Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και Μνημόνιο και Βαρβαρότητα

  1. Αυτά που γράφονται εδώ, γράφονται όχι για τον Χατζηδάκη, αλλά με αφορμή το Χατζηδάκη, και για αυτά που έρχονται, αν υιοθετηθούν και στο ελάχιστο τέτοιες λογικές και πρακτικές.
  1. 2. Μας επιβλήθηκε ένα Μνημόνιο. Θα επιτρέψουμε να γίνουμε και ζούγκλα; Μας ρημάξανε την οικονομία, αντί να τη φτιάξουμε θα διαλύσουμε την κοινωνία; Χρησιμοποίησαν τους θεσμούς, αντί να τους ανατάξουμε, θα τους διαλύσουμε; Ή θα τους διαλύσουμε, για να τους ανατάξουμε; ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ/ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΣ.
  1. Το πρόβλημα του να παίρνει ο καθένας το Νόμο στα χέρια του, έχει αναλυθεί και έχει λήξει τόσο ιδεολογικά, όσο και πρακτικά. Εξ ου και τιμωρείται, ιδεολογικά έχει χυθεί πολύ μελάνι, δεν θα επαναλάβουμε εδώ τα δικαιώματα του ανθρώπου. Και πρακτικά, έχει αποδειχτεί πως οδηγεί σε αναπαραγωγή του οφθαλμόν αντί οφθαλμού, και φαινόμενα «βεντέτας», άρα ουδεμία δικαίωση ή κοινωνικό όφελος επιφέρει, τουναντίον.
  1. Η χειροδικία και η βία, ψυχολογικά αλλά και επιστημονικά, αναφέρονται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Ευθεία συνεπαγωγή = ότι δεν μπορεί να συνδέονται με ‘υπεράσπιση’ ανώτερων ενστίκτων, οπότε κόφτε το παραμύθι οι φιλόμαχοι. Και για όποιον τυχόν μπλέξει το σώβρακο με τη γραβάτα, άλλο αυτό και άλλο ο πραγματικός πόλεμος, η υπεράσπιση της πατρίδας και η μαχητικότητα που τότε πρέπει να επιδεικνύεται και για την οποία μιλάει ο Φαήλος.
  1. Η χειροδικία και η βία ακυρώνουν δεν δικαιώνουν το κίνητρο. Ποτέ. Ούτε από γονείς σε παιδί.
  1. Σε κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές ή θέλουν να έχουν δημοκρατικό μέλλον, όσο κι αν δοκιμάζονται, δεν έχουν χώρο τέτοιες επιθέσεις, ούτε αποδοχή αυτών, κρυφή ή φανερή.
  1. Βίαιοι γινόμαστε οι άνθρωποι όταν χάνουμε τον έλεγχο, όχι όταν τον έχουμε, αλλιώς λεγόμαστε κάτι άλλο (δεν μπαίνω καν).
  1. Αν αποφάσισαν κάποιοι πως κάνουν ότι κάνουν, γιατί δεν δουλεύει τίποτα, γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Σύνταγμα, γιατί δεν υπάρχει Αντιπολίτευση, ας σκεφτούν από την άλλη ποιους εξυπηρετεί αυτό. Αν βγουν στους δρόμους, είτε τανκς για να μας «ηρεμήσουν», ή frontex, ή -με καλοστημένο θερμόαιμο επεισόδιο ρατσισμού- οι Πακιστανοί και οι Σομαλοί με χατζάρια, να δω πόσοι θα μπορέσουν να εκτονωθούν τότε ως «λαϊκή οργή»! Όταν θα δει ξανά η κοινωνία μας πως δεν λύνονται έτσι αυτά, θα είναι αργά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
  1. Σίγουρα πολλές επαναστάσεις υπήρξαν βίαιες, αλλά μη βιάζεστε όλοι οι επαναστάτες που από τη μία δεν σηκώνεστε από τον καναπέ και από την άλλη θέλατε να γίνει ο Χατζηδάκης «σημαδεμένος» για φόβητρο των άλλων (έλεος τι διαβάζουμε πια). Από το ένα άκρο στο άλλο. Η βία δεν είναι ο μόνος τρόπος ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Γκάντι, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Τζων Λέννον, τίποτα δεν μάθαμε.

10. Και οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο που τόσο επικαλέστηκε αυτή η γενιά, κλείστηκαν μέσα το ‘73 και φώναζαν (παίρνω το καλό version της γενιάς πολυτεχνείου έστω…), δεν έσπασαν κανένα στο ξύλο! Δεν βγήκαν πρώτα να τα σπάσουν παντού στην Αθήνα, ούτε έσπαζαν στο ξύλο τους ασφαλίτες που ήταν απέναντί τους, ακόμα και μετά ούτε οι βασανιστές της Γυάρου δεν έφαγαν ξύλο στη μεταπολίτευση! Ο Θεοδωράκης τα έχει πει. Έδειραν άνθρωπο ποτέ ο Παναγούλης και ο Λαμπράκης; O Γκεβάρα πλάκωσε κανένα στο ξύλο σε κανένα πεζοδρόμιο, ή είχε όπλα εναντίον όπλων στα βουνά της Κολομβίας? Που τώρα θυμηθήκαμε τη «λαϊκή οργή» τσάμπα μαγκιά. Η λαϊκή οργή εκφράζεται απέναντι σε ολοκληρωτισμό, πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές, ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ…

11. Μάθαμε τώρα όλοι να γίνουμε τιμητές, η ίδια γενιά που προσκυνούσε τους πολιτικούς για τα χατιράκια τους και η ίδια τους εξέλεγε με την ανάλογη πριμοδότηση (μου έκανε -δεν μου έκανε το χατίρι), ξαφνικά μας φταίνε και τους φτύνουμε όλους συλλήβδην τώρα που όλως συμπτωματικά τελείωσε και η μπάνκα; Υποκρισία.

12. Υποκρισία και οι πολιτικοί, υποκρισία και αρκετός… λαός. Το ένα δεν πάει χωρίς το άλλο, γιαυτό είναι επικίνδυνα τούτα τα παιχνίδια self-appointed «απονομής δικαιοσύνης».

13. Αν κάποιος πολιτικός δεν έχει κλέψει, καθίσταται ο μεγαλύτερος μ…. Συγχαρητήρια. Και για το μήνυμα στις επόμενες γενιές.

14. Και ποιος θα μείνει/γίνει πολιτικός με τέτοιο κάζο;;; Ποιος να ξεστομίσει ότι είναι έντιμος; Πόσα χρόνια θα πάρει να τον πιστέψουν; Σόρρυ, ούτε τα λεφτά, ούτε η δόξα (λέμε τώρα) δεν αρκούν για να παίζει το κεφάλι του κάποιος στοιχειωδώς άξιος από ‘δω και μπρος. Αυτό δεν το σκέφτεται κανείς, ή θέλουμε ΟΛΟΙ οι άξιοι να την κάνουν για Νέα Ζηλανδία; Ποιος θα μείνει μετά. Μόνο κανένας Χίτλερ. Ή κάποιος με πολλούυυυυς μπράβους, δηλ κανένας Χίτλερ (εκεί καταλήγει όπως και να το πας).

15. Αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε θεσμούς, να έχουμε πολιτικούς δημόσιους λειτουργούς, θα φαγωθούμε μεταξύ μας;

16. Οργή. Κι εγώ δεν γουστάρω Καγιέν και ό,τι «αντιπροσωπεύουν». Καταλάβετέ το όμως. Πρώτα τα καγιέν, μετά τα τσερόκι, μετά τα rav4, αυτά τα πράγματα δεν έχουν σταματημό! Το Audi A6 που είναι λιμουζινέ, θα τις τρώει τις πετριές και τις μπογιές, αλλά το Α4 θα τη γλιτώνει; ή μήπως μόνο το Α3, ή πιο κάτω Α1 ίσως; Έτσι τελειώνουν τα όρια, έτσι καταλύονται οι γραμμές, η κατρακύλα ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Κι εγώ τα παίρνω με τη φοροδιαφυγή, αλλά θέλω ΝΟΜΟ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ του. Δεν τα θέλω στη βάση ρουφιανιάς και φθόνου για τα υπάρχοντα του διπλανού! Οι μεγαλύτεροι δεν το έχετε ξαναδεί το έργο να παίζεται;; Την Ελένη του Γκατζογιάννη, θα τη ξαναδούμε να παίζεται για να μάθουμε να μην ξεχνάμε;!

17. Τέλος, τον δε πολιτικό, άντε τον ξέρεις στη φάτσα να τον κυνηγήσεις και να εκτονώσεις ότι πιο ποταπό μέσα σου. ΑΥΤΟΥΣ τους εκάστοτε ‘υπαλληλάκους’ που έβγαλαν χρόνια ολόκληρα περιουσίες πχ από τις γάζες στα νοσοκομεία, ΑΥΤΟΥΣ τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ, πού θα τους βρεις οργισμένε λαέ να τους κυνηγήσεις; Πουθενά. Αυτοί κι αν είναι ανάμεσά σου! Πολλοί πήραν ήδη σύνταξη σε βάρος μας, ψάξε βρες τον ψύλλο στα άχυρα. Λαμόγια στην πολιτική αδιαμφισβήτητα υπήρξαν, αλλά και σε αυτό τα πράγματα τα βλέπουμε μονόπατα όπως και σε πολλά άλλα. Ό,τι είναι της μόδας βλέπουμε, ή ό,τι μας λένε τα κανάλια (διότι ξαφνικά βλέπετε ότι κάνουν τη βολική διάγνωση ότι «όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια», γιατί, μα για να σωθούν κι οι ίδιοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι από καμιά ψιλή!). Ήταν της μόδας οι συνδικαλιστές όποτε συνέφερε, μπράβο τα παιδιά, τώρα ουστ και φευ. Ήταν παντοδύναμοι οι πολιτικοί, μπράβο τα παιδιά, τώρα ουστ και φευ. Όοοοολοι από τη μια, όοοοοολοι από την άλλη. Ευτυχώς που ο (νέο)Έλληνας δεν μασάει κουτόχορτο και οι αντιδράσεις του είναι πάντα προϊόν κρίσης και σοφίας.

18. Και εν πάση περιπτώσει, ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω. Οι άλλοι αφήστε τις πετρούλες κάτω, και ενημερωθείτε όσο μπορείτε για το εκάστοτε ποιον αυτού που ζητά την ψήφο σας και ψηφίστε και δουλέψτε για να ξεφύγουμε μια μέρα από αυτή την παλιοκατάσταση. Ευχηθείτε δε, να έχουμε δημοκρατία και πρωθυπουργό έναν Έλληνα σε καταγωγή και φρόνημα. Τέτοιο το διακύβευμα.

Ανώνυμος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητε Ανωνυμε,

    υποτιμας την δυναμη της "μαζοψυχης"!!
    Σε ολα τα ουσιαστικα θηλυκου γενους κυριαρχει ο συναισθηματισμος!!
    Η λογικη πολλες φορες χανεται ,με αποτελεσμα να δημιουργουνται ακραιες καταστασεις!!
    Τοσο απλα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]