Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη στο γραφείο του Λοβέρδου


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις 18:00 στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νίκης και Απόλλωνος 2, στον πρώτο όροφο. Ο υπουργός δε βρισκόταν στο γραφείο του, αφού έχει μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για τη συγχώνευση του πολιτικού με το στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κλιμακοστάσιο, να το πυροδοτήσουν και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Στο σημείο έχει φτάσει δύναμη της πυροσβεστική για να σβήσει την μικρής έκταση πυρκαγιά που προκάλεσε η έκρηξη. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο ώστε να συλλέξει ευρήματα που ίσως οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές.

Η επιλογή του τόπου και του χρόνου δημιουργεί εύλογες απορίες και προσανατολίζει προς την κατεύθυνση του πυροτεχνήματος. Για κάποιον λόγο, φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει είτε να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις εξελίξεις (βλ. ξεπούλημα ΔΕΚΟ) είτε θέλει να δημιουργήσει κλίμα έντασης για να δικαιολογήσει την αύξηση της αστυνόμευσης... Πάντως, για τρομοκρατική ενέργεια, αυτή που έγινε στο γραφείο του Λοβέρδου, είναι πολύ βολική και ιδιαίτερα μη αποτελεσματική...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]