν ποιες μεθόδους ακολούθησαν; (Εκτός google)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2011 5:19 μ.μ.
    Δες εδω και την αλλη Version της δηθεν "αποκαλυψης ".

    http://ellas-andyindy.blogspot.com/2010/11/blog-post_4680.html
    http://www.inprecor.gr/index.php/archives/32818
    Μονο και μονο η αναφορα οτι κρατη μελη της ΕΕ θα δωσουν
    ΕΝΙΣΧΥΣΗ 250 δις !!!!! σε αλλο κρατος της ΕΕ ,φτανει για να καταλαβει κανεις τι ανοησιες ειναι αυτα τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα, ειμαι η Γκολια, η φαινομενη ως προσυπογραφουσα την αρχικη δημοσιευση του θεματος και θελω να σας ενημερωσω οτι δεν εχω υπογραψει ποτε αυτη τη δημοσιευση, δεν ειναι δικη μου και προκειται κατα πασα πιθανοτητα για προιον υποκλοπης της υπογραφης και των στοιχειων μου. Εχω ενημερωσει ηδη το κεντρο δικτυου του πανεπιστημιου και αναμενω να διαλευκανθει η υποθεση. Εφοσον εγω δεν ειμαι ο διαχειριστης αυτου του blog θα επρεπε ο διαχειριστης του παροντος που δημοσιευσε το θεμα να αναφερει την π η γ ή απ'οπου το πηρε. Σας παρακαλω πολυ να αφαιρεσετε αμεσα τα στοιχεια μου απο τη δημοσιευση αυτη αλλα και να αναφερετε την π η γ ή της για να καταλαβω πώς προεκυψε αυτο το κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυρία Γκιόλια, το παρόν κείμενο ήρθε στο e-mail μας και ήταν ενυπόγραφο. Μάλιστα είχε και αριθμό τηλεφώνου, τον οποίο δεν δημοσιεύσαμε για ευνόητους λόγους. Δεν υπήρξε άλλη πηγή, ειδάλλως θα αναφερόταν, όπως γίνεται πάντα σε ξένες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρώτα απ΄ όλα 10:56 δεν μου απαντάτε για τις μεθόδους που εσείς και οι φίλοι σας (;) χρησιμοποιήσατε. Να υποθέσω πως δεν υπάρχουν;
    Μετά αυτά που διάβασα δεν διαψεύδουν ουσιαστικά τα παραπάνω, όπως θα νόμιζε κανείς από τις απόψεις σας, απλά χρονικά τοποθετούν νωρίτερα την έναρξη και αν δημοσιεύτηκαν σε πολλά blog ποιο το κακό;
    Θεωρείτε γελοία μια εμπορική συμφωνία με κερδισμένες τις 2 πλευρές (αν πούμε πως είναι αληθή όσα αναφέρονται στην ανάρτηση) ενώ τα τοκογλυφικά δάνεια που τα αποκαλούν βοήθεια και είναι για να πληρωθούν τα χρέη άλλων και μας λένε και αγνώμονες που δεν τα θέλουμε δε φαίνεται να το θεωρείτε γελοίο.
    Και μάλιστα με το πρόσχημα του κακού δημόσιου τομέα που χρεώνει το κράτος καταστρατηγήθηκαν όλα τα δικαιώματα στον ιδιωτικό και τώρα παίρνουμε λένε βοήθεια για να πληρώσουμε τους δημ. υπαλλήλους, τους οποίους όμως αρχίζουν να απολύουν και ξεπουλάμε και την πατρίδα, γιατί σίγουρα είναι γελοίο να την εκμεταλλευόμαστε εμείς ενώ υπάρχουν τόσοι που όχι μόνο τη νοικιάζουν αλλά μας την αγοράζουν για λιγότερο από 250 δις.
    Άσχετα αν ευσταθεί ή όχι η ανάρτηση υπάρχει πλούσιο υπέδαφος και μας το δείχνει και η συμφωνία Ισραήλ Κύπρου για ΑΟΖ κλπ. Αυτοί φαίνεται όμως πως είναι γελοίοι πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]