Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσοίωνο το μέλλον στις τιμές των τροφίμων

trofima

Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής αναμένεται να διπλασιαστούν σε 20 χρόνια, εκτός και αν οι ηγέτες του κόσμου λάβουν άμεσα μέτρα για τις αλλαγή των πολιτικών όσον αφορά στη διαχείριση των τροφίμων, επισημαίνεται σε σημερινή έκθεση της Oxfam.

Συγκεκριμένα, το 2030, το κόστος κατά μέσο όρο των βασικών ειδών καλλιέργειας θα έχει αυξηθεί κατά 120% με ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσει μέχρι και 180%, τονίζεται στην έκθεση με τίτλο «Growing a better future», με τη μισή αιτία να αποδίδεται στις κλιματικές αλλαγές.

«Το διατροφικό σύστημα πρέπει να αναμορφωθεί πλήρως αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, παρασύροντας τις τιμές των τροφίμων, του νερού, της γης και της ενέργειας», τονίζει η Barbara Stocking, επικεφαλής του οργανισμού.

H Oxfam αποτελεί έναν οργανισμό μη κυβερνητικών οργανώσεων, προερχόμενες από τρεις ηπείρους, ο ο οποίος αγωνίζεται για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η λύση για την ακρίβεια είναι να γίνει δραστική αύξηση παραγωγής-αγροτών-αυτοαπασχολούμενων-εργατικού δυναμικού, δραστική μείωση γραφειοκρατίας και φορολογίας για τους πολίτες, και κρατικοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]