Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πληγές της Ελλάδας


“Τρέλα: το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα”
Αϊνστάιν

Ο Θεός για να τιμωρήσει τον Φαραώ του έστειλε δέκα πληγές. Για την Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και αρκέστηκε σε δύο μόνο που αποδείχτηκαν και αθεράπευτες και αποτελεσματικές. Έστειλε μόνο τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές.
Οι πρώτοι διαχρονικά αποδείχτηκαν άσχετοι και επιζήμιοι, καταρράκωσαν την εθνική περηφάνια, την ανεξαρτησία, ανέστειλαν την πρόοδο, και ταπείνωσαν την αξιοπρέπεια του λαού, αφού πρώτα του παραχώρησαν λίγα χρόνια εικονικής ευημέριας, που τώρα έρχονται και τώρα τη ζητούν πίσω έντοκα.
Οι άλλοι πάλι, οι συνδικαλιστές, προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί μια καρέκλα με τον τίτλο του πολιτικού, φροντίζοντας για το πουλημένο τομαράκι τους, σαμποτάρισαν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, κάθε προσπάθεια επιτυχίας της οποιαδήποτε παραγωγικής επένδυσης.
Βέβαια στο τραγικό αποτέλεσμα που έχει προκύψει, έχουμε και εμείς ευθύνη, το πόπολο, που με την ψήφο μας επιλέγουμε τους παραπάνω με κριτήριο όχι την ικανότητά τους, αλλά το πόσες φορές τους έχουμε δει στο "γυαλί", από ποιο "τζάκι" προέρχονται, ή πόσες φορές τους έχουμε καμαρώσει στα γήπεδα.
Εμείς, που όταν μας περνούσαν τη θηλιά στο λαιμό, εμείς τη θεωρούσαμε γραβάτα και καμαρώναμε, ενώ τώρα προσπαθούμε να ξεσφίξουμε τη θηλιά επί ματαίω.
Έχω την εντύπωση ότι οι τροϊκανοί δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το πως λειτουργεί αυτό το κράτος ...
Οι μέχρι σήμερα προτάσεις τους είναι ... εκτός τόπου και κλίματος!
Αυτοί φαίνεται έχουν ένα σταθερό σχέδιο διάθρωσης μιας χώρας και το χρησιμοποιούν σαν "μπούσουλα" σε όλες τις προς πτώχευση χώρες ...
κ.κ. τροϊκανοί, ή κάποιοι πρέπει να σας εξηγήσουν πως λειτουργεί αυτή η χώρα ή καθίστε και μελετήστε μόνοι σας το φαινόμενο διοίκησης αυτής της χώρας ...
Ο κ. Τόμσεν, τις πρώτες ημέρες που επισκέφθηκε την Ελλάδα είχε δηλώσει ότι είχε επισκεφθεί 30 χώρες, κυρίως της Αφρικής, ... αυτό το χάλι διοίκησης της Ελλάδας δεν το είχε ξανασυναντήσει! ...
Τότε πίστεψα ότι είχαν καταλάβει τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ... αλλά τελευταία έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι το τι γίνεται στη διοίκηση αυτής τη χώρας...
Εάν δεν καταλάβουν τελικά οι τροϊκανοί πως διοικείται αυτή η χώρα... δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα!... Απλά χάνουν και χάνουμε το χρόνο μας!...
Ιδιωτικός Τομέας: Τράπεζα Πειραιώς, Citibank, Ελληνική Τράπεζα (έπονται άλλες...) περιορίζουν δραστηριότητες και ρίχνουν στην ανεργία με 2 ετών μισθούς… ικανότατα και άριστα εκπαιδευμένα στελέχη ηλικίας 35-55 ετών.
Δημόσιος Τομέας: Πρωθυπουργός, Υπουργοί διαβεβαιώνουν τους ρεμπεσκέδες του Δημοσίου, με σαφώς κατώτερο μορφωτικό επίπεδο, (που αποτελούν το εκλογικό τους πελατολόγιο), ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και οι μειώσεις απολαβών θα είναι "λογικές" επιπλέον δε, και… κάτι μικρο-προσλήψεις...
Με άλλα λόγια, δεν πάει να φωνάζουν και να απειλούν οι Τρόϊκα, Ολι Ρεν, Στρος Καν κ.λ.π., για περιορισμό του Δημοσίου, οι κυβερνώντες: "προσοχή στις επόμενες εκλογές" (το είδαμε πρόσφατα στους ΟΤΑ).
Ας προσέχαμε, και ας προσέχουμε στο μέλλον.

Ας δεχτούμε όμως ότι χάριν της κοινωνικής ειρήνης δεν προχωράμε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Λόγω της κρίσιμης περίστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, τι θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, από τον ευσυνείδητο Δ.Υ., ο οποίος δεν διατρέχει κίνδυνο απόλυσης όπως πάρα πολλοί άλλοι;
  • Θα περίμενε από τον Δ.Υ., να προσέρχεται και να φεύγει απο την υπηρεσία του εντός του κανονικού χρόνου, χωρίς να αμοίβεται επιπλέον γι'αυτό.
  • Θα περίμενε, ότι εντός του ωραρίου του, θα απασχολούνταν αποκλειστικά με τα καθήκοντά του και όχι με τις προσωπικές του υποθέσεις.
  • Θα περίμενε να μην χρησιμοποιεί τους πόρους της υπηρεσίας του για προσωπικούς σκοπούς (π.χ. τηλέφωνα).
  • Θα περίμενα να είναι ευγενής, πρόθυμος και εξυπηρετικός.
  • Θα περίμενα να μην παίρνει "αναρρωτικές" άδειες κάθε τρεις και λίγο.
  • Θα περίμενα ότι εν ανάγκη, θα δουλέψει και καμιά ώρα παραπάνω για να βγει η δουλειά, χωρίς απαραίτητα να πληρωθεί υπερωριακά.
Γενικά θα περίμενα (λαμβάνοντας υπ'όψιν την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και λόγω του προνομίου της μονιμότητας) να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών του και στην εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Ζητάω πολλά;

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η φιγούρα του συνδικαλιστή θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με τον αγώνα για το δίκιο του εργάτη. Εδώ πρωτοτυπήσαμε για άλλη μια φορά, συντηρώντας δεκαετίες ολόκληρες ένα συνδικαλισμό-όργανο της εξουσίας με τους εργατοπατέρες-εξουσιαστές να διαπραγματεύονται συλλογικές συμβάσεις της πείνας και να διευκολύνουν όλο και περισσότερο τις απολύσεις, χωρίς ποτέ να συναντήσουν ένα κύμα αντίστασης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι επιπτώσεις αυτής της εργατο-Μπανανίας φαίνονται σήμερα πιο πολύ από ποτέ, που το εργατικό δίκαιο υπάρχει στην Ελλάδα μόνο σαν όρος, χωρίς σημασία και αντίκρισμα.

    Μ.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]