Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ μας ενημερώνει...

Μια και η λαοπρόβλητη υπό τον ΓΑΠ κυβέρνηση της υπό κατοχή του ΔΝΤ και της ΤΡΟΙΚΑΣ χώρας που λέγεται ΕΛΛΑΣ, δεν μας ενημερώνει καθαρά και ξάστερα για τα δυσάρεστα νέα μέτρα που έχει δεσμευτεί και σκοπεύει να πάρει προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους, το ΔΝΤ σε έκθεσή του για την τρίτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, που ανακοινώθηκε χθες, μας ενημερώνει ότι για το νέο πακέτο μέτρων αξίας τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη αριθμητικούς στόχους στο μυαλό τους σε συγκεκριμένα πεδία, για παράδειγμα η εξοικονόμηση 2% του ΑΕΠ (5 δις ευρώ περίπου) από το κόστος μισθοδοσίας και πάνω από 1% του ΑΕΠ (2,5 δις ευρώ περίπου) από τις μεταρρυθμίσεις στις κρατικές εταιρείες».

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ σε Πίνακα που δημοσίευσε, περιλαμβάνει για τη Χώρα μας τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος, προκειμένου να καλυφθεί και η απόκλιση του προϋπολογισμού 2011, που ανέρχεται σε 1,7 δις ευρώ.

Έτσι λοιπόν προβλέπει την λήψη νέων μέτρων και υπολογίζει ότι αυτά που θα εισπραχθούν αφορούν σε περικοπές στους παρακάτω τομείς:

Από τις ΔΕΚΟ: Έσοδα 1-1,5 δις ευρώ από ανακοστολόγηση των υπηρεσιών, ιεράρχηση επενδύσεων, περικοπές λειτουργικού κόστους, αυστηρότερο πάγωμα προσλήψεων, νέα μείωση απολαβών και σύνδεση μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Μείωση των επιδοτήσεων, αύξηση των μερισμάτων και πώληση όσων δεν είναι στρατηγικής σημασίας.

Από Φορείς Δημοσίου: Κατάργηση όσων δεν χρειάζονται, συγχώνευση όσων επιτελούν συναφές αντικείμενο, συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο και μείωση κόστους σε επίπεδα ιδιωτικού τομέα.

Από Φόρους (2%-4% του ΑΕΠ): Περιορισμός των φοροαπαλλαγών και κινήτρων. Μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, άρση εξαιρέσεων, αυστηροί όροι για το δικαίωμα ενδοομιλικών συναλλαγών και νέοι όροι στην φορολογία κεφαλαίου.

Από αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης: Ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Από τα Κοινωνικά προγράμματα (1%-2% του ΑΕΠ): Περιορισμός των παροχών προς τα νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας (καλύτερη στόχευση) και άρση αλληλοκάλυψης.

Από το Μισθολόγιο (2% του ΑΕΠ): Αυστηρότερεςπροσλήψεις, περιορισμός των συμβάσεων, αύξηση της ημερήσιας απασχόλησης από 7 σε 8 ώρες που ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα, μείωση των υπερωριών, περιορισμός των επιδομάτων ως ποσοστό του βασικού μισθού των αυξήσεων και προαγωγών.

Από τις Αμυντικές Δαπάνες (1% του ΑΕΠ): Συγκράτησηκαι περιορισμός προμηθειών και μείωση του λειτουργικού κόστους.

Από την Ιεράρχηση εγχωρίων επενδύσεων: Καλύτερη ιεράρχηση των δημοσίων επενδύσεων με βάση όρων και επίπτωσης στο ΑΕΠ.

Από την Αναμόρφωση στον τομέα Υγείας (1% του ΑΕΠ): Εισαγωγή ενός ενιαίου συστήματος υγείας και μεταστροφή της άδηλης σε νόμιμη συμμετοχή στην ιατρική δαπάνη.

Ας έλθει τώρα η λαοπρόβλητη κυβέρνηση να τα διαψεύσει, όπως προσπάθησε να κάνει και τον περασμένο Δεκέμβριο και διαψεύσθηκε η ίδια. Αλλά ξέρουμε τι θα πει. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]