Το ανάλγητο και εκβιαστικό δίλημμα της τρόικας: Εμείς θέλουμε να σας σώσουμε, εσείς μπορείτε;
Με αυτό το δίλημμα σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οι "μεγαλογιατροί" της οικονομίας την Ελλάδα, παραβλέποντας στο να αναφερθούν ότι διεξάγεται ένα τεράστιο πείραμα υποδούλωσης στην χώρα που εμπνεύσθηκε την ελευθερία...
- Με δραματικό μήνυμα φτάνουν στην Ελλάδα Βαν Ρομπέι και Τρισέ
- Οι διαψεύσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα παιχνίδια του Spiegel
- Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο από ΕΕ στην Ελλάδα και Δευτέρα φτάνει η τροίκα
- Εκτιμήσεις για ανάγκη μέτρων πάνω από 4 δισ. για να κλείσει η τρύπα του ελλείμματος
Εντός του Απριλίου έρχονται στην Ελλάδα εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αξιολογήσουν την εφαρμογή του Μνημονίου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στην Ελλάδα περιμένουμε εντός των ερχόμενων εβδομάδων και τους δύο κορυφαίους παράγοντες των Βρυξελλών, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Η επίσκεψη θα είναι δείγμα στήριξης στην Ελλάδα και μήνυμα στις αγορές ενώ η κρίση απειλεί να βάλει στο μηχανισμό και τρίτη χώρα της Ένωσης, την Πορτογαλία. Στο πίσω μέρος του μυαλού των παραπάνω ωστόσο κυριαρχούν οι φόβοι για το αν η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει.
“Στην παρούσα φάση οι ιθύνοντες της ΕΕ είναι σχεδόν οι μόνοι στον κόσμο που επιμένουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα να τα καταφέρει, δηλαδή να επιστρέψει το 2012 στις αγορές και να πάψει να δανείζεται από τη μηχανισμό” αναφέρει στο Βήμα κοινοτικός παράγοντας που ασχολείται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Και συνεχίζει: “Αυτό που μας ανησυχεί έιναι αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να αντεπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του μνημονίου. Προς το παρόν όμως όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί”.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναφέρουν ότι παρατηρούν συχνά άλλα να συμφωνούνται για συγκεκριμένες πολιτικές και άλλα να περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια που κατατίθενται. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, μιλούν μάλιστα για “μεταμεσονύκτιες τροπολογίες”.
Από την άλλη πλευρά εκφράζεται έντονη ανησυχία για την εφαρμογή όσων περνούν και στη νομοθεσία. “Συμφωνήσαμε ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το σύστημα φορολόγησης στην Ελλάδα, ώστε να αποφεύγεται όποια φυσική επαφή φορολογουμένων και εφοριακών. Στην πράξη όμως τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί” λένε οι ίδιοι παράγοντες.
Το έτος 2012 θεωρείται κρίσιμο από την ΕΕ για την Ελλάδα. Στην καλή περίπτωση θα βγούμε στις αγορές όπως είναι ο στόχος. Στην κακή ωστόσο θα χρειαστούμε πιθανόν νέα βοήθεια – νέα δάνεια - , για την οποία όμως και πάλι υπάρχει ασάφεια. Η αρωγή θα εξαρτηθεί από το αν τα δημόσια οικονομικά θα είναι βιώσιμα με μία ανάπτυξη του 2% ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθεί και το χρέος.
Η παταξη της φοροδιαφυγης,προϋποθετει οτι θα κυνηγηθουν και τα κομματοσκυλα εντος και εκτος Ελλαδας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερα απο αυτο,οι αχρηστοι πολιτικαντηδες θα πρεπει να ειναι σε θεση να γνωριζουν οτι αλλο πραγμα η αυξηση φορων και αλλο η εισροη εσοδων!!
Το οτι αυξανεται ο ΦΠΑ στο 23 %,δεν σημαινει σε καμια περιπτωση αυξηση εσοδων!
Το μνημονιο δεν ασχολειται με την διασωση της Ελλαδας,αλλα με την διασωση των δανειστων και των τραπεζων!!
Οσο για την "αρωγή που θα εξαρτηθεί από το αν τα δημόσια οικονομικά θα είναι βιώσιμα με μία ανάπτυξη του 2% ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθεί και το χρέος",
εδω γελαμε!!!
Με αυξηση πληθωρισμου,με περικοπες μισθων και συνταξεων,με στεγνωμα της αγορας,με αυξησεις ΦΠΑ και μηδαμινες επενδυσεις, οχι απλως δεν προκειται να υπαρξει αναπτυξη,αλλα περαιτερω κατρακυλα!!
ΓΜ
Θέλουν να μας σώσουν όπως έκαναν και στις άλλες χώρες που πήγαν. Δεν θέλουν να πειραματιστούν οι άνθρωποι, το πείραμα το έκαναν αλλού και πέτυχε. Απλά ήρθε η σειρά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ένας βρυκόλακας σε ρωτάει αν θέλεις να σε σώσει, υπάρχει περίπτωση να απαντήσεις "Ναι";
ΑπάντησηΔιαγραφή