Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία έχασε τον Ευρωπαϊκό της δρόμο...


Η Γερμανία έχει πλέον εγκαταλείψει το ευρωπαικό ιδεώδες, ίσως υπο το βάρος των εσωτερικών της πολιτικών προβλημάτων,ίσως επειδή έχει ένα άλλο "συνωμοσιολογικό" σχέδιο στο μυαλό της για το πώς θα καθυποτάξει οικονομικά την Ευρώπη.
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, το ζήτημα είναι ότι η Ε.Ε. αν υιοθετήσει το πνεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου θα διαλυθεί. Και χαμένοι θα βγούνε όλοι και μεταξύ αυτών, οι Γερμανοί.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν η Ευρώπη διαλυθεί και επιστρέψουν οι χώρες του νότου στα εθνικά τους νομίσματα, θα καταφέρουν μετά από γενναίες υποτιμήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να ανακάμψουν οικονομικά αρκετά γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική του σκληρού ευρώ και η μείωση των εισαγωγών της Γερμανίας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις άλλες χώρες μέλη οι οποίες δεν μπορούν να εξάγουν, αλλά μόνο να εισάγουν. Όμως το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι μόνο οικονομικό, ούτε μπορεί να αντιμετωπισθεί λογιστικά. Αν η Ευρώπη διαλυθεί, καμία χώρα της δεν μπορεί να σταθεί στον αυξημένο ανταγωνισμό της παγκοσμιοποίησης. Ακόμη και η Γερμανία θα υποφέρει αφού δεν έχει το απαιτούμενο μέγεθος να ανταγωνισθεί τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, ή την Ινδία που είναι οι αναδυόμενες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις.
Όταν δημιουργήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη είχε δωθεί μάχη για την ισοτιμία των χωρών μελών και ότι η ΕΟΚ θα κυβερνώνταν με βάση την "αλληλεγγύη που θα στηρίζεται στην αμοιβαία κατανόηση". Το δόγμα αυτό ήταν η βάση για την ένωση της Ευρώπης. Χωρίς ισοτιμία καμία χώρα δεν θα δεχόταν να συμμετάσχει υπό την γαλλική ή την γερμανική κηδεμονία.
Αυτή την βασική αρχή αμφισβητεί τώρα η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της κ. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε δημοσίως ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η καγκελάριος της Γερμανίας δεν πιστεύει στην Ευρωπαική Ένωση. Και βρίσκει έδαφος να αναπτύσσει τις απόψεις της και να λειτουργεί εκβιαστικά, επειδή ο κ. Σαρκοζί έχει καταλήξει πλέον "καρικατούρα" και αφετέρου επειδή οι χώρες του νότου έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ευρώπη χωρίς ισοτιμία και αλληλεγγύη δεν μπορεί να υπάρξει. Και μη ενωμένη Ευρώπη, δεν μπορεί να ανταγωνισθεί διεθνώς.
Το πρόβλημα της ΕΕ είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Και φυσικά - παρά την αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα - μάλλον θα ξεπεραστεί όταν αντιληφθούν οι εταίροι τι διακινδυνεύουν να χάσουν, αν υιοθετήσουν τις γερμανικές απόψεις. Και δεν είναι μόνο οι ηγέτες των άλλων χωρών που θα παίξουν ρόλο στη διάσωση της Ευρώπης, αλλά και τα στελέχη της Ευρωπαικής Επιτροπής και της ΕΚΤ, οι οποίοι, εάν δεν αλλάξουν στάση και δεν επιβάλουν τη χαλάρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ, προκειμένου να επανέλθει η αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη εντός της Ε.Ε., θα μείνουν άνεργοι!
Μπορεί να πάρει λίγο καιρό αλλά στο τέλος η κα Μέρκελ θα χάσει και αυτόν τον "πόλεμο". Ετσι και αλλιώς οι Γερμανοί είναι συνηθισμένοι να χάνουν στο τέλος...!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ , ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!!!
    ΕΝΑ ΓΛΥΦΙΝΤΖΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΕ και η ΟΝΕ δεν είχε ποτέ αυτούς τους σκοπούς. Αυτή ήταν η βιτρίνα, το καρότο, το δέλεαρ. Και όταν είδαν οι Γερμανοί και το μεγάλο κεφάλαιο ότι στο όνομα της βιτρίνας τους φορτώνουν βάρη, τη διαλύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]