Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Άβδηρα του Δημόκριτου

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου εκφωνούσε λόγο στη σύνοδο των 180 πρεσβευτών της Τουρκίας στο Ερζερούμ, παρουσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ.Ταγίπ Ερντογάν, στα χέρια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ.Μπάν Κι Μουν και της πρέσβεως καλής θέλησης στην ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, έφταναν από τους μαθητές του Λυκείου των Αβδήρων δύο επιστολές ,με το ίδιο περιεχόμενο.
Αξίζει να δούμε τι έγραφαν, τι μήνυμα έστελναν τα παιδιά από τα Άβδηρα.
Εμείς οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και Γυμνασίου από τα Άβδηρα του Νομού Ξάνθης, πόλης αρχαιοτάτης με πάμπολλους στοχαστές οι οποίοι έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ανθρωπότητας, αξιώνουμε από τους διεθνείς οργανισμούς ΟΗΕ και ΟΥΝΕΣΚΟ,να αποδώσουν στον τόπο μας, γενέτειρα του Δημόκριτου ,του Λεύκιππου και πλειάδας σοφών, την αίγλη και ακτινοβολία που του πρέπει.
Δεν μας αρκεί ούτε ένα ψήφισμα, ούτε μία απλή αναφορά.
Αξιώνουμε ένα μνημείο για το πνεύμα και τη φιλοσοφία του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ από τον ΟΗΕ και ένα από την ΟΥΝΕΣΚΟ, εδώ στα ΑΒΔΗΡΑ.
Αξιώνουμε ακόμα οι δύο αυτοί διεθνείς οργανισμοί να προτρέπουν τον κόσμο να επισκεφθεί τα ΑΒΔΗΡΑ, σημείο αναφοράς του πλανήτη μας, ειδικότερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το λέμε αυτό γιατί το ΑΤΟΜΟ, ο ακρογωνιαίος φιλοσοφικός στοχασμός του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, ενώ θα έπρεπε να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού και να μην κατακερματιστεί (άτομο με βάση την ετυμολογία της γλώσσας μας είναι το μη τεμνόμενο),διασπάστηκε το 1945 από την επιστήμη με την βοήθεια της πυρηνικής φυσικής.
Πρώτη η Ιαπωνία “είδε” τις συνέπειες του πυρηνικού ολέθρου, που σήμανε και τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μετά από λίγες μέρες.
Στη συνέχεια, είχαμε τον “εξαγνισμό” της ανθρωπότητας με την ανάπτυξη της πυρηνικής ιατρικής.
Μέχρι να φτάσουμε στις μέρες μας, όλεθρο πυρηνικό έζησαν και το Σοβέζο και το Κίεβο.
Με την αλλαγή της χιλιετίας όλοι εσείς που είστε επικεφαλείς οργανισμών παγκόσμιας εμβέλειας, αρχίσατε να λέτε πολλά ωραία λόγια.
Όπως για παράδειγμα.
Να επιστραφούν οι αρχαιολογικοί θησαυροί, στις χώρες όπου ανήκουν.
Να επανέλθουν οι αξίες στη ζωή μας, με παράλληλη αναγνώριση των χωρών που τις εξέθρεψαν.
Να υπάρχει εφεξής αλληλοσεβασμός μεταξύ των λαών κλπ. κλπ.
Από όλα αυτά εμείς δεν είδαμε τίποτα.
Είμαστε νέοι άνθρωποι, στο ξεκίνημα της ζωής μας και θέλουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο από κοινού με τους νέους όλου του πλανήτη μας, με βάση τον σεβασμό και την κατανόηση των φιλοσόφων και των φιλοσοφικών στοχασμών όλων εκείνων των σπουδαίων και σημαντικών ανθρώπων που πέρασαν διαχρονικά από όπου κι αν κατάγονται.
Εσείς λοιπόν που με βάση τα καταστατικά και τον ορισμό σας είστε θεματοφύλακες τέτοιων αξιών, διευθετώντας τις διαφορές που ανακύπτουν και επαναπροσανατολίζοντας όσους παρεκτρέπονται, καλείστε να τοποθετηθείτε από εμάς, τα παιδιά σας.
Καιρός να αρχίσετε να αποδίδετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ευχαριστούμε θερμότατα

Ενύπνιον (όνειρο) που είδα μια από τις βραδιές των πρόσφατων εορτών.
Απέχει πολύ από την πραγματικότητα;
Αν βέβαια οι νεολαίοι των Αβδήρων συνηγορούν, εδώ είμαστε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ, όπως είναι και το σύνθημα του τηλεοπτικού δικτύου SKY.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο σταθμος ΣΚΑΙ ειναι αλλο ενα φερεφωνο του ΓΑΠ,ενω παλιοτερα ηταν των Οικολογων Πρασινων και ακομα παλιοτερα του Καραμανλη !!
    Μην ευτελιζουμε αυτη την προσπαθεια αναδειξης της ιστορικης αληθειας.
    Το αλαφουζολ πλεον δεν πιανει!
    Οπως και ολοι οι αλλοι "τηλεαστερες"!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε την ιστορία να καταγράφει. Και τους αχρείους στο παζάρι του Ερζερούμ και τους δύο μαθητές με τις επιστολές που βάζουν τα γυαλιά σε πολύ "ωριμότερους". Να δούμε ποιοί θα δικαιωθούν στα μάτια των Ελλήνων στο τέλος.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]