Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου του ακραίου Ισλάμ στη Νότιο – Ανατολική Ευρώπη

Το Παρατηρητήριο του ακραίου Ισλάμ στη Νότιο – Ανατολική Ευρώπη (Radical Islam Monitor in Southeast Europe -RIMSE-), ξεκίνησε τη λειτουργία του με σκοπό την αποκάλυψη των Ισλαμικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, τόσο των βίαιων τάσεων όσο και της ειρηνικής διείσδυσης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ελλάδα.

Το RIMSE, υποστηρίζει ότι η απειλή που εκφέρεται εκ μέρους του Ισλάμ απέναντι στη Δύση και ειδικότερα στην Ν.Α Ευρώπη, δεν είναι βεβαίως η Μουσουλμανική θρησκεία αλλά ο Ισλαμισμός ως ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία.

Η γλώσσες της ιστοσελίδας θα είναι τα Ελληνικά και Αγγλικά και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί τομέας των διεθνών συμβούλων του Παρατηρητηρίου που περιλαμβάνουν εξειδικευμένους ερευνητές, πανεπιστημιακούς και ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία, Κροατία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Το RIMSE φιλοδοξεί να προάγει τον διάλογο και την έρευνα στο ζήτημα του ακραίου Ισλάμ και των εκφάνσεων του και σε τακτικά διαστήματα θα αναρτά ειδικές μελέτες όπως και σχολιασμούς σε θέματα της επικαιρότητας, όπως και εξειδικευμένη πληροφόρηση επί του ζητήματος.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πρώτα γέμισαν τη χώρα μας και τα υπόλοιπα Βαλκάνια με μουσουλμάνους κάθε παραλλαγής, ακραίους και μη, και τώρα έστησαν ένα παρατηρητήριο για να προσέχουν τις κινήσεις τους. Τίποτε σε αυτή την ιστορία δεν μοιάζει απλό και κατανοητό και μόνο φόβο και ανασφάλεια μπορεί να μας προκαλεί. Και ο νοών νοείτω.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]