"Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξυπνήσετε"...
Γ ιατί δεν εξεγείρονται οι Έλληνες; Το ερώτημα παραμένει ως ενοχή και ως πρόκληση στην περιβόητη «κοινωνική συνείδηση».
Απάντηση 1η. Οι Έλληνες πρέπει πάντα να φτάσουν στο «παρά πέντε» για να αντιδράσουν αλλά όταν αυτό συμβεί ταυτίζονται με το συλλογικό στόχο, με τρόπο μανικό και ολοκληρωτικό.
Απάντηση 2η. Έχοντας ισχυρούς δεσμούς οικογένειας, 74% ιδιοκατοίκηση και μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων, που μαζί με τις ΔΕΚΟ και τις εξαρτημένες από έργα του Δημοσίου «ιδιωτικές εταιρείες» κυριαρχούν στην Οικονομία, υπομένουν και ελπίζουν ότι τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν κι άλλο.
Για μένα ισχύει πέρα από όλα αυτά (και τα άλλοθι που άλλοτε αποκαλέσαμε Εθνική Αντίσταση και άλλοτε Πολυτεχνείο για να καλύψουμε αργοπορίες και ματαιώσεις που είχαν να κάνουν με εκείνη την «καρτερία» που μας κράτησε 400 χρόνια υπόδουλους και λησμονήσαμε «εύκολα» με την επίκληση της Εθνεγερσίας) κάτι πολύ πιο απλό:Είμαστε λαός που ταυτίζουμε το κακώς εννοούμενο «συμφέρον» με το «συναίσθημα». Ψηφίζουμε άλλωστε με κριτήριο άλλοτε τον «διορισμό του παιδιού» και άλλοτε δήθεν με την …ψυχή(!), γιατί «ο πατέρας μας πολέμησε τους μοναρχοφασίστες-τους συμμορίτες-γιατί ήταν κεντρώος στον εμφύλιο ή τον διχασμό-γιατί πάντα με το βασιλιά είμασταν» κ.λ.π.
Η ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ
Φίλος, ειδικός, έλεγε πως συχνά στα μεταπολεμικά χρόνια «έξυπνες κοπέλες παγιδεύονταν από σωματέμπορους γιατί αυτοί, ως ιδιαίτερες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες …διέχεαν το συναίσθημα σε κάθε δημόσια επαφή τους, αποκτώντας πρόσβαση εκεί που συχνά τα κορίτσια είχαν υποστεί ματαιώσεις και είχαν κενά, δηλαδή τον συναισθηματισμό τους- που γινόταν Κερκόπορτα για την «άλωση» τους…» Ίσως πολλοί εξ ημών, να βρίσκουν πως η Κυβέρνηση καλύπτει «κενά συναισθήματος», εκείνων που δεν παραδέχονταν τους κατανοητούς φόβους και την ανασφάλεια για το αύριο, «για μια σίγουρη(;) θέση στο Δημόσιο», για ταύτιση τους με το νικητή, για τη δυσκολία τους να επιλέξουν μια πορεία διαφορετική πολιτικά από «εκείνη των πατεράδων τους» ή και γιατί όχι-επειδή καθηλώθηκαν σε κάποια ψευδεπίγραφα οράματα που όσο και αν διαψεύστηκαν αποτελούν ανάκληση της νεότητας τους-της καλύτερης και πιο πλούσιας σε «συναίσθημα» περιόδου της ζωής τους πριν αυτή γίνει διαζύγια, μετοχές-φούσκες και επιδόματα…
ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ μοιάζει να αγνοεί βασικούς κανόνες της Οικονομίας: εάν «Κινεζοποιηθεί» το ελληνικό παραγωγικό δυναμικό, θα είναι ίσως φθηνό δεν θα γίνει όμως ανταγωνιστικό σε κανένα χώρο, εκτός ίσως από τον Τουρισμό, και αυτό για λίγο. Οι Κινέζοι, οι ινδοί, οι Βραζιλιάνοι, ένα σωρό άλλοι θα παραμένουν φθηνότεροι, ικανότεροι να παράγουν μία τεράστια γκάμα προιόντων από βαμβακερά ρούχα έως αεροπλάνα… Και βέβαια οι Έλληνες θα έχουν πάψει να καταναλώνουν βυθίζοντας τις ελάχιστες Ελληνικές Βιομηχανίες στα Τάρταρα των Αγορών-αφού άλλωστε θα προτιμούν φθηνότερες επιλογές άλλων χωρών.
Τι συμβαίνει; Ο Φόρντ έλεγε ότι «πληρώνω τους εργάτες μου πολύ καλά για να μπορούν να αγοράζουν τα αυτοκίνητα που παράγουν!» Οι …εργάτες του κ. Δασκαλόπουλου θα πληρώνονται πολύ άσχημα, για να μπορούν με δυσκολία να αγοράζουν τουρκικά και κινεζικά προιόντα! Για το πρόσκαιρο κέρδος η παντοτινή καταστροφή, εκτός εάν υποθέσουμε ότι ο ΣΕΒ λειτουργεί με βάση κρυφό σχέδιο των Ιλλουμινάτι ή έστω των Οίκων ρότσιλδ και Ροκφέλερ που τους υπέδειξαν μυστικά(sic την «Εναλλακτική λύση 3» με πρότυπο εφαρμογής την Ελλάδα!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;
Στόχος πάντα είναι η κυριαρχία και το χρήμα. «Ακολουθείστε το χρήμα» ήταν το μότο των Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάιν, των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «The Washington Post» που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουοτερκέιτ. Δεν αρκεί λοιπόν η πρόθεση για χρήμα ή απόλυτη κυριαρχία του ΣΕΒ να …προκάλεσε την Κρίση και τα Δημοσιονομικά προβλήματα Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Βελγίου(έπεται συνέχεια…)
Άρα τι είναι;
ΕΝΟΧΟΣ Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ «ΚΟΝΤΡΑΤΙΕΦ»;
Αντιγράφω: Πηγή: The Dow Theory Letters
Ο Νικολάϊ Κοντράτιεφ (1892-1938) ήταν ρώσσος οικονομολόγος, από τους σημαντικότερους της περιόδου του μεσοπόλεμου. Βασική του θεωρία είναι ότι οι καπιταλιστικές οικονομίες διανύουν μεγάλες ανοδικές περιόδους που ακολουθούνται από αντίστοιχες συρρίκνωσης (ο ίδιος ο Στάλιν του είχε ζητήσει να βρεί την “απόδειξη” ότι ο καπιταλισμός είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση -όπως είχε πεί και ο Μάρξ- όμως τελικά ο Κοντράτιεφ έφτασε στο “δυσάρεστο” συμπέρασμα ότι ο καπιταλισμός “αναγεννάται” οπότε ο ίδιος κατέληξε να πεθάνει νέος στην εξορία σε κάποιο Γκούλαγκ…) Ο Κοντράτιεφ αναγνώρισε τέσσερεις διακριτές φάσεις οι οποίες ακολουθούν η μία την άλλη και τις περιέγραψε ως εξής:
"Ο Richard Russell (καταξιωμένος γνωστός μελετητής των αγορών και κύριος εκπρόσωπος Dow Theory) τονίζει ότι «σύμφωνα με τους υποστηρικτές τής θεωρίας του ρώσσου οικονομολόγου Κοντράτιεφ, η οικονομία μας ευρίσκεται στην Γ’ φάση, δηλαδή του φθινοπώρου κατά την οποία συσσωρεύεται πολύ χρέος στην οικονομία κι οδεύουμε ολοταχώς προς την Δ’ φάση, δηλ. τον πρό των πυλών “χειμώνα”. Όπου θα δούμε το θεόρατο χρέος των ΗΠΑ, αλλά και του υπόλοιπου δυτικού κόσμου, να εκκαθαρίζεται κυριολεκτικά απο την την επερχόμενη πλέον μεγάλη ύφεση.
Δύο από τους πλέον γνωστούς μελετητές του Κοντράτιεφ, ο Ian Gordon (“The Long Wave Analyst”) από τον Καναδά και ο Bob Prechter (“Elliott Wave”) συμφωνούν και επαυξάνουν στο γενικό αυτό πλαίσιο".Σ.σ. Ο χειμώνας Κοντράτιεφ απαιτεί εκπαίδευση στα νέα παραγωγικά μέσα του συνόλου των εργαζομένων: αν στα 1929 ήταν οι μηχανές, στις μέρες μας είναι οι υπολογιστές, αυτοί ακριβώς που πολλοί από τους Μηχανοδηγούς του ΟΣΕ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως και όσοι ναυτικοί, αγρότες, εκδότες, δημοσιογράφοι κ.λ.π. αγνοούν τις σύγχρονες εφαρμογές των δικτύων.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο (καλός στα Οικονομικά) Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ!
Κάθε άλλο! Υπάρχει και το πολιτικό μέρος που είναι πιο σημαντικό και συμπίτει με την θεωρία ότι «για να υπάρξεια ανάκαμψη από μια δομική Κρίση χρειάζεται να καταστραφεί μέρος του παραγωγικού δυναμικού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα τμήματα του, άρα μηχανές και εργαζόμενοι άρα υποδομές και άνθρωποι…
Φίλος, που έχει υπηρετήσει στους δύο μεγαλύτερους οργανισμούς του πλανήτη και τον οποίο θαυμάζω για την πίστη στην πατρίδα ΤΟΥ μου εκμυστηρεύθηκε πριν τρία- τέσσερα χρόνια:
«…δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη… Είναι πόλεμος ανάμεσα στην Δύση από την μια και και τον Ισλαμισμό και τις «Ηγεμονίες» τύπου Ρωσίας, Κίνας και των όμορων κρατιδίων και «Δημοκρατιών» από την άλλη…»
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ;
Επειδή πιστεύω πολύ στις πηγές του, σκέφτομαι ότι η «Οικονομική Κρίση» μαζί με την Γερμανική Ιδεοληψία και την μάχη για πλανητική επικράτηση των μεγάλων Γεωπολιτικών Πόλων …ήρθαν ακριβώς στην ώρα που έπρεπε. Πως αλλιώς θα προετοιμάζονταν για να συμμετάσχουν σε μία 20ετία διεθνών αναμετρήσεων, έντασης και ανάκαμψης μέσα από χαμηλής αμοιβής υπερεργασία οι καλοζωισμένοι Δυτικοί; Χάρη σε αυτό το σκηνικό που τείνει όλο και περισσότερο να θυμίζει το άνοιγμα της Έβδομης σφραγίδας των Αποκαλυπτικών φόβων μας…
Αξίζει για Προβληματισμό αυτό το Κείμενο!
ΑπάντησηΔιαγραφή