Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί στο Αιγαίο "μυρίζει" προδοσία;


Το κλειδί στην όλη ιστορία είναι το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Οταν μιλάμε για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ εννοούμε ότι βρίσκεται εκτός του εύρους τών χωρικών υδάτων. Με 12 μίλια αιγειαλίτιδα ζώνη καλύπτεται τό 70% περίπου του Αιγαίου ( κρατώντας διόδους διεθνούς ναυσιπλοίας και μέση γραμμή ) και μένει να μοιρασθεί το επόμενο 30%.
Η αρχή της ευθυδικίας, λαμβάνει αυτονόητα υπ' όψιν της το γεγονός το τι πρέπει να μοιρασθεί.
Η σύνταξη συνυποσχετικού για προσφυγή στην Χάγη, σημαίνει ότι πιό μπροστά ορίζεις τι έχεις να μοιράσεις. Ή τό 70% του Αιγαίου γιατί έχεις 6 μίλια αιγειαλίτιδα ζώνη ή τό 30% του Αιγαίου γιατί έχεις 12 μίλια αιγειαλίτιδα ζώνη.
Είναι ένα σημείο πού τονίζεται δυστυχώς ανελιπώς, ενώ είναι ουσιώδες.
Δεν είναι τυχαίο το Casus beli τής Τουρκίας, αν προχωρήσουμε στήν επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, ασκώντας το δικαίωμά μας αυτό, όπως σαφέστατα το διεθνές δίκαιο θαλάσσης ορίζει. Γι αυτό και η Τουρκία δεν τό έχει υπογράψει.
Αντί να θέσουμε ως απαράβατο όρο για να συνεχίσουν οι συνομιλίες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ την αποδοχή του δικαίου τής θάλασσας, που αυτονόητα είναι αποδεκτό -ως διεθνής συμφωνία- από όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης, εμείς συνομιλούμε και συνομολογούμε κρυφίως αυξομειούμενο εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων... !
Αν ισχύει, κατ εμέ, είναι εθνική προδοσία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]