Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wikileaks για Παπανδρέου: Συζητάμε τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη...


Διαβάστε τους απίστευτους ισχυρισμούς (κάντε κλικ στην εικόνα δεξιά) που αναφέρονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του 4 ημέρες αφ’ ότου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην ουσία την πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το υπόψη τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός
Γ. Παπανδρέου, φέρεται να είπε στον Τ.Ερντογάν:
«Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση»
“Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν”!
“Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει συζητήσουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν αναγνωρίζει τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, η οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια σαν πολιτικός ελιγμός και δεν βασίζεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη»

συνεχίζει το τηλεγράφημα.


Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα βλέπει στις θέσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση από τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

“Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει…”

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΡΧΟΜΟΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΣΦΑΧΤΕ ΤΟΥΣ,ΚΑΦΤΕ ΤΟΥΣ, ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΑΓΑΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΒΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!! ΠΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ,ΤΑΧΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ?? ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ? ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ κ.ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ,ΔΙΑΡΙΓΝΥΕΙ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ. -ΕΛΛΗ ΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι σημαντικο!
    Στα "νησια" δεν προσδιοριζεται αν αναφερεται (και) στις βραχονησιδες!!
    Με τον ορο "νησια" υποννοει απλως τα ΚΑΤΟΙΚΙΣΙΜΑ ΝΗΣΙΑ ο ξεφτιλας!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]