Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο τέλος της εβδομαδας τα «μαντάτα» της τρόικας

Στην Ελλάδα για ικανοποιητική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για προσέγγιση των δύο πλευρών σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι φορολογικές παρεμβάσεις και η νομική μορφή του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, καθώς και η εμπλοκή της τρόικας σε αυτό, μιλούν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή «ίσως λίγο αργότερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Καλά ενημερωμένοι παράγοντες της Κομισιόν χαρακτηρίζουν «σπέκουλα» τα σενάρια περί «ξένης παρέμβασης» στην ελληνική οικονομία και πρώιμα τα περί πρόσθετου πακέτου χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, όπως δημοσίευσαν οι Financial Times.

Βρυξέλλες και ΔΝΤ πιέζουν πάντως, σύμφωνα με όλες τις πηγές, για την ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα πρόσθετα μέτρα για το 2011 και τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις με βάσεις τις εκθέσεις της Κομισιόν.

Στο μεταξύ στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και σε κεντρικές πλατείες των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χθες για έκτη ημέρα οι αυτοαποκαλούμενοι «Αγανακτισμένοι πολίτες».

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας, συμβολικά μαγειρικά σκεύη, οι διαδηλωτές ένωσαν για ακόμα μία ημέρα τις φωνές τους απαιτώντας "ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια".

Η τρόικα θα παραδώσει «πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας» τα συμπεράσματά της για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ως τώρα δεν είχε ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία για την παράδοση της έκθεσης αυτής της αποστολής των εμπειρογνωμόνων.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου διευκρίνισε πως τα συμπεράσματα της τρόικας θα συζητηθούν κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!


    ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]