Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κόκκινο συναγερμό η Ιαπωνία

  • Ραδιενεργό νέφος στην ατμόσφαιρα μετά την τελευταία έκρηξη αντιδραστήρα
  • Σε συναγερμό η Γαλλική πρεσβεία ειδοποιεί τους Γάλλους στο Τόκυο
Μία νέα έκρηξη σημειώθηκε στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα, στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, που βρίσκεται σε "κόκκινο συναγερμό" για πιθανό κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος, μετά την καταστροφή του συστήματος ψύξης της καρδιάς των αντιδραστήρων, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής αλλά και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε.
Όπως ανέφερε το δίκτυο Νέα του Κιότο, στους αντιδραστήρες 1 και 3 έχουν ήδη σημειωθεί εκρήξεις και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ίδιο συνέβη και τα ξημερώματα της Τρίτης στον αντιδραστήρα 2 του ίδιου συγκροτήματος.
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Tετραπλασιάστηκαν τα επίπεδα ραδιενεργούς ακτινοβολίας στον αέρα
Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον ατμοσφαιρικό αέρα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, αυξήθηκαν στο τετραπλάσιο, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη, στον αντιδραστήρα 2 του συγκροτήματος, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του εργοστασίου.
Η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργής ακτινοβολίας στις 8.30' το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα, έφθασε στις 8,217 μονάδες μέτρησης από 1,941, που ήταν 40 λεπτά νωρίτερα και πριν από τη νέα έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια, Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο.
Η έκρηξη κατέστρεψε την οροφή πάνω από το σιλό του αντιδραστήρα υπ'αριθμόν 2 του πυρηνικού εργοστασίου και πυκνό σύννεφο ατμών εκτοξεύθηκε προς τον ουρανό της Φουκουσάμα όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την τήξη σε τρείς από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου, που υπέστησαν βαρύτατες βλάβες στο σύστημα ψύξης των πυρήνων, από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής αλλά και από το τσουνάμι, που προεκλήθη από τη δόνηση, στον Ειρηνικό ωκεανό.
Πάντως οι αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας παρουσιάζονται καθησυχαστικές, καθώς υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα θα πρέπει να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο περίπου, για να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, από την προσβολή ραδιενεργούς ακτινοβολίας, σε ανθρώπους.

Υπήρξε διαρροή, ραδιενεργού υλικού από την έκρηξη, που κατέστρεψε το κέλυφος, του αντιδραστήρα Νο 2, στη Φουκουσίμα
Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού.
Οι άνεμοι, την στιγμή που έκδηλώθηκε η έκρηξη, έπνεαν προς το νότο της χώρας, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα του κινδύνου, ραδιενεργά σωματίδια να φθάσουν πάνω από την πρωτεύουσα Τόκιο.

Η γαλλική πρεσβεία στο Τόκιο, προειδοποιεί τους Γάλλους πολίτες ότι ραδιενεργό νέφος, μπορεί να βρίσκεται σε λίγες ώρες πάνω από το Τόκιο
Η Γαλλική πρεσβεία στο Τόκιο με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης προειδοποιεί ότι, χαμηλού επίπεδου ραδιενεργή μόλυνση, που προέρχεται από τη διαρροή ραδιενεργών υλικών, που ακολούθησε τη νέα έκρηξη στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσάμα, αναμένεται να φθάσει στην ατμόσφαιρα, πάνω από το Τόκιο, περίπου σε 10 ώρες.
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιαπωνικό ιστότοπο της πρεσβείας, προτρέπει τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην πόλη, να παραμείνουν στις κατοικίες τους, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, να σφραγίσουν τα παράθυρα και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.
Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]