Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μηνύσεις στην πρεσβεία της Άγκυρας, για... χρέη!!!

  • Μας εξευτελίζουν διεθνώς οι κυβερνώντες
Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία... όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί απειλούν με μηνύσεις για τη μη καταβολή των μισθών τους, τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν περιορίσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για κάθε υπουργείο (Κατάντια βρε !).

Όσον αφορά στο ΥΠΕΞ, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι περικοπές στα κονδύλια, που έχουν οδηγήσει σε απλήρωτα ενοίκια πρεσβειών και προξενείων, απλήρωτους υπαλλήλους, ενώ ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάγια έξοδα από το μισθό τους, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία.

Η ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία, είναι μία από εκείνες που αδυνατεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της, κι έτσι, οι ίδιοι οι διπλωμάτες αναλαμβάνουν χρέη καθαρισμού. Η πρεσβεία στην Ουκρανία, δεν διαθέτει προστασία, αφού οι αστυνομικοί της έμειναν απλήρωτοι, ενώ περίπου άλλες πέντε πρεσβείες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό θέρμανση και Ιντερνέτ.

Φέτος, πολλές αρχές του εξωτερικού αναφέρουν ότι τους δόθηκε μόνο το 7% από τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία μιας πρεσβείας ή ενός προξενείου, σε αντίθεση με την παραδοσιακή πρακτική όπου το Υπουργείο έδινε περί το 25% των απαραίτητων κονδυλίων στην αρχή του έτους.

Eίναι σίγουρο πως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν εντυπώσεις διόλου κολακευτικές για μια χώρα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]