Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν επιχειρήσεις

Παρόλο που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η κυβέρνηση – με τις αποφάσεις της – δημιουργεί έντονα ερωτηματικά για την πραγματική της πρόθεση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ενεργειακοί επιθεωρητές οι οποίοι, εδώ και λίγες ημέρες, είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ακινήτων για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η κυβέρνηση μιλούν για απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην αγορά και, την ίδια στιγμή, τις περιχαρακώνουν, αποκλείοντας άλλα συναφή με την ενεργειακή αποδοτικότητα επαγγέλματα, επιβάλλουν χωρίς πειστική επιχειρηματολογία ως προϋπόθεση την 10ετή εμπειρία, αποκλείοντας νέους ανθρώπους να μπουν στο επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή και κατοχυρώνουν, για άλλη μία φορά, κατώτατες αμοιβές οι οποίες, παρά την οικονομική κρίση, είναι διπλάσιες από αυτές που προέβλεπε το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται χωρίς πυξίδα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που δεν έχει μόνο περιβαλλοντικές, αλλά και αναπτυξιακές διαστάσεις, καθώς μπορεί να ανοίξει μία νέα αγορά στη χώρα μας και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να το αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]