Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ειλικρινείς Γερμανοί...


Επειδή η κουβέντα τελευταία αφορά στους "καλούς" Γερμανούς, αλλά και στους Γάλλους (κυρίως όμως τους πρώτους...) και επειδή τα "έχω πάρει" απίστευτα με τους πρώτους, για την "υποκρισία" που επιδεικνύουν τελευταία στο θέμα της Ελλάδας, θα ήθελα να σχολιάσω την τωρινή στάση των Γερμανών, ως γνήσιος "Ελληνάρας" και παρακαλώ τους επισκέπτες του blog να με συγχωρήσουν για το λαικισμό μου και τις εθνικιστικές "κορώνες" μου...
Πράγματι - υπο τις "εξαιρετικές" ηγεσίες ΠΑΣΟΚ & ΝΔ και υπό την ανεκδιήγητη αντιπολιτευτική τακτική της αριστεράς - αποτύχαμε (δυστυχώς!) παταγωδώς να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Εννοείται πως για το χάλι μας αυτό δεν φταίει κανείς άλλος πλην ημών. Αυτό το παραδεχόμαστε όλοι μας και η τιμωρία μας έχει ήδη ξεκινήσει.
Πόσο "ηθικοί" και "ειλικρινείς" είναι όμως και αυτοί που σήμερα (δικαίως!) μας κατηγορούν οτι τους εξαπατήσαμε; Αλήθεια τους κοροιδεύουμε επί χρόνια με μαγειρεμένα στοιχεία, αλλά δεν είμασταν ούτε οι μόνοι ούτε οι μεγαλύτεροι ψεύτες. Όλες οι χώρες έχουν χρησιμοποιήσει πλήθος λογιστικών κόλπων (η διπλωματία είναι η τέχνη του ψεύδεσθαι στην πολιτική και η στατιστική είναι το αντίστοιχο της στην οικονομία). Και ποιός νομίζετε ότι είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες της Ευρώπης; Μην το ψάχνετε... Οι Γερμανοί!
Η Ε.Ε. ήταν ιδέα των Γάλλων και των Γερμανών. Οι δυο πρώην υπερδυνάμεις, σκέφτηκαν (ορθώς!) οτι δε θα μπορούσαν να σταθούν μόνες τους απέναντι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία (τότε η Κίνα δεν είχε μπεί στο παιχνίδι) και θέλησαν να ενώσουν όλες τις ευρωπαικές χώρες υπο την ηγεσία τους. Προσέφεραν λοιπόν την υπόσχεση της ισχυρής Ενωμένης Ευρώπης, η οποία θα στηριζόταν σε τρείς άξονες: Νομισματική, Οικονομική και Πολιτική ενοποίηση.
Απο αυτούς υλοποιήθηκε μόνο η Νομισματική ενοποίηση και από τότε οι κ.κ. Γερμανοί αρνούνται κάθε κουβέντα για οικονομική και πολιτική ενοποίηση. Δε θέλουν ευρωπαικό (ενιαίο) προυπολογισμό, δε θέλουν να εκδοθεί ευρωομόλογο (για να ανακουφιστούν οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες), δε θέλουν να στηριχθούν οικονομικά οι χώρες που βρίσκονται υπο κατάρρευση (η Ελλάδα σήμερα, η Ισπανία και η Πορτογαλία αύριο και ενδεχομένως η Ιταλία μεθαύριο).
Το ζήτημα όμως είναι οτι η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες μπήκαν στο club, επειδή υπήρχε το όλο «πακέτο» των υποσχέσεων και όχι μόνο η νομισματική ενοποίηση. Αν γνωρίζαμε οτι επιθυμούν μόνο τη νομισματική ενοποίηση, κανείς δε θα συμμετείχε, διότι ιστορικά, όποια χώρα υιοθέτησε ή συνέδεσε το νόμισμά της με ένα ξένο ισχυρό νόμισμα, τελικά πτώχευσε!
Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ για να προστατευθεί απο τους εχθρούς της, για να κερδίσει τα χαμένα χρόνια της ανάπτυξης και της προόδου, για να μην είναι μόνη της σε εναν κόσμο που είχε την τάση να ενοποιείται.
Για να καμφθούν μάλιστα οι επιφυλάξεις μας, μας "επιδότησαν" με 47 δις ευρώ μέσα σε τριάντα χρόνια. Έναντι αυτών μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε τομείς στους οποίους διαθέταμε παράδοση και τεχνογνωσία όπως είναι ο αγροτικός τομέας και η μικρή μεταποίηση. Μας οδήγησαν σε άλλες κατευθύνσεις στις οποίες εμείς ή δεν θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να πάμε.
Φυσικά έχουμε και εμείς τεράστια ευθύνη για τη ρεμούλα των 47 δις που φαγώθηκαν απο διεφθαρμένους πολιτικούς, γραφειοκράτες, ψευδοσυμβούλους και ψευδοεπιχειρηματίες. Έχουμε επίσης τεράστια ευθύνη γιατί πέσαμε στην παγίδα του υπερβολικού δανεισμού. Οι «εταίροι» (βλέπε Γερμανοί) κάλυψαν την "πείνα" μας για κατανάλωση δανείζοντας μας 300 δις ευρώ, αφού πρώτα διασφάλισαν - μέσω του ανοίγματος των αγορών - οτι με αυτά τα λεφτά θα αγοράζαμε δικά τους προιόντα.
Και σήμερα που φτάσαμε στο πλήρες αδιέξοδο, να χρωστάμε δηλαδή τα μαλιοκέφαλα μας, να μην έχουμε ανταγωνιστικότητα και να εξαρτώμεθα απο τους «εταίρους» μας (σ.σ. τους κ.κ. Γερμανούς), οι τελευταίοι "το γύρισαν", διακηρύσσοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι πλέον "εταίροι" αλλά απλώς "δανειστές"...!!!
Το εγκληματικότερο λοιπόν ψέμα που λέχθηκε ποτέ εντός της Ε.Ε. το είπαν οι Γερμανοί! Πρώτα παρέσυραν όλους τους ευρωπαικούς λαούς στο όραμα μιας Ευρώπης υπερδύναμης, που θα στηρίζεται στην αμοιβαία υποστήριξη και τώρα αποδεικνύεται ότι μοναδικός τους στόχος ήταν στην ουσία η νομισματική ενοποίηση των χωρών της Ευρώπης, πάντοτε όμως υπό την ηγεσία τους..!
Όταν λοιπόν ξανακούσετε την "αγαπητή" κα Μέρκελ, αναφερόμενη στο θέμα της στήριξης της Ελλάδας, να διατείνεται ότι δεν είναι επ' ουδενί ζήτημα χρημάτων αλλά πρωτίστως θέμα αρχής, να είσαστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι μόνο ζήτημα χρημάτων!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]