Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς σχέδιο...


Είμαστε ήδη σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, με έλεγχο από τους δανειστές μας, από τη στιγμή που παραδοθήκαμε στην τρόϊκα.
Ας μην παίζουμε με τις λέξεις.
Έχουμε μπει επίσης σε σπειροειδή ύφεση, και η συζήτηση περί εξόδου στις αγορές το 2011, ανάπτυξης, και τέλος μνημονίου το 2013-14, είναι το λιγότερο μη σοβαρές.
Οι φράσεις, επιμήκυνση αποπληρωμής, και επιπλέον δανεισμός, ακούστηκαν ήδη από τα χείλη της τρόϊκας, και είναι το μέλλον, τα έχουν αποφασίσει και μας τα σερβίρουν όταν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα.
Αποφασισμένες είναι και οι απολύσεις στο δημόσιο που θα συρρικνωθεί βίαια σε όλα τα μεγέθη, απλά παίζεται ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι από τους πολιτικούς και τα κανάλια.
Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, δείτε τι συμβαίνει στην Ιρλανδία σε αντίθεση με εμάς και το τι πίεση δέχονται οι της κυβέρνησης εκεί.
Εδώ ο ΓΑΠ πήγε να πανηγυρίσει με τον Καμίνη που βγήκε με το 15% των ψηφοφόρων.
Όλα αυτά δεν είναι τα πλέον ανησυχητικά.
Το φοβερό είναι ότι δεν υπάρχει Ελληνικό εθνικό σχέδιο για τη διαδικασία της πτώχευσής μας, με γνώμονα το δικό μας συμφέρον, πως θα βγούμε από αυτή τη κρίση και πως θα αντιμετωπισθούν τα χρόνια προβλήματα και οι στρεβλώσεις που μας καθιστούν μη ανταγωνιστικούς μη παραγωγικούς και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία με τη βοήθεια των εταίρων μας.
Ας μην μας τρομάζει η Δραχμή και η λέξη χρεοκοπία.
Με Δραχμή και φόρο εισαγωγής στα αυτοκίνητα και άλλα εισαγόμενα, δεν θα είχαμε οδηγηθεί στην εξαφάνιση της παραγωγής μας και την χρεοκοπία δια μέσου του δανεισμού από τους εταίρους μας προκειμένου να αγοράσουμε τα προϊόντα τους που μας εξάγουν, τονώνοντας τις δικές τους οικονομίες και καταστρέφοντας τη δική μας.
Το σκληρό Ευρώ απλά μας κατέστρεψε. Ας πούμε την αλήθεια.
Έχουμε το υψηλότερο κόστος ζωής, χωρίς να έχουμε τα αντίστοιχα εισοδήματα, είμαστε πλέον πανάκριβοι σαν τουριστικός προορισμός και μη ανταγωνιστικοί, η όποια παραγωγή μας ερημώθηκε, και πλέον μόνο εισάγουμε από τους εταίρους μας, με δανεικά που ευχαρίστως μας έδιναν, και τώρα πληρώνουμε τη στήριξη των οικονομιών τους, με ληστρικά επιτόκια και όρους πλήρους υποταγής που μας καθιστούν προτεκτοράτο, φτωχό χρεοκοπημένο συγγενή της Ευρώπης.
Κρίμα που δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός στην Ελλάδα ικανός αντισταθεί. Κόμματα, κράτος, δικαιοσύνη, συνδικαλισμός, τύπος, πνεύμα, όλα είναι βυθισμένα στην ανυποληψία, διαβρωμένα, διεφθαρμένα, παντελώς ανίκανα, για οποιαδήποτε κίνηση και πλέον έχουμε παραδοθεί στους δανειστές και τις ορέξεις τους.

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κ ανθρωποι που προβάλλονται απο τα ΜΜΕ που να εκπροσωπούν εμάς, μια μεριδα ελλήνων δηλαδή που ζητά την επιστροφή της Ελλάδος στη Δραχμή, τότε που ζούσαμε καλύτερα. Αφού κανείς από τα πολιτικά κόμματα δε το ζητά, εύχομαι να μας διώξουν οι Γερμανοί απο την Ευρωζώνη να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ -ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ-ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΙΟΥ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ ΝΑ <> ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΠΕΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΝΕΥΟΡΩΝ ΠΑΡΑΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]