Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραντεβού για την αναδιάρθρωση πριν το καλοκαίρι

Την ώρα που φουντώνουν οι συζητήσεις και οι έσω-καθεστωτικές εντάσεις δυναμώνουν γύρω από την «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους»...και για το αν μας κάνει καλό ή κακό η συζήτηση …Το ραντεβού για την αναδιάρθρωση έχει κλειστεί για πριν από το τέλος του καλοκαιριού!

Το Μνημόνιο για την χώρα μας ήταν το στάδιο της προετοιμασίας το οποίο έδινε τον αναγκαίο χρόνο στους δανειστές μας να προετοιμαστούν, θωρακιστούν και να λύσουν όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του ανώνυμου υπουργού μας (έμπιστος του ΓΑΠ) στην εφημερίδα Welt ο οποίος τονίζει ότι «θέλαμε να κάνουμε, από την αρχή, αναδιοργάνωση, αλλά μας είπαν να περιμένουμε να ..θωρακιστούν πρώτα η ΕΕ και η ΕΚΤ ,να πάρουμε, ή να δείξουμε ότι παίρνουμε, μέτρα και να περιμένουμε προφανώς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

Την ίδια στιγμή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, αποκαλύπτει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί μεν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της θεωρούν ότι αυτή είναι αναπόφευκτη και πως «η Ελλάδα δεν θα βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση»!

Σκληρή κριτική ασκούν επίσης στην Μέρκελ Γερμανοί οικονομολόγοι, ανάμεσα τους και ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής έκδοσης Financial Times, που υποστηρίζουν πως οι εμμονές της διόγκωσαν τα προβλήματα στις χρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Χαρακτηριστικά τα όσα υποστηρίζει ο Τόμας Φρίκε, επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής έκδοσης F.T.: «Αν είχαμε απλώσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο το δίκτυ προστασίας και είχαμε εγγυηθεί ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει, θα είχαμε εμποδίσει την κρίση να εξαπλωθεί έτσι ώστε να πρέπει τώρα οι Έλληνες να πληρώσουν τόσο υψηλούς τόκους».

Αντ΄ αυτού η καγκελάριος δίσταζε επί μήνες να δράσει, άλλοτε για λόγους εκλογικούς, άλλοτε για ηθικούς, οι αμαρτήσαντες θα έπρεπε να τιμωρηθούν, ήταν η θέση της.

Και έτσι φτάσαμε εδώ που φθάσαμε!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]