Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάγειροι, παζαρτζήδες, παπατζήδες και άλλα εργατικά παιδιά


Μπορεί τα πανεπιστήμιά μας να μην συμπεριλαμβάνονται στα 200 καλύτερα του κόσμου.
Μπορεί να μείναμε πίσω σε πολλούς άλλους τομείς έρευνας και τεχνολογίας.
Μπορεί να μην έχουμε κατακτήσει ακόμα το τσάμπιονς λίγκ στο ποδόσφαιρο.
Μπορεί ακόμα-ακόμα παρά το γεγονός ότι γεννήσαμε την Πυθία, τον Τειρεσία, τον Κάλχα, τον Φινέα να μην έχουμε σήμερα όσα μέντιουμ, καφετζούδες, χειρομάντηδες, αστρομάντηδες χρειαζόμαστε, ώστε να μας φέρνουν συνάλλαγμα, τουρίστες περίεργους και περίεργες από όλο τον κόσμο να μαθαίνουν τη μοίρα τους, το ριζικό τους. Ούτε τις Τσιγγάνες που διαθέτουμε αξιοποιήσαμε.
Ωστόσο οι κοινοβουλευτικοί μας τα κατάφεραν, να ισοσκελίσουν και να υπερφαλαγγίσουν όλα τα κενά, χαρίζοντας στη χώρα μιά πρωτιά, που την φέρνει έτη φωτός μπροστά από όλες τις άλλες.
Το τμήμα ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΤΖΗΔΩΝ του Κοινοβουλίου της χώρας μας έρχεται πρώτο και με διαφορά από όλα τα άλλα τόσο της ΕΕ, όσο και των άλλων χωρών του πλανήτη μας.
Τα όσα είδαμε αυτές τις μέρες να διαδραματίζονται μπροστά στις κάμερες, από τους εθνοπατέρες και τις εθνομητέρες που ήταν επιφορτισμένοι με το πόρισμα για τη SIEMENS όσο και τα άλλα παραγραφέντα αδικήματα, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο Εσκιμώο ή Χιλιανό ανθρακωρύχο ότι στη διαπλοκή, τα παζάρια και τα μαγειρέματα πάσης φύσης είμαστε σταθερά μπροστά, πολύ μπροστά.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ λένε οι Αμερικανοί.
Μάλλον παρατηρώντας εμάς κατέληξαν στο συμπέρασμα και τη διατύπωση.
Ο μεγάλος να παραμείνει μεγάλος, ο μικρός να μη μεγαλώσει ποτέ.
Έτσι σκέφτονται οι εκλογομάγειροι και παζαρτζήδες των δυο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους άλλους που έβαλαν τις φωνές.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…
Ποιός τους ακούει και ποιός αφήνει την κουτάλα. Η αναθεματισμένη πόσο νόστιμη είναι!! Πώς να την αφήσεις και στα χέρια άλλων;
Να αφήσουμε έξω από το πόρισμα όσους έκαναν περιουσίες πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ έλεγαν οι της ΝΔ σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ.
Να αφήσουμε έξω από το πόρισμα όσους έχουν βγάλει τα λεφτά που υπεξαίρεσαν-ποτέ δεν λέμε έκλεψαν-σε περισσότερες από μια χώρες του εξωτερικού έλεγαν οι του ΠΑΣΟΚ σε εκείνους της ΝΔ.
Έτσι σαν τα πιόνια της σκακιέρας άλλοι έρχονταν, άλλοι πήγαιναν, άλλοι έτρωγαν, άλλοι έπιναν, άλλοι γλεντούσαν ως το πρωί και άλλοι όλο το εικοσιτετράωρο σε ένα αλισβερίσι όλο γλύκα κι όλο χάρη (και μαθαίνουμε πως η «χάρη» τους έμεινε και… κουσούρι).
Σε δυο κατηγορίες ήταν χωρισμένοι οι εθνοπατέρες.
Στους Λαιστρυγόνες του εσωτερικού. Μέχρι Μύκονο, Αράχοβα δηλαδή, και στους Λαιστρυγόνες του εξωτερικού, ήτοι Ελβετίας, Λουξεμβούργου.
Σε κάθε περίπτωση Λαιστρυγόνες όμως.
Έπαιζαν μεταξύ τους και τα παντρολογήματα των παιδικών μας χρόνων.
Σας δώσαμε, σας δώσαμε, φλουρί Κωνσταντινάτο.
Μας δώσατε, μας δώσατε, βαρέλι δίχως πάτο.
Σαν τα νούφαρα στον βιότοπο, δίπλα-δίπλα, ο ένας στο πλευρό του άλλου…
Πως δεν ζει ο Φώτης Κόντογλου να τους ζωγραφίσει!!!
ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ μου εσείς!
Απόγονοι της τσαρίνας που απλόχερα έδινε στο λαό παντεσπάνι.
Μαγιάτικα μπουμπούκια που θέλουν να σας μαδήσουν.
Μάγειροι και παζαρτζήδες μου.
Η χώρα σας χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη.
Οι σχολές θεάτρου και υποκριτικής όλου του κόσμου σκύβουν ευλαβικά και υποκλίνονται μπροστά σας.
ΑΞΙΟΙ. ΑΞΙΟΙ. ΑΞΙΟΙ.
Με το καλό και «άγιοι» στην επόμενη Οικουμενική Σύνοδο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]