Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο, για ποιόν χτυπάει η... "καμπάνα";

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ο Πρωθυπουργός µάζεψε κυριακάτικα τους υπουργούς για να τους ανακοινώσει ότι δεν θα κάνει ανασχηµατισµό. Κρίµα! ∆ιότι ο ανασχηµατισµός είναι τόσο απαραίτητος για την επιµήκυνση της ζωής της κυβέρνησης όσο ήταν η Μέρκελ για την επιµήκυνση του δανείου. ΥΠΑΡΧΈΙ, βλέπετε, ένα βασικό παράδοξο. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κήρυξε από πέρυσι τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε δίκιο. Αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήλθε να αντιµετωπίσειµια πολιτική έκτακτης ανάγκηςπου περιγράφεται στοΜνηµόνιο και τα συναφή – ανεξάρτητα αν κάποιος συµφωνείή διαφωνεί µαζί της.

ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ καλείται µετά να διεκπεραιώσει µια κυβέρνηση, η οποία σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να θεωρηθεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Το αντίθετο: είναι µια κυβέρνηση η οποία δυσκολεύεται να χειριστεί όχι µόνο τα έκτακτα αλλά ακόµη και τα καθηµερινά. Και σε µια χώρα η οποία, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνηθεί.

ΠΑΡΤΈ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του οικονοµικού επιτελείου. Οταν η Ελλάδααπειλείται µε χρεοκοπία, όταν (κατάτην εκτίµηση της ίδιας της κυβέρνησης...)αντιµετωπίζει έναν οικονοµικό πόλεµο, όταν καλείται «να ζήσει ή να πεθάνει» στο οικονοµικό πεδίο, τότε δεν περιµένεις από έναν υπουργό και έναν υφυπουργό να βγάλουν µόνοι τους το φίδι από την τρύπα – όσο ικανοί και να είναι!

ΚΑΛΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, µαζεύεις ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στον οικονοµικό τοµέα,µοιράζεις ρόλους και ευθύνες, αναθέτεις αρµοδιότητες και κατεβάζεις στο γήπεδο όχι κάνα δυο«δικά µας παιδιά» αλλά την Εθνική Ελλάδος.

ΑΥΤΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν έχει συµβεί. Κι όσο δεν συµβαίνει τόσο δυσκολότερο είναι να συµβεί. ∆ιότι πέρυσι, ας πούµε, ο Πρωθυπουργός θα έβρισκε πολλούς περισσότερους πρόθυµους «να βάλουν πλάτη» από όσους θα βρει σήµερα. Και σήµερα θα βρει σίγουρα περισσότερους από αύριο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, από αυτούς που έχουν ακατανόητα αγνοηθεί έως τώρα, µου έλεγε µόλις την περασµένη εβδοµάδα: «Αλλο πράγµα είναι να µπεις σε µια κυβέρνηση όσο υπάρχουν ακόµη κάποιες προοπτικές επιτυχίας κι άλλο να αγοράζεις εισιτήριο για να ταξιδέψεις µε τον “Τιτανικό”». ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ κι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγµατα, ένας ουσιαστικός ανασχηµατισµός της κυβέρνησης δεν είναι άλλη µια µοιρασιά υπουργικών αυτοκινήτων, ούτε ένα ανακάτεµα της τράπουλας µεταξύ γνωστών και φίλων. Αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία ανασυγκρότησης του πολιτικού κεφαλαίου που χρειάζεται η κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη δουλειά.

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ... ∆ιότι ο άλλος δρόµος είναι οι εκλογές και δεν βλέπω πολλούς υποψηφίους να τον βαδίσουν.
Η κυβέρνηση σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να θεωρηθεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Το αντίθετο: είναι µια κυβέρνηση η οποία δυσκολεύεται να χειριστεί όχι µόνο τα έκτακτα αλλά ακόµη και τα καθηµερινά
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πρετεντέρης μπαγλαμάς με τη βούλα.

    «ΚΑΛΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, µαζεύεις ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στον οικονοµικό τοµέα,µοιράζεις ρόλους και ευθύνες, αναθέτεις αρµοδιότητες και κατεβάζεις στο γήπεδο όχι κάνα δυο«δικά µας παιδιά» αλλά την Εθνική Ελλάδος.»

    Ποια είναι η εθνική Ελλάδος ρε Πρετεντέρη; Ε για πες χρηματοδοτούμενε δημοσιοκάφρε;

    Τις πήξατε τις «εκπομπές» με την προπαγάνδα σας.

    Γι’ αυτό θα πάτε και στον αγύριστο οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρετεντερ σας εχει παρει χαμπαρι ο λαος.αλημωνο σας παλιορουφιανοι η ωρα της εκδηκισης πλησιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]